Engleska Premier Liga Uživo – Kako Gledati?

Već decinijama Engleska Premijer Liga ili EPL čini sam vrhunac svjetskog fudbala. Milijuni gledatelja širom svijeta svake godine prate sve utakmice Engleska Premier Liga uživo na svojim malim ekranima. No, i pored činjenice da se emitira u cijelom svijetu, postoje određeni problemi zbog kojih ovaj vrhunski sportski događaj nije dostupan na svim područjima. Pokazat ću vam kako ćete gledati engleska liga uzivo na svojim uređajima bez ikakvih ograničenja. Evo kako to možete učiniti iz Bosne.

Proveri ponudu
Gledaj Engleska Premier liga sa ExpressVPN - 49% POPUST

ExpressVPN otključava besplatne streamove engleska Premier lliga. Zaobiđi geo blokade uz ultra brze konekcije i 3 MJESECA BESPLATNO sa 30 dana povraćaja novca.

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Dostupnost engleska Premier Liga uživo

Bosna i Hercegovina je jedno od područja gdje možete putem lokalnih kablovskih provajdera gledati dijelove ili neke od nogometnih mečeva engleska liga uzivo.

Ali, na žalost brojnih ljubitelja i gledatelja, engleska liga uzivo dostupna je jedino putem Telemach-a i SBB-a. Ono što pokvari ugođaj gledanja premijer liga uživo je što su ti prijenosi vrlo često kombinovani i onda završite gledajući i dijelove nogomentnih susreta za koje i niste zainteresirani. Pravi ljubitelji engleskog fudbala žele Engleska Liga uzivo prijenos, žele gledati svaki trenutak u tom vrhunskom nadmetanju. Nogometni sladokusci poput vas, ne žele propustiti bilo što od vrhunske igre na zelenoj poljani.

engleska liga uzivo

Kablovski televizijski prikazivači vjerojatno su rukovođeni nekim svojim interesom kada odlučuju koji fudbalski meč će uživo prenositi. No, gledatelji nogometa kada je u pitanju engleska liga uzivo željeli bi puno više. Primjerice, neke susrete možete pratiti na Sport klub kanalu, a tu vam je i Nova sport, ovisno o tome kod kog kablovskog provajdera ste pretplaćeni.

Sport klub i Nova sport su dostupni putem EON aplikacije ukoliko ste pretplatnik na te pakete kod Telemach/SBB. Veliki problem za one koji žele pratiti engleska Premier Liga uživo predstavlja podatak da ova dva televizijska kanala nemaju opciju streaming preko interneta. Dostupni su samo korisnicima EON paketa i kablovskih usluga Telemach/SBB.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Najbolji besplatni streaming sajtovi za gledanje engleska Premier liga uživo

Osim plaćenih kanala koje smo gore naveli, na raspolaganju su vam i odrijeđeni besplatni kanali na kojima možete pratiti engleska liga uzivo. Ali to nije bez ikakvih ograničenje. Nekima se možda neće dopasti što komentatori koriste na primjer engleski jezik. Ali postoje još neka, ali prvo pogledajmo koje su to:

  • K24 TV – kenijska televizija koja više od decenije emituje svoj program putem interneta, takođe je prva TV stanica koja je to počela činiti u ovoj zemlji. Iako je njih program dostupan slobodno i van granica Kenija, zarad užitka njihove dijaspore, engleska liga uzivo utakmice su dostupne samo gledateljima na teritorije Kenije.

Kao što smo upravo rekli, engleska liga uzivo utakmice su dostupne za gledanje samo gledateljima koji se nalaze na teritoriji na kojoj ova televizijska stanica emituje svoj program, tačnije na teritoriji Kenije.

Kako gledati engleska Premier liga uživo van zone dostupnosti

Prvo da pojasnimo zašto postoje ograničenja emitiranja na samo pojedini teritorije. Engleska nogometna liga, prava za televizijske prenose svojih mečeva prodaje najvišem ponjuđaču, a oni profit od tog ulaganja prave preprodajom tih prava pojedinačnim emiterima, ali sa pravom emitovanja samo na odrijeđenoj teritoriji.

Ovi emiteri se obavezuju da emituju prijenose utakmica samo na svojoj teritoriji. Emitovanje TV signala preko kablovskih kompanija tu nije problem, jer se svi takvi korisnici nalaze na dozvoljenoj teritoriji, i ne mogu se maknuti. Ali, tu je i internet. A tu emiteri pribegavaju blokiranju putem IP adrese posjetilaca. Putem njih je vrlo lako prepoznati u kojoj se zemlji posjetilac nalazi, te je veoma lako blokirati za njega stream engleska liga uzivo utakmica.

A da bi ste zaobišli ove blokade, neophodno vam je nešto što može zamaskirati vašu pravu IP adresu i dodeliti vam neku novu koja se nalazi na dozvoljenom području. Nešto, što se zove VPN, odnosno Virtual Private Network.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako da gledate engleska Premier Liga uživo

Da bi ste gledali engleska Liga uzivo, neophodno je da posjedujete kakav kvalitetan VPN koji će vam omogućiti da zamaskirate svoj IP i koje internet stranice posjećujete. Engleska liga uzivo je dostupna samo gledateljima Sport Klub i Nova Sport TV kanala, koji su dostupni samo korisnicima Telemach/SBB kablovskih usluga ili EON paketa. Ako ste korisnik EON-a, ali koristite internet usluge drugih provajdera, kao što je m:tel oni će vam smanjiti brzinu interneta.

Telemach/SBB nema geografska ograničenja u EON aplikaciji, i može se koristiti bilo gde u svijetu, ali je problijem ponašanje odrijeđenih provajdera internetkih usluga, prije svega srbijanskog Telekoma, kao i lokalnih manjih provajdera koji su u njihovom vlasništvu.

U tri jednostavna koraka možete gledati engleska liga uzivo:

  1. Pokrenite vašu VPN aplikaciju. Kvalitetni VPN servisi su dostupni za pregršt uređaja, računala, prijenosnici, mobiteli, smart TV-i, pa i gejming konzole.
  2. Na glavnom sučelju trebate izabrati lokaciju željenog proxy servera. Za engleska engleska liga uzivo najbolje su zemlju u našem okruženju, Mađarska i Njemačka. Hrvatsku i Srbiju treba izbjegavati jer i dalje možete imati problijema sa konekcijom. Šanse su da VPN poslužitelj najmi proxy servere od srbijanskog Telekoma ili m:tel-a koji je njihovom vlasništvu, koji onda u tom slučaju vrši ograničavanje brzine između proxy i EON-ovih servera. Ili Keniju da biste pratili putem K24.
  3. Kada se konektujete na proxy server, treba da ili pokrenete EON aplikaciju ili odete u internetskom pretraživaču na Eon.tv i odaberete koji Sport Klub ili Nova Sport kanal želite gledati. Ako pak želite gledati putem K24 besplatno, onda je potrebno da otvorite adresu K24tv.

Isprobajte ExpressVPN besplatno za gledanje engleska premier liga uživo

ExpressVPN je jedan od ovakvih servisa koji nemaju eksplicitno besplatnu verziju koju možete isprobati u nekom ograničenom probnom periodu ili je neograničeno koristiti bez plaćanja. Ali to ne znači da je ipak ne možete isprobati a da vas to ne košta. Ovaj servis nudi opciju povraćaja novca u prvih 30 dana korištenja.

premijer liga uživo

Za razliku od drugih koji će vam izvršiti povraćaj proporcionalan sa iskorištenim periodom, ovaj servis vrši povraćaj ukupnih sredstava. I pri tom vam neće postavljati nikakva pitanja, niti uslove, ili tražiti bilo kakav dokaz zašto ne želite više da koristite njihove usluge. Jednostavno je dovoljno da podnesete zahtev za povraćaj i on će biti ispoštovan.

Na taj način vi možete 30 dana da probate ovaj servis, efektivno potpuno besplatno, bez ikakvog rizika.

Najbolji VPN za gledanje engleska Premier Liga uživo

Tokom godina mi smo testirali pregršt raznih VPN servisa, i stalno ih iznova testiramo razvijajući stalno metodologiju testiranja kojom bismo utvrdili koji VPN je stvarno najbolji na tržištu. Iako se neki izdvajaju u jednom ili drugom poglijedu, bitno je koji je najsveobuhvatnije i objektivno najbolji.

Ovo je vrlo bitno za situacije kao što je ova na našim prostorima kada želite gledati Engleska Premier Liga uživo. Zbog sukoba između dva giganta na tržištu pružalaca internetskih usluga, korisnici ispaštaju, i to tako što jedan operator kažnjava sopstvene korisnike koji žele koristiti usluge koje on ne pruža.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Kroz naše iscrpno testiranje raznih VPN ponuda na tržištu, i također kontinuirano retestiranje, možemo vam preporučiti više VPN ponuda koje će vam omogućiti da gledate prenose engleska Premier Liga uživo.

Prednosti VPN-a osim gledanja engleska Premier liga uživo

VPN-ovi vam ne donose samo pogodnost ugodnog gledanje engleska liga uzivo, već vas i čine bezbijednima na internetu. Svuda na internetu vrebaju zlonamjerne osobe koje se žele finansijski okoristiti o nama. Da li žele pratiti naše navike i to koristiti kako bi nama servirali dosadne reklame za stvari koje nam možda trebaju ali je ono što nam nude nikakvog kvaliteta, ili da nam ukradu lične i finansijske podatke, ili nam ograničili pristup nekom legalnom sadržaju, nije bitno.

VPN-ovi služe kako bi se ovakve preprijeke zaobišle, a naša privatnost i bezbijednost ostali zaštićeni. Uz VPN niko ne može da prisluškuje vaš internet saobraćaj, a također ste i anonimni na internetu pa se vaše ponašanje ne može pratiti niti analizirati. Iako sajtovi kojima pristupate mogu pokušati da vam bijeleže ponašanje na njima, vi ćete im pri svakoj posjeti izgledati kao neki drugi posjetitelj, i ostati anonimni uz kvalitetan VPN.

Prednosti VPN

Povećanje pristupa i borba protiv cenzure

VPN-ovi su nekada davno nastali kao alat za olakšavanje rada na daljinu uz očuvanje visokog stepena bezbijednosti komunikacije. Ali njihovi korisnici su vrlo brzo uvidjeli da se oni vrlo ugodno mogu koristiti zarad povećanja pristupa raznim sadržajim i u borbi protiv cenzure koja je motivisana političkom voljom.

Najbolji primjer ovoga je borba protiv Velikog Vatrenog Zida u Kini, koji blokira pristup ljudima koji žele posjetiti sajtove koji su kritički spram vlasti Komunističke partije Kine. Sličan slučaj imamo i kod nas i u našem okruženju gdje srbijanski državni teleoperater vodi rat cenzurom protiv United Grupe zbog kritičkih stavova koji se iznose na televiziji N1 na račun srbijanskih vlasti.

Ako niste korisnici Telemach/SBB kablovskih usluga a gleda vam se engleska Premier Liga uživo, vi će te upasti u ovaj sukob i biti njegova žrtva. Ali nekakav kvalitetan VPN vam može pomoći u toj situaciji. Osim ovoga, kvalitetan VPN će vam omogućiti i da pratite programe koji su iz raznih razloga ograničeni na određena geografska područja. Bilo da gledate Netflix, Hulu, ili neke slične programe, njihovi serveri će misliti da se nalazite na dozvoljenom području.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Gledanje engleska liga uzivo nije online aktivnost koja sa sobom nosi kakav pretjerano bezbijednosni rizik. Ali sve ostalo što radite može biti i te kako opasno po vašu bezbijednost i ličnu privatnost. Kad god smo na internetu, razni zlonamjerni činioci nam žele narušiti privatnost ili ukrasti privatne podatke.

Koje sajtove vi posjećujete i šta čitate ili gledate bi morala biti samo vaša privatna briga. Svima je vrlo poznata situacija sa srbijanskim vlastima i pokušajima da se uguši televizija N1 zbog njihovog kritičkog odnosa prema vlastima. Ovaj sukob se na žalost prelio i u okruženje kada je srbijanski državni teleoperater počeo da kupuje teleoperatere u susjednim zemljama, pa tako i u Bosni.

Pa ako vam se gleda engleska Premier Liga uživo vi ćete postati potpuno nevina žrtva u ovom političkom sukobu, jer srbijanski MTS ne želi da vi pristupate N1 programu koji je dostupan preko EON platforme, zajedno sa Sport Klub i Nova Sport kanalima.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Zaključak

Ako ste ljubitelj gledanja Premije Liga uživo a programi Nova Sport i Sport Klub kanala su vam dostupni samo putem EON platforme, ako pokušavate da je koristite sa internetskim uslugama određenih provajdera bićete veoma razočarani kvalitetom internetske veze. Za ugodno praćenje engleska Premier Liga uživo će vam biti neophodan kakav kvalitetan VPN, a ako izaberete neki od naših preporuka nećete biti razočarani.

Ako ste ljubitelj fudbala, mi vam preporučujemo da pogledate članke sa uputama za gledanje i drugih fudbalskih liga, koji možete pronaći na ovoj stranici.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com