1 HNL Uživo – Kako Gledati u 2024?

Netko može reći da 1 HNL uživo i nije baš najveći nogometni doživljaj, no mi se ne bismo mogli složiti. Prva HNL uživo jeste vrhunski događaj za brojne ljubitelje, no mnogi su razlozi zašto su posjete nogometnim događajima reducirane te je HNL uživo prijenos postala jedina mogućnost praćenja igre omiljenog tima. Zbog toga je 1 HNL live gledaniji nego bilo kada prije. Zaljubljenici u fudbal upravo žele 1 HNL live.

Proveri ponudu
Gledaj 1HNL sa ExpressVPN uz 30 dana povraćaj novca

Uživajte bez ograničenja u 1HNL prenosima uživo uz ExpressVPN bilo gdje. Zgrabite eklskluzivni popust od 49% sa dodatna 3 MJESECA BESPLATNOG korištenja.

Ažurirano: 14 lipanj 2024

Najbolji streaming sajtovi za 1 HNL uživo

Prva HNL uživo je je do svršetka sezone 2021/22 bila dostupna na HNTV, Hrvatska nogometna televizija i Arena Sport kanalima. Ali sa promenom ugovora o otkupu prava za prijenos utakmica Prva HNL uživo, vlasnik ovih prava je postao T-Hrvatski Telekom jer je otkupio sva prava televizijskih prijenosa od Nogometnog saveza Hrvatske te zahvaljujući tome možete pratiti i 1 HNL live kao i druga natjecanja u organizaciji ovog saveza.

1 hnl uživo

Trenutačna situacija je takva da HT nema namjere da prava the prenosa proda ili ustupi nekom drugom emiteru, već da pokrene dva nova sportska kanala na kojima će se vršiti emitovanje svih utakmica 1 HNL live.

Takođe je izgledno da će ti novi kanali biti dostupni jedino putem provajdera i platformi koje su vlasnički povezane sa HT, kako bi ova kompanija imala ekskluzivan sadržaj za privlačenje novih i zadržavanje postojećih korisnika. Osim ovih kanala, po jedna utakmica Prva HNL live u svakom kolu će biti dostupna i na kanalima HRT – a.

  • MAXsport kanali

MAXsport 1 i MAXsport 2 su TV kanali pokerenuti namjenski od strane HT za svrhu prenosa utakmica prva HNL live, i drugih natjecanja Hrvatskih fudbalskih liga kao što je prva HNL live. Ovi kanali će postati dostupni u Bosni i Hercegovini jedino korisnicima HT Eronet usluga i njihove HOME:TV TO GO streaming platforme. Ali kada će biti uključeni u ponudu niko ne zna.

Dok si za stanovnike Hrvatske dostupni u ponudi korisnicima MAXtv usluga, odnosno MAXtv To Go streaming platforme.

  • HRT

HRT, ili Hrvatska Radio Televizija je državna televizija Republike Hrvatske. Na njihovim kanalima možete tokom svakog kola preatiti jednu utakmicu Prva HNL uživo. A njihovi kanali si dustupni na svim streaming platformama kablovskih i IPTV operatera u Bosni i Hercegovini. Ali, zbog emitovanja samo jedne utakmice po kolu, ovo baš i nije povoljna opcija za gledanje.

Streaming 1 HNL uživo van zone dostupnosti

MAXsport kanali su jedino mjesto gdje možete gledati 1 HNL live i drugi Hrvatski fudbal, ali ova dva kanala su dostupna samo korisnicima MAXtv usluga i njihove MAXtv To Go streaming platform jer njihov vlasnik Hrvatski Telekom posjeduje ekskluzivna prava za 1 HNL live prenose. Ovi kanali i ova streaming platforma su trenutno dostupni samo korisnicima interneta koji se nalaze u Hrvatskoj, a HT uspešno blokira pokušaje streamovanja nogomet HNL uživo izvan granica.

Blokiranje pristupa vrše na osnovu IP adrese posjetilaca. Sve IP adrese su po šemi raspoređeni među zemljama, pa se njenim prepoznavanjem može jednostavno vidjeti gdje se neki posjetilac koji želi gledati Prva HNL uživo nalazi. Kada njihovi serveri prepoznaju IP adresu koja nije sa teritorije Hrvatske, usluge se jednostavno blokiraju.

prva hnl uživo

Ali, za to ipak postoji rješenje. U pitanju su VPN servisi. Ovi servisi funkcionišu tako što umjesto da vaš uređaj direkno komunicira sa serverom neke streaming platforme, VPN serveri ovih servisa to čine. Na ovaj način serveri streaming platformi vide IP adresu to VPN servera a ne vašu, odnosno korištenjem VPN – ova vi mjenjate vašu IP adresu.

Što je priznaćete veoma povoljno kada želite da gledate sadržaj, kao što je Prva HNL live, blokiran na svim teritorijama osim na jednoj gdje su HNL utakmice uživo dostupne.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Kako gledati Prva HNL uživo

Prvo odaberite odgovarajuću aplikaciju za uređaj na kojem želiti koristiti VPN servis. Najkvalitetniji servisi imaju aplikacije koje su namjenjene svim korisničkim platformama. Možete ih instalirati na bilo koji uređaj koji pokreće Android i iOS ili Windows i MacOS operativnim sustavima. Na ovaj način Prva HNL live će vam biti dostupna na svakom od njih.

I sve što vam je ostalo su tri mala, jednostavna koraka do Prva HNL uživo.

  1. Prvi korak koji trebate napraviti je da pokrenete VPN aplikaciju na uređaju na kom želite gledati prva HNL uživo.
  2. Vidjet ćete ispred sebe glavno sučelje aplikacije. Tu je potrebno da uzaberete proxy server koji želite da koristite. Kako vi želite gledati Prva HNL uživo, odaberite server Hrvatska (Croatia) za MAXtv usluge.
  3. Poslednji korak koji trebate napraviti kada želite gledati 1 HNL uživo je da dobavite ili pokrijenete, ako već imate instaliranu MAXtv To Go aplikaciju.

Isprobajte ExpressVPN besplatno

ExpressVPN trenutno nema u ponudi besplatnu verziju svoga servisa, ali to nije razlog zbo kog niste u mogućnosti da njegove usluge isprobate praktično besplatno. Naravno, uvijek je pametno da usluge i servise sa kojima nemate iskustva isprobate, po mogućstvu da ne morate za to platiti. A proba ovog VPN servisa vam može biti besplatna korišćenje jedne opcije koja nije eksplicitno besplatna.

To je mogućnost povraćaja novca u prvih 30 dana korištenja ovog servisa. Na ovaj način možete isprobati njegove mogućnosti za gledanje 1 HNL uživo a da vas to uopšte ne košta ako ne želite da nastavite da koristitite ovaj servis posle isteka probnog perioda. Politika kompanije je da ne postavljaju nikakva pitanja niti uslo za povraćaj novca, a vi ćete ga dobiti u potpunosti.

Najbolji VPN za gledanje 1 HNL uživo

Za praćenje utakmice uživo HNL, nije dovoljno da VPN koji ste odabrali samo efikasno sakriva vašu pravu IP adresu, što znači i vašu geografsku lokaciju. Vama je potrebno i da vaša konekcija ne bude usporena, vi sasvim sigurno ne želite gledati 1 HNL live uz česte prekide i štucanje signala. Umjesto da pratite Prva HNL live sa užitkom i opušteno, nervirajući se samo zbog loše igre omiljenog tima ili nepravedne sudijske odluke, vi biste se nervirali zbog lošeg streamiga.

To nitko ne želi. U takvim trenucima vama je neophodno da sve teče bez ikakvih problema i da vaš užitak u nogometnoj utakmici bude neometan. Dugi niz godina naš tim je posvetio ispitivanju, istraživanju i testiranju raznih VPN servisa. Testirali smo ogroman broj, svi su morali proći kroz našu rigoroznu metodologiju, kako bismo izabrali tek nekoliko njih koje vam možemo preporučiti mirne savjesti. Naša metoda tesiranja ne ostavlja prostora za eventualne greške ili propuste bilo koje vrste.

Naša zadaća je da vam preporučimo samo najkvalitetnije VPN servise, uz koje će užitak gledanja prva HNL live biti vrhunski. Također, naša metoda procjene kvalitete VPN servisa omogućuje i da odaberemo, što smo i učinili, ne samo VPN pogodan za gledanje 1 HNL uživo, već i za mnoge druge namjene. Pri tome, upravo ovi VPN servisi čuvaju vašu bezbjednost i privatnost na internetu bilo da želite gledati Prva HNL uživo ili štogod drugo, kao i da pretražujete internet bez opasnosti da postanete žrtvom nekog zlonamjernog korisnika. 

Najbolje VPN servise koje danas imamo na tržištu možete pronaći na tabeli ispod. Njih vam preporučujemo za korištenje kada želite gledati 1 HNL uživo i to na bilo kojem tipu uređaja, računaru, prijenosniku, tabletu ili mobitelu.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti VPN-ova

Korištenje VPN-a uveliko je iznad užitka gledanja 1 HNL uživo. VPN-ovi su prvenstveno namijenjeni da sakriva vašu pravu lokaciju i prikazuje umjesto nje neku drugu, onu koju vi odaberete da gledate 1 hnl live stream.

Potencijal ovakvih servisa je veliki i značajan, prije svega za aktivista civilnog društva u borbi protiv raznih oblika političke ili ekonomske cenzure od strane nekih država. VPN koriste brojni korisnici koji se bore protiv ograničavanja pristupa legalnom i legitimnom sadržaju, ne samo pristupu 1 HNL uživo, već i mnogim drugim sadržajima.

prva hnl live

Povećani pristup i borba protiv cenzure

Ako biste željeli gledati prva HNL live a nalazite se u državi poput Kine, gdje postoje razne prepreke u pogledu dostupnosti zapadnih televizijskih programa, kao i news TV kanala i web portala. Uz kvalitetan VPN, vi ćete moći da gledate 1 HNL live , ali imat ćete mogučnost da pristupite i drugim sadržajima koji su pod geografskom restrikcijom. Na primjer, Hulu, Netflix, Amazon Prime Video, i brojni drugi a ne samo Prva HNL uživo.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Kada gledate 1 HNL live, svakako vam je bezbijednost poslednja briga. A trebala bi biti. Kompjutere ne koristimo samo za gledanje 1 HNL live, već i za mnoge druge stvari gdje je bezbijednost iznimno bitna, poput elektronskg bankarstva. Kvalitetan VPN svojim korisnicima nudi jake enkripcije internetskog saobraćaja. Tako ste sigurni da nikakvi vaši osjetljivi privatni podaci neće biti ukradeni ili zloupotrebljeni.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Zaključak

Za neometani užitak u 1 HNL uživo, u svom domu ili inozemstvu, preporučujemo korištenje kvalitetnog VPN. Zbog činjenice da je Hrvatski nogomet dostupan samo na MAXsport kanalima, za mnoge ljubitelje prva HNL live je neophodno da koriste VPN servise. Naročito za sve koji se nalaze van granica Republike Hrvatske, odnosno svim ljubiteljima fudbala i prva HNL live u Bosni i Hercegovini.

Pa što onda ne izabrati najbolji koji pruža najveće brzine protoka i time ugodan doživljaj. Razina vaše bezbjednosti na mrežama će postati znatno veća.

Vama ostaje samo da uživate u izabranom sadržaju bez ikakvih geografskih restrikcija. A ako želite saznati kako da gledate uživo druga fudbalska natjecanja osim Prva HNL live, preporučujemo vam da pročitate poseban članak o toj temi.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com