Premijer Liga Uživo – Kako Gledati?

Već decinijama Engleska Premijer Liga ili EPL čini sam vrhunac svjetskog fudbala. Milijuni gledatelja širom svijeta svake godine prate sve utakmice Engleska Premier Liga uživo na svojim malim ekranima. No, i pored činjenice da se emitira u cijelom svijetu, postoje određeni problemi zbog kojih ovaj vrhunski sportski događaj nije dostupan na svim područjima. Pokazat ću vam kako ćete gledati Premijer Liga uživo na svojim uređajima bez ikakvih ograničenja. Evo kako to možete učiniti iz Bosne.

Idite na ExpressVPN
Želite li gledati Premijer Liga uživo?

Probajte ExpressVPN sada, bez rizika. To je VPN koji podržava torrenting, gledanje Premijer Liga uživo i sa 30 dana garancije povrata novca.

Dostupnost

Bosna i Hercegovina je jedno od područja gdje možete putem lokalnih kablovskih provajdera gledati dijelove ili neke od nogometnih mečeva Premijer Liga uživo.

Ali, na žalost brojnih ljubitelja i gledatelja, Premijer Liga uživo dostupna je jedino putem Telemach-a i SBB-a. Ono što pokvari ugođaj gledanja Premijer Liga uživo je što su ti prijenosi vrlo često kombinovani i onda završite gledajući i dijelove nogomentnih susreta za koje i niste zainteresirani. Pravi ljubitelji engleskog fudbala žele Engleska Premier Liga uživo prijenos, žele gledati svaki trenutak u tom vrhunskom nadmetanju. Nogometni sladokusci poput vas, ne žele propustiti bilo što od vrhunske igre na zelenoj poljani. 

engleska premier liga uživo 2

Kablovski televizijski prikazivači vjerojatno su rukovođeni nekim svojim interesom kada odlučuju koji fudbalski meč će uživo prenositi. No, gledatelji nogometa kada je u pitanju Premijer Liga uživo željeli bi puno više. Primjerice, neke susrete možete pratiti na Sport klub kanalu, a tu vam je i Nova sport, ovisno o tome kod kog kablovskog provajdera ste pretplaćeni.

Sport klub i Nova sport su dostupni putem EON aplikacije ukoliko ste pretplatnik na te pakete kod Telemach/SBB. Veliki problem za one koji žele pratiti engleska Premier Liga uživo predstavlja podatak da ova dva televizijska kanala nemaju opciju streaming preko interneta. Dostupni su samo korisnicima EON paketa i kablovskih usluga Telemach/SBB.

Razlozi za ova ograničenja su brojna, ali nećemo polemisati sa emiterima. Želim vam pokazati kako da neometano i bezbijedno gledate Engleska Premier Liga uživo. Zato će vam, kako biste imali mogućnost da gledate Engleska Premier Liga uživo, biti potreban VPN.

Probajte ExpressVPN sad
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Kako da gledate Premijer Liga uživo

Da bi ste gledali engleska Premier Liga uživo, neophodno je da posjedujete kakav kvalitetan VPN koji će vam omogućiti da zamaskirate svoj IP i koje internet stranice posjećujete. Premijer Liga uživo je dostupna samo gledateljima Sport Klub i Nova Sport TV kanala, koji su dostupni samo korisnicima Telemach/SBB kablovskih usluga ili EON paketa. Ako ste korisnik EON-a, ali koristite internet usluge drugih provajdera, kao što je m:tel oni će vam smanjiti brzinu interneta.

Telemach/SBB nema geografska ograničenja u EON aplikaciji, i može se koristiti bilo gde u svijetu, ali je problijem ponašanje odrijeđenih provajdera internetkih usluga, prije svega srbijanskog Telekoma, kao i lokalnih manjih provajdera koji su u njihovom vlasništvu.

U tri jednostavna koraka možete gledati Premijer Liga uživo:

  1. Pokrenite vašu VPN aplikaciju. Kvalitetni VPN servisi su dostupni za pregršt uređaja, računala, prijenosnici, mobiteli, smart TV-i, pa i gejming konzole.
  2. Na glavnom sučelju trebate izabrati lokaciju željenog proxy servera. Za engleska Premijer Liga uživo najbolje su zemlju u našem okruženju, Mađarska i Njemačka. Hrvatsku i Srbiju treba izbjegavati jer i dalje možete imati problijema sa konekcijom. Šanse su da VPN poslužitelj najmi proxy servere od srbijanskog Telekoma ili m:tel-a koji je njihovom vlasništvu, koji onda u tom slučaju vrši ograničavanje brzine između proxy i EON-ovih servera.
  3. Kada se konektujete na proxy server, treba da ili pokrenete EON aplikaciju ili odete u internetskom pretraživaču na https://www.eon.tv i odaberete koji Sport Klub ili Nova Sport kanal želite gledati. 

Najbolji VPN za gledanje Premijer Liga uživo

Tokom godina mi smo testirali pregršt raznih VPN servisa, i stalno ih iznova testiramo razvijajući stalno metodologiju testiranja kojom bismo utvrdili koji VPN je stvarno najbolji na tržištu. Iako se neki izdvajaju u jednom ili drugom poglijedu, bitno je koji je najsveobuhvatnije i objektivno najbolji.

Ovo je vrlo bitno za situacije kao što je ova na našim prostorima kada želite gledati Engleska Premier Liga uživo. Zbog sukoba između dva giganta na tržištu pružalaca internetskih usluga, korisnici ispaštaju, i to tako što jedan operator kažnjava sopstvene korisnike koji žele koristiti usluge koje on ne pruža.

Kroz naše iscrpno testiranje raznih VPN ponuda na tržištu, i također kontinuirano retestiranje, možemo vam preporučiti više VPN ponuda koje će vam omogućiti da gledate prenose engleska Premier Liga uživo.

Besplatni VPN su opasni

Mnogi korisnici bi se mogli prevariti o pohrliti da prigrabe nekakav besplatan VPN, ali takvi servisi sa sobom donose ogromne rizike. Objektivna je činjenica da proizvodnja i održavanje ovakvih servisa je vrlo skupa. Osim što na korisničkim aplikacija radi veliki broj programera, neophodno je i da proizvođač ili unajmi ili posjeduje vrlo skupu i veliku serversku infrastrukturu u velikom broju zemalja. A sve to puno košta.

Besplatni VPN servisi te troškove ne finansiraju naplaćujući svoje usluge korisnicima, već na ovaj ili onaj način prodajući usluge svojih korisnika trećim licima. Najmanje opasan po vas način na koji ovo rade je tako što vam prikazuju razne reklame. Iako ovo zvuči kao samo dosadno, to znači i da ovakvi VPN servisi ili direktno prate vaše ponašanje na internetu ili to omogućavaju trećim licima.

premijer liga uživo 1

Bezbijednost je neophodna na internetu, a sa besplatnim servisima vi to ne možete biti.

Ako želite testirati pogodnosti korištenja VPN a da ne rizikujete vaša novčana sredstva, to najbolje možete učiniti korištenjem pogodnosti besplatnog testiranja nekog od kvalitetnijih VPN servisa. Na primjer, ExpressVPN nudi mogućnost povraćaja novca u prvih 30 dana. Što vam omogućava da se uverite u sve kvalitete ovakvih servisa bez ikakvog rizika.

Prednosti VPN-a

VPN-ovi vam ne donose samo pogodnost ugodnog gledanjea Premijer Liga uživo, već vas i čine bezbijednima na internetu. Svuda na internetu vrebaju zlonamjerne osobe koje se žele finansijski okoristiti o nama. Da li žele pratiti naše navike i to koristiti kako bi nama servirali dosadne reklame za stvari koje nam možda trebaju ali je ono što nam nude nikakvog kvaliteta, ili da nam ukradu lične i finansijske podatke, ili nam ograničili pristup nekom legalnom sadržaju, nije bitno.

VPN-ovi služe kako bi se ovakve preprijeke zaobišle, a naša privatnost i bezbijednost ostali zaštićeni. Uz VPN niko ne može da prisluškuje vaš internet saobraćaj, a također ste i anonimni na internetu pa se vaše ponašanje ne može pratiti niti analizirati. Iako sajtovi kojima pristupate mogu pokušati da vam bijeleže ponašanje na njima, vi ćete im pri svakoj posjeti izgledati kao neki drugi posjetitelj, i ostati anonimni uz kvalitetan VPN.

Povećanje pristupa i borba protiv cenzure

VPN-ovi su nekada davno nastali kao alat za olakšavanje rada na daljinu uz očuvanje visokog stepena bezbijednosti komunikacije. Ali njihovi korisnici su vrlo brzo uvidjeli da se oni vrlo ugodno mogu koristiti zarad povećanja pristupa raznim sadržajim i u borbi protiv cenzure koja je motivisana političkom voljom.

Najbolji primjer ovoga je borba protiv Velikog Vatrenog Zida u Kini, koji blokira pristup ljudima koji žele posjetiti sajtove koji su kritički spram vlasti Komunističke partije Kine. Sličan slučaj imamo i kod nas i u našem okruženju gdje srbijanski državni teleoperater vodi rat cenzurom protiv United Grupe zbog kritičkih stavova koji se iznose na televiziji N1 na račun srbijanskih vlasti.

engleska premier liga uživo 1

Ako niste korisnici Telemach/SBB kablovskih usluga a gleda vam se engleska Premier Liga uživo, vi će te upasti u ovaj sukob i biti njegova žrtva. Ali nekakav kvalitetan VPN vam može pomoći u toj situaciji. Osim ovoga, kvalitetan VPN će vam omogućiti i da pratite programe koji su iz raznih razloga ograničeni na određena geografska područja. Bilo da gledate Netflix, Hulu, ili neke slične programe, njihovi serveri će misliti da se nalazite na dozvoljenom području.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Gledanje Premijer Liga uživo nije online aktivnost koja sa sobom nosi kakav pretjerano bezbijednosni rizik. Ali sve ostalo što radite može biti i te kako opasno po vašu bezbijednost i ličnu privatnost. Kad god smo na internetu, razni zlonamjerni činioci nam žele narušiti privatnost ili ukrasti privatne podatke.

Koje sajtove vi posjećujete i šta čitate ili gledate bi morala biti samo vaša privatna briga. Svima je vrlo poznata situacija sa srbijanskim vlastima i pokušajima da se uguši televizija N1 zbog njihovog kritičkog odnosa prema vlastima. Ovaj sukob se na žalost prelio i u okruženje kada je srbijanski državni teleoperater počeo da kupuje teleoperatere u susjednim zemljama, pa tako i u Bosni.

Pa ako vam se gleda engleska Premier Liga uživo vi ćete postati potpuno nevina žrtva u ovom političkom sukobu, jer srbijanski MTS ne želi da vi pristupate N1 programu koji je dostupan preko EON platforme, zajedno sa Sport Klub i Nova Sport kanalima.

Probajte ExpressVPN sad
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Zaključak

Ako ste ljubitelj gledanja Premije Liga uživo a programi Nova Sport i Sport Klub kanala su vam dostupni samo putem EON platforme, ako pokušavate da je koristite sa internetskim uslugama određenih provajdera bićete veoma razočarani kvalitetom internetske veze. Za ugodno praćenje engleska Premier Liga uživo će vam biti neophodan kakav kvalitetan VPN, a ako izaberete neki od naših preporuka nećete biti razočarani.

Svojom ekspetizom o temama vezanim za Internet pokušavam dati istinski doprinos na ovoj stranici kako bih doprinela zajednici. Volim pisati podrobno istražene članke i prikaze o svim internetskim temama, od sigurnih veza do zaštite podataka. Zbog toga, moram se često baviti pravnim pitanjima, i pravilima koja se često mijenjaju i koja uvijek treba ažurirati.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Privatnostonline.com