Formula 1 Prijenos – Kako gledati uživo?

Prvim treningom 26. marta počinje nova sezona najbržeg cirkusa na planeti. Od tada pa do sredine decembra možete gledati F1 uživo i uživati u povratku nekih značajnih istorijskih imena u ovaj šampionat. F1 prijenos utrke uživo će nam ove sezone donijeti povratak Aston Martin-a u tradicionalnom “brittish green” obojenom bolidu koju će voziti bivši četvorostruki svjetski šampion, Sebastian Vettel. Formula 1 prijenos će nam doneti i povratak još jednog slavnog imena motosporta. Mick, sin bivšeg sedmostrukog svjetskog šampiona Michaela Schumachera će biti za volanom Haas-ovog bolida. Tokom nove sezone Formula 1 uživo ćemo pratiti i Lewis Hamiltona koji će kroz odbranu prošlogodišnjeg naslova šampiona pokušati da obori rekord kao vozač sa najviše svjetskih titula, trenutno ih ima 7, kao i postati prvi vozač sa trocifrenim brojem grand prix pobeda.

F1 prijenos utrke uživo će te najugodnije pratiti uz kakav kvalitetan VPN, a mi vam donosimo upute kako.

Naredni Grand Prix
Drage dame i gospodo, ne propustite Formula 1 Pirelli Gran Premio De España 2022 ! Utrka sa vozi na Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain, dana 22 svibnja, 2022. Sve informacije kako pristupiti Formula 1 streamingu možete pronaći niže. Kao i obično, da odblokirate sve kanale, preporučujem Vam ExpressVPN !

Dostupnost

Ako ste pretplatnik odrijeđenog kablovskog operatera na našim prostorima u 2022. Formula 1 uživo prijenos možete gledati na kanalima Sport Kluba. Formula 1 prijenos je dostupan pretplatnicima Telemach i SBB kablovskih TV usluga, ali F1 prijenos utrke uživo mogu gledati i korisnici EON aplikacije na mobilnim uređajima, pod uslovom da su konektovani na njihove internet usluge. Ako koristite usluge nekog drugog internetskog poslužitelja suočit ćete se sa potpunom blokadom kanala.

F1 prijenos utrke uživo

Jedino riješenje za ovakvo nepravično postupanje prema korisnicima konkurentskih usluga je da F1 uživo prijenos pratite preko F1TV aplikacije. Ali, za Formula 1 Hrvatska, Bosna, Srbija, i druge zemlje našeg regiona su ograničene, a da biste gledali Formula 1 prijenos putem zvanične aplikacije neophodno je da koristite VPN. Gledanje F1 live prijenos putem aplikacije donosi i prednosti. Prije svega možete na zahtijev gledati sve prethodne utrke, i puno ekskluzivnih dokumentarnih filmova. Također, možete biti redatelj svoje F1 prijenos utrke uživo, jer vam je dostupan pogled sa svih on-board kamera 20 pilota kao i timske radio komunikacije.

Kako da gledate Formula 1 prijenos

Kako biste gledali Formula 1 uživo uz pomoć F1TV aplikacije neophodno je da se prvo opskrbite kvalitetnim VPN-om. Naša preporuka je da sve aplikacije koje mogu utjecati na bezbijednost vaših uređaja i podataka dobavljate samo iz provjerenih izvora, kao što su izravno sa sajta pružaoca, ili zvaničnih marketa za vaš tip uređaja koji koristite, kao što su Google Play i Apple App Store.

Da bi ste gledali F1 uživo, potrebno je dalje pratiti ova tri jednostavna koraka:

  1. Pokrenite vašu VPN aplikaciju na uređaju na kom je želite gledati F1 prijenos uživo.
  2. Na glavnom sučelju VPN aplikacije trebate izabrati koji server želite koristiti. Za korisnike na našim prostorima je najugodnije koristiti servere locirane u Njemačkoj.
  3. Poslednji korak do Formula 1 prijenos je da na vašem uređaju pokrenete F1TV aplikaciju ili u pretraživaču otvorite stranicu https://f1tv.formula1.com/. Ukoliko Formula 1 uživo želite gledati na nekom smart televizoru starije generacije koji nije podržan od strane zvanične aplikacije za Formula 1 prijenos možete ugodno koristiti i internet pretraživač.

Najbolji VPN za gledanje F1 uživo

Tokom godina mi smo testirali stotine i stotine VPN aplikacija i usluga, ne samo po kvalitetu za gledanje F1 prijenos utrke uživo, već i po mnogim drugim značajkama i mogućnostima. S toga vam predstavljamo najbolje VPN-ove po našim mjerilima. Formula 1 prijenos će vam biti čist užitak ako izaberete bilo koji sa naše liste. A osim dostupnosti Formula 1 uživo uz njih dobijate i vrlo visoku bezbijednost vaših ličnih podataka i potpunu anonimnost vaše internetske veze.

Besplatni VPN su opasni

Ako se vodite mišlju da vam je VPN potreban samo za gledanje F1 uživo pa izaberete neku besplatnu uslugu, možete se izložiti ozbiljnoj opasnosti po vaše podatke ili u najmanju ruku vrlo lošoj usluzi. U najvećem broju slučajeva dobavljači besplatnih servisa nemaju resursa da pruže kvalitetnu uslugu. Suočićete se sa vrlo sporim vezama sa njihovim serverima što će upropastiti vaše iskustvo gledanja F1 prijenos utrke uživo. U najboljem slučaju će vam samo dosađivati razne prevarantske reklame kojima se takvi servisi u stvari financiraju. Ali ako izaberete pogrešan, vaši lični podaci nisu bezbijedni, jer mnogi ovakvi nazovi besplatni servisi u stvari prikupljaju podatke o svojim korisnicima i prodaju drugim kompanijama, nerijetko čak mogu iza njih stojati i zlonamjerni činioci.

Zato je uvek bolje izabrati neki kvalitetan VPN. Ali bez obzira da li želite samo provjeriti kakvoću gledanja Formula 1 prenos, ili isprobati VPN kao takav, uvijek je bezbijednije odabrati neki servis kao ExpressVPN koji nudi garantirani povraćaj novca u prvih 30 dana ako niste zadovoljni uslugama.

Probajte ExpressVPN sad
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Prednosti VPN-a

Osim gledanja Formula 1 uživo, korištenje VPN-a donosi dvije vrlo značajne koristi kao što je, na primjer, povećana dostupnost raznog sadržaja na internetu. Ne samo gledanje Formula 1 uživo već i mnogi drugi sadržaji koji se nalaze iza raznih geo blokada.

Formula 1 uživo

Tu je također i povećana bezbijednost i zaštita privatnosti. Iako gledanje F1 uživo nije nešto što bi ste morali ili željeli kriti, na internetu također svi mi obavljamo stvari koje želimo sakriti od zlonamjernih osoba. Bilo da je to posjećivanje raznih veb lokacija koje oglašivači prate zarad prezentiranja čestih i dosadnih reklama, ili korištenje kreditnih kartica za kupovinu. To su naši lični podaci kojima ne bi trebalo da ima pristup iko osim nas samih.

Povećanje pristupa i borba protiv cenzure

Osim zaobilaženja geo restrikcija, kao kad želite gledati F1 prijenos utrke uživo, VPN vam može pomoći i u borbi protiv nepravične cenzure. Svima je poznato da pojedini lokalni TV kanali nisu dostupni svima u našem regionu u zavisnosti kog internet operatera koristite. Na primjer srbijanski N1 i SK kanali nisu dostupni korisnicima MTS i m:tel usluga. Kvalitetan VPN vam može pomoći da zaobiđete ovakvu cenzuru, a ne samo da ugodno gledate Formula 1 prijenos.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Ukoliko često koristite javno dostupne internet mreže vaši podaci su stalno ugroženi od strane zlonamjernih činioca. Na primjer, ako želite gledati Formula 1 uživo uz pomoć F1TV aplikacije neophodno je da se pretplatite na njihov servis. Ako to činite bez enkripcije kakvu kvalitetni VPN nude, neki zlonamjerni haker može ukrasti vaše bankovne podatke, a time i vaš novac.

Formula 1 prijenos

Također, razni zlonamjerni činioci mogu pratiti vaše ponašanje na internetu, bez obzira da li samo gledate F1 uživo ili čitati vijesti na portalima koji su iz političkih razloga zabranjeni na vašoj lokaciji. VPN-ovi prije svega služe za borbu protiv ovakve intruzije u ličnu privatnost ljudi.

Probajte ExpressVPN sad
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Zaključak

Najbrži cirkus na svijetu se uskoro nastavlja pa će svi fanovi ponovo moći da gledaju F1 prijenos utrke uživo. Ukoliko niste pretplatnik baš određenih kablovskih operatera, najbolja solucija vam je korištenje VPN. Izborom bilo kojeg sa naše liste najboljih sigurno ćete biti zadovoljni, jer će vam omogućiti neometano i ugodno gledanje, a uz F1TV aplikaciju dobijate još puno više užitka uz pregršt dodatnih sadržaja, pored praćenja F1 uživo.

Svojom ekspetizom o temama vezanim za Internet pokušavam dati istinski doprinos na ovoj stranici kako bih doprinela zajednici. Volim pisati podrobno istražene članke i prikaze o svim internetskim temama, od sigurnih veza do zaštite podataka. Zbog toga, moram se često baviti pravnim pitanjima, i pravilima koja se često mijenjaju i koja uvijek treba ažurirati.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Privatnostonline.com