Italijanska liga – Kako gledati uživo u 2024

Italijanska foodbalska liga Serija A smatra se jednom od najuzbudljivijih i među najboljim ligama u Euvropi. Dvadeset nogometnih timova se natječe za titulu prvaka svake godine. Fudbalska italijanska Serie A je nešto najuzbudljivije u svijetu fudbala posebno za gledatelje iz Bosne i Hercegovine. Pa italijanska liga prenos, ali kako?

Idite na ExpressVPN
Gledajte Serie A sa ExpressVPN sada uz 49% POPUSTA!

ExpressVPN koji podržava deblokiranje geo-ograničenja i garantira privatnost korisnika, uz 30 dana garancije povrata novca + 3 MJESECA BESPLATNO!

Ažurirano: 14 lipanj 2024

Najbolji plaćeni streaming servisi za gledanje Italijanske Serie A

Pomenuti televizijski prikazivači vjerojatno imaju neki svoj interes koji fudbalski meč će uživo prenositi. Na žalost, veoma često to nisu najatraktivniji mečevi kola. No, interesovanje gledatelja fudbala posebno Italijanske Serie A željeli bi više. To je mogućnost da imaju na raspolaganju italijansku ligu uživo.

  • Telemach i SBB

Na žalost brojnih fanova, izravni prijenosi nisu dostupni osim putem onih koje obezbijeđuju Telemach i SBB, ali i to ne sve već često to budu kombinovani prijenosi iz drugih liga, a ono što će svaki pošteni ljubitelj nogometa poželjeti je serie A gledanje uživo prijenosa i repriza utakmica italijanske fudbalske lige nije nešto što se želi propustiti u svijetu nogometnih sladokusaca.

  • Arena sport

Arena sport radi prijenose utakmica Italijanske Serija A uživo u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji, ali ne sve i nije dostupna svim ljubiteljima fudbala već samo postojećim pretplatnicima

italijanska liga prenos

Moguće pronaći neke internet stranice koje obezbijeđuju italijanska liga prenos uživo, ali tu uslugu obezbijeđuju prijeko tuđih, ne svojih severa te vam ne mogu garantirati kvalitetan prijenos utakmica Italijanska liga.

Ograničenja dostupnosti streaminga uživo van teritorija emitovanja

Geografska ograničenja za prenose italijanske Serie A postoje prije svega jer televizijske stanice otkupljuju prava za prijenose samo na određenoj geografskoj teritoriji. Zato su u ovom slučaju Arena Sport i kablovski operateri koji ih imaju u ponudi, u obavezi da ograniči streaming samo na neke zemlje. Ovo ograničenje se primenjuje prepoznavanje IP adrese posetilaca, koja je uvek vezana za zemlju u kojoj se nalaze.

Za gledanje italijanska liga prenos potreban vam je VPN koji može zaobići razna geografska ograničenja.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Kako gledati serie A uživo prenos?

Već smo vidjeli da su mogućnosti za serie A prijenos uživo ograničene, te s toga i italijanska liga prenos uživo nisu dostupni putem lokalnih prikazivača programa. Povremeno možete dobiti priliku da pratite neke od timova i mečeva usklađene sa italijanska liga prenos na nekim internet stranicama ili kod lokalnog provajdera televizijskih programa, ali ne da kontinuirano pratite Italijanska liga prenos utakmica. 

Jedina opcija koja vam može pružiti da uistinu u realnom vrijemenu pratite italijansku Serie A je da koristite VPN. A evo kako ćete to ućiniti na ispravan način.

Proces je vrlo jednostavan i neće zahtijevati ni previše vrijemena niti nekakvog velikog napora. Da biste došli do željenog VPN za italijanska liga prenos uživo te bodrili svoju omiljenu ekipu sa Apeninskog poluostrva sve što trebate dobivate uz tri koraka:

  1. U prvom koraku morate na uređaju na kojem ćete pratiti utakmice italijanskog nacionalnog šampionata u fudbalu uživo pokrenuti VPN aplikaciju
  2. Ukazat će vam se glavno sučelje aplikacije gdje ćete izabrati da se povežete sa serverom koji je potreban za streaming: Odaberite server UK za gledanje na Sky Go ili odaberite server za Bosnu, Hrvatsku ili Srbiju za gledanje na TV areni sport
  3. Sljedeći korak je da pokrenete Sky Go aplikaciju ili da iz browser-a odete na Arena Sport ako ste postojećim pretplatnicima.

Sada ste spremni i opremljeni da pratite sve što vas interesira; itzalijanski nacionalni šampionat u fudbalu ili pak utakmice nižih rangova takmičenja. Čak možete pratiti i druge lige i šampoinate a ne samo italijanski, poput Bundesliga 2 Bundesliga, čak i Južna Koreja ili nogometne mečeve poput Bosna:Bolivija, na primjer. Na dohvat ruke biti će vam informacije kao što je tabelanacionalnog šampionata Italije, ali i mnogi drugi rezultati uživo.

Sve to vam obezbijeđuje VPN. Sa VPN-om koji smo pažljivo istražili i testirali za vas i vaše potrebe za live streamingom, nećete potrošiti puno novca, ali ćete doboti na dohvat ruke sve što želite da gledate italijanska liga prenos. Imat ćete mogućnost ne samo da gledate utakmice italijanske lige Serie A već i da na vrijeme dobijete obaveštenja o rasporedu prijenosa utakmica, da pratite rezultate kao i specijalne emisije koje se bave ovim nacionalnim šampionatom u fudbalu.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Najbolji VPN za gledanje Italijanska liga prenos uživo

Moje iskustvo u ispitivanju kvalitete i funkcionalnosti različitih VPN servisa pokazuje da nisu svi VPN servisi iste kvalitete, jednostavno postoje neke specifičnosti kod kvalitetnog VPN namjenjenog za gledanje, na primjer, prijenosa sportskih mečeva uživo ili streaming filmskog sadržaja. 

Kroz sve ove godine kako se bavimo ispitivanjem kvalitete VPN-ova, imali sam priliku da testiramo brojne servise, nebrojena riješenja. To nam je pomoglo da razvijemo preciznu metodologiju za testiranje kako bismo ustanovili koji od proizvoda na tržištu može zadovoljiti potrebe korisnika.

Sljedeće VPN-ove smo testirali i oni imaju najbolje karakteristike koje jedan kvalitetan VPN za gledanje italijanska liga uživo mora imati.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Recimo da želite kvalitetan streaming i da nije bitno želite li da pratite cijele fudbalske mečeve Italijanske lige ili ste se možda operdijelili da ih pratite s vrijemena na vrijeme, ovisno o količini vrijemena koje ste oprijedili za taj sadržaj, ali da zato imate uvijek mogućnost da provjerite trenutačni rezultat neke utakmice ili šta se zbiva na nekoim terenu u tom trenutku. Uvijek je najbolja i najsigurnija opcija korištenje VPN servisa koji je dovoljno kvalitetan za to

Zašto ne koristiti besplatni VPN?

Prije svega besplatni VPN mogu biti jako opasni. Često ćete naići na ponude i reklame brojnih besplatnih VPN-ova i drugi sličnih servisa. Vlasnici takvih servisa, to mogu biti tvrtke ili pojedinci, nerijetko bombastično reklamiraju svoj VPN servis kao besplatan. I to može biti vrlo primamljivo za korisnike sa naših prostora jer ne može se reći da baš plivamo u novcu.

Naše potrebe su s druge strane, baš iste kao i u drugim zemljama svijeta, i mi želimo biti u toku sa novitetima svih vrsta, kao što je uživo streaming utakmica, ali nam je pristup brojnim web lokacijama blokiran, ili nam je onemogućen pristup celokupnoj ponudi. Zato nam je i potreba za VPN-om veća, npr. za italijanska liga prenos. E, sad, kada usporedimo želje i mogućnosti vidimo da prvo nadmašuje drugo, pa se može desiti da netko posegne i za besplatnim VPN servisom.  

italijanska liga prenos

Navodno besplatni VPN može sadržati zlonamjerni kod uz pomoć kojeg se prikupljaju lični podaci korisnika i gdje oni nisu niti skriveni niti bezbijedni. Ovo znači da je vaša bezbijednost ugrožena tjekom korištenja ovakvih servisa. Morate voditi puno računa o svojim ličnim podacima u današnje digitalno vrijeme.

Još jedan ozbiljan problem je prodavanje korisničkog saobraćaja, odnosno kapaciteta internetske veze. U ovom slučaju, vaša konekcija može biti zagušena. Neki besplatni VPN servisi saobraćaj trećih strana, koje im za to plaćaju velike naknade, preusmeravaju kroz uređaje korisnika besplatne verzije servisa. Na taj način vaš uređaj funkcioniše kao VPN server za nekog drugog. A vi ne možete koristiti vašu internetsku vezu jer je preopterećena tuđim saobraćajem.

Ako želite stvarno besplatni VPN servis, odnosno onaj koji vas neće koštati ni novca, ali ni vaše bezbijednost i privatnosti vaših ličnih podataka, prije svega trebate izbegavati VPN servise koji ne koštaju ništa. Ono što trebate uraditi je izabrati neki kvalitetan VPN servis koji u svojoj ponudi ima besplatnu verziju. Jedan takav, koji vam možemo mirne savesti preporučiti je ExpressVPN servis. Osim činjenice da je ovo najkvalitetniji VPN servis na našim testovima, on nudi i besplatni probni period od čak 30 dana.

Prednosti VPN

Kada gledate italijanska liga prenos na ovim našim prostorima pametno je koristiti VPN. Korištenje VPN donosi i druge pogodnosti a ne samo na primjer, uvid u raspored utakmica i rezultata Italijanske serije A. Sa kvalitetnim VPN servisom dolaze i neke pogodnosti koje su od velikog značaja u modernom digitalnom svijetu. 

Sad zahvaljujući kvalitetnom VPN-u i ovome se može dohakati da ugodno gledate italijanska liga prenos. Naprosto, ova vrsta servisa vam omogućuje da zaobiđete postavljena ograničenja za uslugu koju inače plaćate. Ovo se čini besmislenim i doista jeste besmisleno uskraćivanje plaćene usluge, ali nema niti jednog osnova za žalbu jer ste potpisali takav ugovor sa provajderom. Dok se tu nešto ne promijeni jedini način da se izbegnu blokade je korištenje VPN servisa. No zaista to nije jedina prednost upotrebe VPN-a, a evo i ostalih.

Povećanje pristupa različitim veb lokacijama i borba protiv cenzure

Nisu VPN servisi namijenjen samo gledanju uživo prijenosa fudbalskih utakmica Italijanskog šampionata. Možete gledati i Primeira Liga ili bilo što drugo. Istina je da mnogi streaming servisi svoje usluge ograničavaju na odrijeđena geografska područja. To jeste cenzura i brojni razlozi stoje iza toga, nerijetko čisto pravno-financijski, odnosno prava prikazivanja i baštinjenja. Ali to prave ljubitelje određenih programa, poput nogometa recimo, dovodi u niz suludih situacija i bespotrebne nervoze. 

italijanska liga prenos

Također, pojedine zemlje su uvele zabranu gledanja određenih programa, kao što je italijanski fudbal, i pristupanja pojedinim servisima za on line emitiranje iz političkih i krajnje nedemokratskih razloga. Da ne ulazimo u političke diskusije, reću ću samo da gledanje Italijanska liga prenos nije, ne treba biti, niti sme biti svrstan u bilo kakav politički kontekst. Međutim, činjenica je da je gledanje stranih TV programa u nekim zemljama zabranjeno. Na sreću, to nije slučaj na našim prostorima, ali se ipak suočavamo sa ograničenim pristupom sadržajima iz ekonomsko-financijskih razloga provajdera, npr. italijanska Serie A.

Jedini način da zaobiđete ovakve zabrane i ograničenja je korištenje VPN.  To će onemogućiti serverima da prepoznaju vašu geografsku lokaciju sa koje gledate italijanska liga prenos uživo. Istovrijemeno, VPN će onemogućiti i vašeg provajdera internetskih usluga da registruje koje veb lokacije posjećujete, te ćete biti pošteđeni barem dosadnih reklama koje vas uopće ne interesiraju. Ovaj povećan pristup, uz ometanje i izbjegavanje cenzure, jedna je od najvažnijih prednosti korištenja VPN-a.

Uz kvalitetan VPN, možete pratiti veliki broj drugih sportskih natjecanja koja su ograničena geografskim restrikcijama. Detaljna uputstva kako da gledate neke od njih možete pronaći na stranicama našeg sajta. Tu možete naći kako da gledate Hrvatsku Prva HNLHrvatski fudbalski kup, Srbijansku SuperLiguBosansku Premijer LiguUEFA Ligu Evrope, Englesku Premijer liguNemačku Bundesligu, i tako dalje.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Bilo da gledate italijanska liga prenos ili vršite elektronsko plaćanje, poručujete ili plaćate robe i usluge on line, VPN će enkriptivati vašu internetsku vezu. Dakle, korištenjem VPN servisa vi  povećavate razinu vaše bezbijednosti na internetu i time štitite svoju privatnost i obezbijeđujete sigurnost svojih ličnih i osjetljivih pdataka. Uistinu, neka baš specijalno jaka enkripcija nije neophodana za gledanje Italijanska liga prenos, ali je neophodna za neke druge operacije koje izvodite na mrežama. 

Moramo biti iskreni i reći da nam je digitalna era donijela brojne pogodnosti i olakšanja u svakodnevni život, ali nas je istovrijemeno učinila ranjivima za zlonamjernike i prevarante želje lake i brze zarade. Od takvih nas štiti VPN.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Zaključak

Ako želite da gledate Italijanska liga prenos uživo a živite van Italije ili, primjerice Sjedinjenih Američkih Država, razočaranja će biti prisutna ukoliiko to želite da učinite na vašim televizijskim aparatimadirektni i prijenosi nisu dostupni svim televizijskim kanalima. Naša je preporuka da odaberete neki od VPN servisa sa naše liste najboljih. Oni su testirani do najsitnijih detalja, te kao takvi pružaju vam prije svega osjećaj sigurnosti, zatim stabilnost streaminga, a sve zajedno pružit će vam užitak u praćenju omiljenog sporta i omogućiti da neometano uživate u igri vrhunskih majstora na fudbalskom terenu.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com