Nogomet uživo – Kako gledati u 2024

Za većinu ljubitelja sporta, nogomet uživo prijenos je jedan od razloga zbog kojih redovito uključiju svoje TV prijemnike u tradicionalnim terminima petnaest minuta do punog sata u poslijepodnevnim satima. Ali, u zavisnosti od zemlje i natjecanja koje želite pratiti, dostupnost nogomet prijenos uživo bitno varira. Mnogi ljubitelji sporta se zato često odlučuju za gledanje fudbal uživo preko interneta.

Proveri ponudu
Gledaj fudbal sa ExpressVPN uz 30 dana povraćaja novca

Odblokirajte geo graničene prenose fudbalskih utakmisa sa ExpressVPN. Zgrabi eksklizivni ograničenog trajanja popust of 49% i 3 MJESECA BESPLATNO.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Dostupnost

U našem regionu ako želite gledati fudbal uživo, to zadovoljstvo vam je dostupno na više različitih kanal u zavisnosti od države u kojoj se nalazite. A neki od nogomet uživo prijenos vrše i na teritorijama više država naše regije. Prije svih, kanali na kojima možete gledati nogomet live, to su regionalne TV mreže Sport Kluba i Arene Sport, koja dodatno nudi nogomet live stream putem Arena Cloud platforme.

Gledanje nogometa je takođe dostupno na kanalima nacionalnih TV emitera. Pa fudbal uživo možete pratiti na kanalima entitetske RTRS, hrvatskog HRT-s, srbijanske RTS, ili regionalne NOVA Sport televizije; ali i međunarodne Eurosport mreže. Međutim, nije svaki nogomet uživo gledanje dostupan svim gledateljima ovih televizija, niti su sva natjecanja podjednako dostupna.

nogomet uživo

Zbog raznih ograničenja i ekskluzivnih prava prijenosa, nogomet live je dostupan na nekim kanalima samo u određenim zemljama. Što važi kako za domaće, regionalne kanale, tako i za veliki broj stranih kanala. Kao što regionalne televizije često nisu dostupne u zemljama van regiona, tako mnoge strane televizije blokiraju fudbal uživo za zemlje regiona.

Ograničenja za streaming nogomet uživo prijenos je vrlo lako zaobići, pa je moguće gledati streaming nogometa na regionalnim kanalima i u inozemstvu, odnosno nogomet live prijenose inozemnih televizija u našem regionu. Sve što vam je potrebno je kvalitetan VPN servis.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako gledati nogomet uživo

Kako biste pratili streaming nogometa, prije svega vam je neophodan kvalitetan VPN servis. Kvalitetni servisi su sposobni da zaobiđu bilo kakvo geografsko ograničenje koje može postojati na nekom stream servisu. Najbezbijednije je ovakve programe dobavljati isključivo sa zvaničnih stranica dobavljača, tako možete biti sigurni da nikakav zlonamjerni kod nije ubačen od strane trećeg lica.

Pošto dobavljači proizvode i aplikacije za razne platforme pored PC-ija, drugi bezbijedan izvor su zvanične prodavnice namjenjene tim platformama, kao što su Google Play, Apple App Store, itd. Dalje do gledanja nogometa ćete doći u tri jednostavna koraka.

  1. Da bi ste gledali fudbal uživo na ograničenom kanalu, prije svega trebate pokrenuti VPN aplikaciju na vašem uređaju.
  2. Slijedeći korak je da izaberete odgovarajući server unutar aplikacije, kod kvalitetnih VPN-ova ovo ćete učiniti na glavnom ekranu aplikacije koji vam je vidljiv odmah nakon pokretanja. Bez obzira da li regionalne kanale gledate u inozemstvu ili inozemne u regionu, najbolje je izabrati server koji se nalazi u zemlji u kojoj je baziran taj kanal.
  3. Poslijednji korak, da bi ste gledali nogomet uživo prijenos, je da posjetite zvaničnu stranicu platforme preko koje vaš željeni kanal vrši streaming, ili pokrenete namjensku aplikaciju za to. Primjer: Sport Kluba, Arene Sport, RTRS i NOVA Sport.

Najbolji VPN-ovi za gledanje nogomet uživo

Tokom godina testiranja raznih ponuda VPN-ova, kako za gledanje nogomet live tako i za druge namjene, razvili smo vrlo sofisticiranu proceduru testiranja ovakvih servisa. Ako ne želite gubiti vrijeme testirajući sami razne ponude dostupne na tržištu, naša preporuka je da se oprijedelite za jedan od ovih za koje smo utvrdili da su vrh trenutne ponude.

Svojim kvalitetom, pouzdanošću, ali i dodatnim opcijama, ovi servisi se izdvajaju od ostalih VPN-ova. Između njih postoje određene male razlike, koje nisu presudne za gledanje nogometa, ali mogu uticati na vašu odluku zbog drugih situacija u kojima biste mogli koristiti VPN osim za gledanje fudbal uživo na blokiranim kanalima.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Gledajte UEFA Ligu Šampiona

UEFA Liga Šampiona je najznačajnije europsko klupsko takmičenje u fudbalu, i njegovi nogomet uživo prijenosi već decenijama privlače rekordne brojeve TV gledatelja iz cijelog svijeta. Na našim prostorima UEFA Liga Šampiona nogomet live možete pratiti na tri nacionalne televizije, hrvatskom HRT-u, bosanskom kanalu NOVA, ili srbijanskom RTS; ali samo najzanimljiviju utakmicu koja se odigrava u terminu srijedom u 20:45.

Dok su sve ostale utakmice dostupne na kanalima Arena Sport mreže. Detaljnije uputstvo kako na ovim kanalima možete pratiti live nogomet prijenose možete pronaći na našoj stranici posvijećenoj ovom nogometnom natjecanju.

Gledajte englesku Premier ligu

U cijelom svijetu, od svih nacionalnih liga, engleska Premier liga privlači najveći broj gledatelja koji žele gledati nogomet. Svake godine, ukupno 380 utakmica odlučuje o naslovu prvaka Engleske, a milijarde ljudi pasionirano gledaju engleski fudbal uživo. Bosanskim ljubiteljima EPL, nogomet uživo prijenos je dostupan putem NOVA Sport kanala. 

fudbal uživo

Dok je ostalim gledateljima engleski nogomet live dostupan putem Sport Klub kanala i platformi na kojima su dostupni, do završetka sezone 2021-22 kada ekskluzivna regionalna prava preuzima Arena Sport mreža. Kako zaobići ograničenja koja postoje za ove kanale možete opširnije pročitati ovde.

Gledajte italijansku Serie A

Iako italijanskim fudbalom već decenijama dominiraju klubovi sa severa italije, prije svih trojac Juventus, Inter, i Milan; nogomet uživo prijenosi ovog natjecanja svake godine privlače milijune gledatelja koji bodre svoje klubove u takmičenju za naslov prvaka ili opstanak u ovom takmičenju. Italijanski nogomet live prijenosi si su u načem regionu dostupni gledateljima putem kanala Arena Sport mreže, o čemu možete opširnije pročitati na slijedećoj stranici.

Gledajte njemačku Bundesliga

Njemački fudbal uživo u svijetu prati manji broj gledatelja nego druge natjecanje, ali Bundesliga je uvijek bila vrlo popularna među ljubiteljima ovog sporta u našem regionu. Ljubiteljima njemačkog fudbala su uživo prijenosi dostupni na kanalima Eurosport i Sport Klub mreža, ali ne bez određenih ograničenja. Kako na najlakši način zaobići ovakva ograničenja i lagodno uživati u gledanju njemačkog nogomet live možete pročitati ovde.

Besplatni VPN-ovi su opasni

Na tržištu VPN servisa postoji dosta onih koji su besplatni, i ako želite napraviti uštedu možete pasti u iskušenje da se odlučite za jedan od ovakvih. Ali, besplatni servisi po pravilu nisu najkvalitetniji, a previše često u njima leži opasnost za vašu online bezbijednost i privatnost. Svi pružaoci ovakvih usluga moraju na neki način nadomjestiti troškove koje imaju u poslovanju.

nogomet uživo prijenos

Besplatni servisi to najčešće čine prikazivanjem reklama koje mogu biti dosadne u najboljem slučaju, a nerijetko mogu voditi do zlonamjernih web stranica. Vrlo često takve reklame znaju iskočiti dok pokušavate da gledate fudbal uživo, čime samo ometaju vaše gledanje. Ako tražite neki servis po povoljnoj cijeni, naša preporuka je ExpressVPN, koji nudi potpuni povraćaj novca u prvih mjesec dana korištenja.

Prednosti VPN-a

Iako vam je VPN servis možda potreban prvenstveno za zaobilaženje ograničenja za gledanje nogomet uživo prijenos, ovakvi servisi donose čitav niz dodatnih pogodnosti koje povjećavaju vašu bezbijednost i štite privatnost vaših ličnih podataka. Potpuna enkripcija vaše internetske komunikacije obezbijeđuje da su vaši privatni podaci stvarno privatni, i da ni jedna zlonamjerna strana nema pristup njima.

U isto vrijeme sakrivanje vaše stvarne IP adrese, osim zaobilaženja geografskih restrikcija dok gledate fudbal uživo, sprečava da bilo ko vrši praćenje i bijeleženje vašeg ponašanja na internetu.

nogomet live

Povećana dostupnost i borba protiv cenzure

Nogomet uživo prijenos je jedna od vrsta sadržaja na internetu koji se vrlo često nalazi pod raznim geografskim restrikcijama. Ali to nije jedini sadržaj. Razne države u svijetu također vrše ograničavanje pristupa informacijama na internetu, bilo da one dolaze iz tih zemalja ili u te zemlje.

Osim ovakve politički motivisane cenzure, ljubitelji filmova i TV serija se često susreću sa ograničenjima dostupnosti sadržaja na raznim platformama čiji su pretplatnici, u zavisnosti u kojoj se državi nalaze. Netflix, Hulu, Amazon Prime, itd. su neke od platformi čija ograničenja možete zaobići samo uz kvalitetan VPN.

Povećana bezbijednost i zaštita privatnosti

Kada gledate nogomet live, vrlo rijetko ćete ratmišljati da li netko ima uvid u to što vi gledate ili koje veb sajtove posjećujete. Kvalitetni VPN servisi koriste vrlo naprijedne i savremene metode enkripcije vašeg internetskog saobraćaja, čime onemogućuju uvid u isti od strane bilo koga. Kada ne gledate nogomet, već se bavite drugim stvarima, kao što je elektronsko bankarstvo ili kupnja online, možete biti sigurni da ste zaštićeni.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Zaključak

Svim ljubiteljima fudbala je poznato da nogomet live nije dostupan svim ljubiteljima ovog sporta u našem regionu podjednako. TV mreže koje vrše nogomet uživo prijenos vrše ograničenja dostupnosti za pojedine korisnike, dok i sami internetski servis provajderi vrše ograničenja dostupnosti određenih streaming platformi. Ali ovakva ograničenja lako možete zaobići uz pomoć kvalitetnog VPN servisa.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com