Najbolji način za RTL prijenos uživo u inostranstvu 2024

Program hrvatskog RTL-a koji obuhvata veliki broj rijaliti emisija, sportskog, dječijeg i obrazovnog sadržaja je veoma gledan kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama okruženja (Bosne i Hercegovine i Srbije). Međutim, kako je RTL odlučio da određeni sadržaj blokira van Hrvatske, postavlje se pitanje kako gledati RTL prijenos uživo ako niste locirani u Hrvatskoj. Dobra vijest je da je riješenje veoma lako, a mi ćemo vam u nastavku teksta objasniti šta vam je potrebno za RTL uživo online gledanje.

Pogledaj ponudu
Gledaj RTL pomoću ExpressVPN. Sada uz 49% nižu cijenu!

Gledaj RTL uživo u inostranstvu pomoću ExpressVPN koji vam omogućava brzu i sigurnu vezu. Iskoristi 3 besplatna mjeseca i super pogodnost 30 dana za povrat novca.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Gdje može da se gleda RTL prijenos uživo?

RTL Hrvatska je dostupan kod skoro svih kablovskih operatera u zemljama regiona, kao što su BiH, Slovenija, Crna Gora i Srbija, dok u inostranstvu RTL-ovom sadržaju možete da pristupite putem satelitskih operatera ili putem nekog programa za striming.

rtl uživo online gledanje

Neovisno od toga iz koje zemlje gledate hrvatski RTL, ukoliko to nije Hrvatska, desiće se da vam veći dio sadržaja nije dostupan. To se posebno odnosi na onaj gledaniji dio.

Zašto je to tako?

Kako dobiti RTL prijenos uživo van Hrvatske?

Pristup određenom TV sadržaju se blokira na osnovu vaše geolokacije koja se očitava preko IP adrese uređaja sa koga pristupate RTL uživo prijenosu. Ovo se radi iz razloga što je RTL zbog zaštite TV prava, za svoj kanal koji se emitira na području Hrvatske odlučio da “zaključa” sadržaj koji je ekskluzivan za tu državu.

Zapamtite da se IP adresa može očitati sa bilo kojeg uređaja, bilo da je to pametni TV, osobni računar, tablet ili mobilni telefon. Geolokacijsku zabranu ne možete da zaobiđete prostom zamjenom uređaja, niti njegovim restartovanjem, pokretanjem tajnog načina povezivanja (incognito mode u web pretraživaču) ili nekim sličnim načinom.

rtl prijenos uživo

Kako već rekosmo RTL uživo stream može biti dostupan i u inostranstvu. Da biste otključali RTL TV uživo gledanje preko interneta potrebno je da “prevarite” RTL i navedete ga da pomisli da gledanju te televizije pristupate iz Hrvatske. Na taj način takođe izbjegavate ograničenja koja RTL nameće zbog zaštite svojih TV prava.

Jedini pouzdan, a u isto vrijeme i potpuno siguran način za RTL uživo online gledanje je da instalirate VPN i putem njega pristupite programu RTL televizije. VPN programi “maskiraju” IP adresu uređaja koji koristite, te na taj način mijenjaju vašu geolokaciju.

Jednostavno namjestite da vaša IP adresa odgovara onima iz opsega koji se koristi u Hrvatskoj i pružalac usluge će misliti da se vi stvarno nalazite u Hrvatskoj, te će vam sav RTL sadržaj biti otključan.

To je najbolji način za RTL TV uživo gledanje preko interneta, koji je 100% provjeren i siguran.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Gledaj RTL uživo u inostranstvu putem VPN programa

Dakle, za RTL uživo gledanje neophodno je da instalirate neki od mnogobrojnih VPN programa koji su dostupni na tržištu. Kao i kod svakog softvera, postoje bolji i skuplji programi, kao i oni loši, koji su uglavnom jeftini. Naš uporedni test 25 VPN programa je pokazao da je, po pitanju kvaliteta, cijene, performansi, korisničke podrške i jednostavnosti korišćenja, ExpressVPN najbolji za RTL TV uživo gledanje preko interneta.

Stoga, ukoliko želite RTL uživo online gledanje, pratite ove korake:

  1. Otiđite na zvaničnu internetsku stranicu proizvođača ExpressVPN pomoću ovog linka. Ukoliko koristite Android/iOS uređaj, aplikaciju možete da skinete sa Google/Apple store-a. Nakon toga, skinite i instalirajte program.
  2. Nakon pokretanja programa, registrujte se i izaberite plan pretplate. Obratite pažnju da, ukoliko izaberete godišnju pretplatu, dobijate čak 3 mjeseca gratis.
  3. Pokrenite program i odaberite željeni server (u ovom slučaju, to je Hrvatska, jer želimo da prikažemo kao da sa njenog područja pristupamo RTL prijenos uživo.
  4. Otiđite na RTL-ov i gledaj RTL uživo u inostranstvu, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalazite.

Probaj ExpressVPN besplatno i gledaj RTL uživo u inostranstvu!

Posebna pogodnost koju ovaj VPN program dopušta je period od 30 dana povrata novca (bez suvišnih pitanja). Njegova korisnička podrška i više nego fer odnos prema kupcima su ono što ga izdvaja od drugih konkurenata na tržištu.

Bez obzira koji razlog za povrat novca izaberete (mi smo čak testirali sa “htio sam samo da vidim da li vraćate novac”), u roku od najkasnije pet dana novac vam se vraća na račun.

Uz sve to, korisnička podrška ExpressVPN je dostupna 24/7 putem mejla, live chat-a ili neke od socijalnih mreža (FB, Twitter, Instagram…). Vrijedi istaći i sjajnu FAQ sekciju u kojoj se nalaze odgovori na sva pitanja koja mogu da se pojave tokom instalacije ili korištenja VPN programa.

Vjerujte nam da ćete uživati tokom 30 dana korištenja ovog programa, jer sve zadatke koje mu zadate izvršava besprijekorno. Pokrenuli smo čak i RTL sport uživo i ni u jednom trenutku nije dolazilo do prekida striminga ili neugodnih sjeckanja/usporenja.

Nijedan drugi VPN program ne posjeduje tako fleksibilnu politiku povrata novca svojim korisnicima, što dovoljno govori koliko autori imaju povjerenja u kvalitet ExpressVPN.

Najbolji VPN servisi za RTL uživo online gledanje

Kako već rekosmo, VPN programe smo poredili kroz pet ključnih kategorija koje smo identifikovali kao najbitnije za korisnika. To su ukupan kvalitet, brzina performansi, dostupnost i uslužnost korisničke podrške, jednostavnost korišćenja za početnike i na kraju, cijena samog programa.

ExpressVPN je u svim kategorijama dobio skoro najviše ocjene, stoga smo ga stavili na prvo mjesto u našem rangiranju.

Kako su prošli ostali programi možete da vidite u tabeli ispod, putem koje takođe možete da pročitate i opise VPN programa.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti koje vam donosi korišćenje VPN-a

Pored RTL TV uživo gledanje preko interneta, korišćenjem VPN programa korisnici ostvaruju još mnoge prednosti. Neke od najbitnijih su:

  • Online sigurnost – Osim što može da vam naudi programima koje koristite na uređaju, onesposobi cijeli uređaj, štetni softver može da vam ukrade i bitne podatke (kao što su PIN kodovi sa kartica ili šifre za pristup elektroničkom novčaniku). Instalacijom VPN programa štitite svoje podatke od ovakvih upada treće strane.

rtl uživo online gledanje

  • Zaštita anonimnosti u virtualnom svijetu – Vaš pružalac internetske usluge (ISP), u zavisnosti od vaših navika i korištenja interneta, može da odluči da vam uvede određene restrikcije. Recimo ukoliko skidate torent ili želite RTL uživo online gledanje, odnosno RTL prijenos uživo, a pri tome povlačite preveliku količinu podataka (po mišljenju ISP), on može da vam ograniči brzinu protoka.
  • Zaobilaženje geolokacijskih ograničenja – Kao što je RTL TV uživo gledanje preko interneta onemogućeno u drugim zemljama, mimo Hrvatske, tako je još mnogo digitalnog sadržaja i hrvatskih TV kanala (kao što su HRT, CMC, Nova TV, SPTV i mnoge druge) zaključano za pristup iz drugih zemalja. Vaš uređaj se po pokušaju pristupa sadržaju locira preko IP adrese i, u skladu sa podešavanjima pružaoca usluge, blokira. Da biste izbjegli ovo ograničenje, dovoljno je da instalirate VPN program i sav sadržaj će vam biti otključan i vi ćete nesmetano moći da gledate RTL prijenos uživo RTL play uživo.

VPN program vam omogućuje i igranje online multiplayer igara koje su nedostupne sa vaše geolokacije, a ujedno štiti vašu privatnost ukoliko skidate torente, što je još jedan veliki plus koji govori u njegovu korist.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Zaključak

Nadamo se da smo vam ovim tekstom riješili problem zvan RTL uživo online gledanje. Instalacijom ExpressVPN programa dobijate pristup svom RTL sadržaju, bez obzira iz koje zemlje i sa kog uređaja pristupate RTL prijenos uživo.

Pored toga što dobijate mogućnost za RTL TV uživo gledanje preko interneta, sve to radite potpuno sigurno i jednostavno. Slika i ton će biti besprijekorni, a vaš užitak potpun.

Posebna ponuda koja još uvijek traje za gledaj RTL uživo u inostranstvu podrazumijeva da ćete dobiti čak tri mjeseca besplatnog korištenja ExpressVPN, ukoliko izaberete godišnji plan pretplate. Dakle, gledaj RTL uživo u inostranstvu bez ikakvih ograničenja i uživaj u svom dostupnom sadržaju.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com