Formula 1 Prijenos 2022: Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023

expressvpn christmas ponuda 2022

Svaka sezona najbržeg cirkusa na planeti izaziva veliko interosavanje ljubitelja moto utrka. Ali Formula 1 prijenos nije svima dostupan podjednako. Pronaći kanal na kom možete pratiti F1 prijenos utrke uživo može biti problem is više razloga. Ali mi znamo na kojim kanalima možete pratiti Formula 1 uživo. U nastavku ovog članka vam donosimo koji su i kako da na njima gledate F1 uživo.

Formula 1 prijenos danas
Drage dame i gospodo, ne propustite Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023! Utrka sa vozi na Sakhir, Bahrain, dana 5 ožujka, 2023. Sve informacije kako pristupiti Formula 1 streamingu možete pronaći niže. Kao i obično, da odblokirate sve kanale, preporučujem Vam ExpressVPN Iskoristi SAD ekskluzivni 49% popust i 3 MJESECA BESPLATNO. Nemoj propustiti ovu ponudu! 

Ažurirano: 25 studeni 2022

Najbolji streaming sajtovi za Formula 1 uživo

Ako ste pretplatnik odrijeđenog kablovskog operatera na našim prostorima u 2022.

  • Sport Kluba

Formula 1 uživo prijenos možete gledati na kanalima Sport Kluba. Formula 1 prijenos je dostupan pretplatnicima Telemach i SBB kablovskih TV usluga, ali F1 prijenos utrke uživo mogu gledati i pretplatnici za EON aplikaciju na mobilnim uređajima.

  • F1 TV Pro

Takođe možete da F1 uživo prijenos pratite preko F1TV aplikacije za koju se plaća pretplata. Gledanje F1 live prijenos putem aplikacije donosi i prednosti. Prije svega možete na zahtijev gledati sve prethodne utrke, i puno ekskluzivnih dokumentarnih filmova. Također, možete biti redatelj svoje F1 prijenos utrke uživo, jer vam je dostupan pogled sa svih on-board kamera 20 pilota kao i timske radio komunikacije.

Ali korištenje ove aplikacije nije dostupno u svim zemljama svijeta, pa možete imati probleme sa dostupnošću Formula 1 prijenos. Takođe, gledanje Formula 1 uživo vam može biti isplativije uz besplatne TV kanale, umjesto plaćanja pretplate za F1 uživo.

formula 1 prijenos utrke uživo

Najbolji besplatni streaming sajtovi za Formula 1 prijenos

Osim gledanja na gore navedene načine,  F1 prijenos utrke uživo je dostupan i na besplatnim sajtovima za streaming TV programa.

  • Grčki ERT Play

ERT Play je streaming servis grčkog nacionalnog radioemisionog preduzeća, Ellinikí Radiofonía Tileórasi, dostupna samo na teritoriji Grčke i koja svojim gledateljima F1 prijenos utrke uživo, ali komentatori govore Grčkim jezikom.

  • Američki ABC

American Broadcasting Company je TV mreža iz SAD koja putem svok web portala takođe omogućava gledanje F1 uživo, ali samo na teritoriji Sjedinjenih Država. Ali samo nekih utrka, i ne nude Formula 1 uživo prenos treninga i kvalifikacijskih rundi.

Geo restrikcije streaminga izvana zona dostupnosti

Ograničenja za gledanje Formula 1 prijenos putem gore pomenutih platformi postoje. Vlasnici ovih servisa imaju prava da vrše emitovanje F1 prijenos utrke uživo samo na jednom području. Zato moraju da uvedu restrikcije, koje funkcionišu na principu prepoznavanja IP adresa. One su tako organizovane da se lako može po njima prepoznati i koje države dolazi posjetilac i njemu onemogućiti pristup nekom sadržaju. U ovom slučaju prijenos F1 uživo trka.

Ali za ovo postoji rješenje, jer postoji način na koji možete promijeniti vašu IP adresu pa da ona izgleda kao da je sa područja gdje je pristup dozvoljen.

Kako da gledate Formula 1 prijenos

Kako biste gledali Formula 1 uživo uz pomoć F1TV aplikacije neophodno je da se prvo opskrbite kvalitetnim VPN-om. Naša preporuka je da sve aplikacije koje mogu utjecati na bezbijednost vaših uređaja i podataka dobavljate samo iz provjerenih izvora, kao što su izravno sa sajta pružaoca, ili zvaničnih marketa za vaš tip uređaja koji koristite, kao što su Google Play i Apple App Store.

Da bi ste gledali F1 uživo, potrebno je dalje pratiti ova tri jednostavna koraka:

  1. Pokrenite vašu VPN aplikaciju na uređaju na kom je želite gledati F1 prijenos uživo.
  2. Na glavnom sučelju VPN aplikacije trebate izabrati koji server želite koristiti. Za korisnike na našim prostorima je najugodnije koristiti servere locirane u Njemačkoj za F1TV. Za gledanje Formula 1 Hrvatska putem SK kanala, izaberite Hrvatsku, Bosnu, ili Srbiju. A za ABC ili ERT, izaberite SAD odnosno Grčku.
  3. Poslednji korak do Formula 1 prijenos je da na vašem uređaju pokrenete F1TV ili EON aplikaciju ili u pretraživaču otvorite stranicu EON platforme. Ukoliko želite da gledate Formula 1 uživo putem ABC ili ERT streaming servisa, otidite na njihove web stranice.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja prosinac 2022

Isprobajte besplatno VPN sa ExpressVPN besplatnom probom

Ako se vodite mišlju da vam je VPN potreban samo za gledanje F1 uživo pa izaberete neku besplatnu uslugu, možete se izložiti ozbiljnoj opasnosti po vaše podatke ili u najmanju ruku vrlo lošoj usluzi. U najvećem broju slučajeva dobavljači besplatnih servisa nemaju resursa da pruže kvalitetnu uslugu. Suočićete se sa vrlo sporim vezama sa njihovim serverima što će upropastiti vaše iskustvo gledanja F1 prijenos utrke uživo. U najboljem slučaju će vam samo dosađivati razne prevarantske reklame kojima se takvi servisi u stvari financiraju.

Ali ako izaberete pogrešan, vaši lični podaci nisu bezbijedni, jer mnogi ovakvi nazovi besplatni servisi u stvari prikupljaju podatke o svojim korisnicima i prodaju drugim kompanijama, nerijetko čak mogu iza njih stojati i zlonamjerni činioci.

Zato je uvek bolje izabrati neki kvalitetan VPN. Ali bez obzira da li želite samo provjeriti kakvoću gledanja Formula 1 prenos, ili isprobati VPN kao takav, uvijek je bezbijednije odabrati neki servis kao ExpressVPN koji nudi garantirani povraćaj novca u prvih 30 dana ako niste zadovoljni uslugama.

Najbolji VPN za gledanje F1 uživo

Tokom godina mi smo testirali stotine i stotine VPN aplikacija i usluga, ne samo po kvalitetu za gledanje F1 prijenos utrke uživo, već i po mnogim drugim značajkama i mogućnostima. S toga vam predstavljamo najbolje VPN-ove po našim mjerilima. Formula 1 prijenos će vam biti čist užitak ako izaberete bilo koji sa naše liste. A osim dostupnosti Formula 1 uživo uz njih dobijate i vrlo visoku bezbijednost vaših ličnih podataka i potpunu anonimnost vaše internetske veze.

Prednosti VPN-a

Osim gledanja Formula 1 uživo, korištenje VPN-a donosi dvije vrlo značajne koristi kao što je, na primjer, povećana dostupnost raznog sadržaja na internetu. Ne samo gledanje Formula 1 uživo već i mnogi drugi sadržaji koji se nalaze iza raznih geo blokada.

formula 1 uživo

Tu je također i povećana bezbijednost i zaštita privatnosti. Iako gledanje F1 uživo nije nešto što bi ste morali ili željeli kriti, na internetu također svi mi obavljamo stvari koje želimo sakriti od zlonamjernih osoba. Bilo da je to posjećivanje raznih veb lokacija koje oglašivači prate zarad prezentiranja čestih i dosadnih reklama, ili korištenje kreditnih kartica za kupovinu. To su naši lični podaci kojima ne bi trebalo da ima pristup iko osim nas samih.

Povećanje pristupa i borba protiv cenzure

Osim zaobilaženja geo restrikcija, kao kad želite gledati F1 prijenos utrke uživo, VPN vam može pomoći i u borbi protiv nepravične cenzure. Svima je poznato da pojedini lokalni TV kanali nisu dostupni svima u našem regionu u zavisnosti kog internet operatera koristite. Na primjer srbijanski N1 i SK kanali nisu dostupni korisnicima MTS i m:tel usluga. Kvalitetan VPN vam može pomoći da zaobiđete ovakvu cenzuru, a ne samo da ugodno gledate Formula 1 prijenos.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Ukoliko često koristite javno dostupne internet mreže vaši podaci su stalno ugroženi od strane zlonamjernih činioca. Na primjer, ako želite gledati Formula 1 uživo uz pomoć F1TV aplikacije neophodno je da se pretplatite na njihov servis. Ako to činite bez enkripcije kakvu kvalitetni VPN nude, neki zlonamjerni haker može ukrasti vaše bankovne podatke, a time i vaš novac.

f1 uživo

Također, razni zlonamjerni činioci mogu pratiti vaše ponašanje na internetu, bez obzira da li samo gledate F1 uživo ili čitati vijesti na portalima koji su iz političkih razloga zabranjeni na vašoj lokaciji. VPN-ovi prije svega služe za borbu protiv ovakve intruzije u ličnu privatnost ljudi.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja prosinac 2022

FAQ

Gdje gledati Formula 1 uživo besplatno

F1 prijenos utrke uživo je dostupna na više TV kanala i streaming platformi. Pored plaćenih platformi, kao što su usluge SBB/Telemach kablovskog provajdera i njihove EON platforme, F1 uživo je dostupna i na besplatnim kanalima. Na Američkoj ABC pojedini Formula 1 prijenos su dostupni, ali samo gledateljima na teritoriji Sjedinjenih Država. Takođe i Grčka nacionalna televizija ERT, ali je dostupna samo na teritoriji Grčke.

Kalendar Formula 1 2022

Round Course Date Circuit
1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX 2022 18-20 mart Staza Bahrain International Circuit, Bahrein
2 STC SAUDI ARABIAN GRAND PRIX 2022 25-27 mart Staza Jeddah Corniche, Saudijska Arabia
3 HEINEKEN AUSTRALIAN GRAND PRIX 2022 08-10 april Staza Albert Park, Australija
4 ROLEX GRAN PREMIO DEL MADE IN ITALY E DELL’EMILIA-ROMAGNA 2022 22-24 april Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Italija
5 CRYPTO.COM MIAMI GRAND PRIX 2022 06-08 maj Staza Miami International, SAD
6 PIRELLI GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2022 20-22 maj Staza Catalunya, Španija
7 GRAND PRIX DE MONACO 2022 27-29 maj Staza Monaco, Monako
8 AZERBAIJAN GRAND PRIX 2022 10-12 jun Staza Baku City, Azerbejdžan
9 GRAND PRIX DU CANADA 2022 17-19 jun Staza Gilles Villeneuve, Kanada
10 LENOVO BRITISH GRAND PRIX 2022 01-03 jul Staza Silverstone, GB
11 GROSSER PREIS VON ÖSTERREICH 2022 08-10 jul Staza Red Bull Ring, Austrija
12 LENOVO GRAND PRIX DE FRANCE 2022 22-24 jul Staza Paul Ricard, Francuska
13 ARAMCO MAGYAR NAGYDÍJ 2022 29-31 jul Staza Hungaroring, Mađarska
14 ROLEX BELGIAN GRAND PRIX 2022 26-28 avgust Staza Spa-Francorchamps, Belgija
15 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2022 02-04 septembar Staza Zandvoort, Nizozemska
16 PIRELLI GRAN PREMIO D’ITALIA 2022 09-11 septembar Staza Autodromo Nazionale Monza, Italija
17 SINGAPORE GRAND PRIX 2022 30 septembar – 02 oktobar Staza Marina Bay, Singapur
18 JAPANESE GRAND PRIX 2022 07-09 oktobar Staza Suzuka International, Japan
19 ARAMCO UNITED STATES GRAND PRIX 2022 21-23 oktobar Staza Americas, SAD
20 GRAN PREMIO DE LA CIUDAD DE MÉXICO 2022 28-30 oktobar Staza Hermanos Rodríguez, Meksiko
21 HEINEKEN GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO 2022 11-13 novembar Staza Interlagos, Brazil
22 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX 2022 18-20 novembar Staza Yas Marina, UAE

Zaključak

Najbrži cirkus na svijetu se uskoro nastavlja pa će svi fanovi ponovo moći da gledaju F1 prijenos utrke uživo. Ukoliko niste pretplatnik baš određenih kablovskih operatera, najbolja solucija vam je korištenje VPN. Izborom bilo kojeg sa naše liste najboljih sigurno ćete biti zadovoljni, jer će vam omogućiti neometano i ugodno gledanje, a uz F1TV aplikaciju dobijate još puno više užitka uz pregršt dodatnih sadržaja, pored praćenja F1 uživo.

Naša preporuka za gledanje Formula 1 prijenos je ExpressVPN. Najkvalitetniji servis ove vrste, koji ima najbrže servere koji će vam omogućiti lagodno uživanje u najbržem cirkusu na svijetu.

Svojom ekspetizom o temama vezanim za Internet pokušavam dati istinski doprinos na ovoj stranici kako bih doprinela zajednici. Volim pisati podrobno istražene članke i prikaze o svim internetskim temama, od sigurnih veza do zaštite podataka. Zbog toga, moram se često baviti pravnim pitanjima, i pravilima koja se često mijenjaju i koja uvijek treba ažurirati.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com