Super Liga Srbije uživo – Kako Gledati u 2024?

Fudbal je na ovim našim prostorima najpopularniji sport i brojni bi željeli da mogu gledati sva natjecaja, svaku utakmicu Super liga Srbije uživo. Super liga live baš nije dostupna svakom gledatelju. Rijetki su provajderi TV usluga koji u ponudi imaju svaki Super liga live susret. Umjesto da za gledanje cijele sezone Super liga uzivo koristite neke ilegalne servise, evo kako da dobijete Super Liga live kvalitetnije i prije svega sigurnije.

Uzmi ponudu
Gledaj SuperLiga sa ExpressVPN - 3 MJESECA BESPLATNO

Uživaj u Srbijanska SuperLiga fudbalskim mečevima uživo sa ExpressVPN. Iskoristi ekskluzivni popust od 49% i 30 dana garantovanog povraćaja novca.

Ažurirano: 14 lipanj 2024

Najbolji web sajtovi za Super Liga uživo

Kao što smo rekli u uvodu, gledanje Srbijanske Super Liga live utakmica nije nešto u čemu može uživati svako jednostavnim pritiskom na gumb daljinskog upravljača ili odlaskom na neku internet stranicu. Od regionalnih televizijskih stanica samo jedna trenutno ima pravo za prenos Super Liga Srbije uživo, što čini probleme ljubiteljima nogometa u Bosni i Hercegovini. Činjenica je da ovi kanali nisu dostupni kod svih kablovskih i IPTV operatera.

Arena Sport

Arena Sport je mreža 17 sportskih kanala od kojih se neki mogu pratiti na prostorima odrijeđenih zemalja u regionu. Osam osnovnih, tri premijum, tri specializivana, i tri lokalizovana kanala za Bosnu, Hrvatsku, i Sloveniju; nisu podjednako dostupna. Prva četiri osnovna kanala su dostupna u celom regionu ako ste pretplatnik operatera koji posluju sa srbijanskim Telekomom koji je vlasnik ovih kanala.

super liga srbije uživo

U Bosni i Hercegovini to su BH Telecom i m:tel, koji je u većinskom vlasništvu srbijanskog Telekoma. Tako da je gledanje Super Liga live dostupno korisnicima usluga ovih kompanija putem streaming platformi BH Telekom Moja Web TV i  m:tel TV To Go. Ali takođe i putem Arena Cloud servisa, ili preko web lokacije, ili putem aplikacija za Android, iPhone, ili Huawei uređaje.

Ali, određena ograničenja postoje, te nije moguće gledati ove kanale, ili streamovati ih sa bilo koje lokacije.

Streaming Super Liga uživo van zone dostupnosti

Super Liga Srbije uživo utakmice su dostupne korisnicima BH Telekoma i m:tel samo na teritoriji Bosne i Hercegovine, dok je korisnicima Arena Cloud servisa dostupno samo ako se nalaze na teritoriji Srbije. Prijenosi utakmica su dostupni samo gledateljima Arena Sport kanala zbog ekskluzivnih prava za njih. Ali putem Arena Cloud osnovni kanali nisu dostupni jer vas vlasnici ovih kanala žele naterati da budete pretplatnici operatera koji ih imaju u ponudi.

Jedino rješenje za gledanje Super liga live je korištenje VPN servisa, jer ova platforma prepoznaje putem IP adrese ako se ne nalazite u Srbiji.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Kako odblokirati Super Liga uživo streaming sa VPN

Može vam se učiniti da je za gledanje Super liga Srbije uživo potreban nekakav angažman i da zahtijeva veliko znanje o računalima, aplikacijama i sličnom. Ali stvari naprosto nisu takve. Da biste neometano mogli gledati Super liga Srbije uživo jednostavno koristitite VPN servis. Nedavno smo vidjeli na jednoj od društvenih mreža da neki čovjek tvrdi kako je korištenje VPN servisa zapravo nelegalno.

Jako smo se smijali toj tvrdnji jer VPN-ovi su apsolutno legalna stvar i prijeko potrebna svatkome tko vodi računa o svojoj bezbijednosti na internetu. Evo objašnjenja kako ćete početi koristitit VPN, odnosno kako da gledate Super liga live, ali još puno toga možete raditi uz pomoć kvalitetnog VPN servisa, no o tome ćemo kasnije.

A sada preciznih i jednostavnih uputa kako biste sebi omogućili gledanje Super liga uživo. Sve protiče u tri koraka nakon što odaberete VPN koji želite koristiti. U tu svrhu možete koristiti i našu tabelu ispod, a o ovim VPN – ovima ćemo vam kasnije reći više. Idemo!

  1. U prvom koraku potrebno je da pokrenete VPN aplikaciju na uređaju na kojem ćete gledati Super liga uživo ili ćete raditi što drugo.
  2. Nakon što ste pokrenuli VPN aplikaciju, ispred sebe ćete na ekranu vidjeti njeno glavno sučelje. Tu izaberite proxy server koji ćete nadalje koristiti. Kako vi želite gledati Super liga Srbije uživo odaberite server “Serbia“.
  3. I još da napravimo taj poslednji korak koji trebate kada želite gledati je odete na sajt Arena Sport ili pokrenete Arena Cloud aplikaciju na vašem uređaju.

Eto, vrlo jednostavna procedura a prednosti su brojne, posebno što će vam gledanje Super liga uživo biti omogućeno bez ikakvih problema. Već smo pomenuli da kvalitetan izbor VPN servisa možete pronaći na našoj tabeli ispod.

Isprobajte ExpressVPN besplatno za gledanje Super Liga uživo

ExpressVPN nema besplatnu probnu verziju, ali to ne znači da ga ne možete isprobati a da vas to ne košta. Naime, ovaj servis nudi garantovani povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja, te ovo možete iskoristiti da ga isprobate za gledanje Super Liga Srbije uživo. Ukoliko se ne odlučite da nastavite njegovo korištenje po isteku ovog perioda, vaš novac će vam biti vraćen u potpunosti bez ikakvih pitanje.

Najbolji VPN za streaming Super Liga uživo

Ne samo za gledanje Super liga live ili nekog drugog streaming poput filmova i serija, i za mnoge druge potrebe i poslove koje obavljate na internetu, kvalitetan VPN servije od velike pomoći. Naš stručni tim je posljednjih godina posvijetio testiranju i proučavanju VPN servisa koji se nalaze na tržištu. Ponuda je odista velika, i razne se kompanije utrkuju u reklamiranju svojih VPN servisa.

Ono šta je nama potrebno je da svaki ispitamo kako bismo vam mogli mirne savjesti proporučiti samo najbolje za vaše ugodno gledanje Super liga uživo. U tu svrhu smo razvili i poseban metod kojeg karakterizira iznimna preciznost, efikasnost te sposobnost da detektuje svaki nedostatak koji bi onemogućio korisnicima neometano korištenje VPN servisa. Danas ćete na internetu pronaći bezbroj reklama za razne korisne i navodno korisne stvari.

I sve to pod nazivom napredna tehnologija. Iskreni da budemo. Puno toga ne zavrijeđuje taj naziv.  Naša su testiranja pokazala da je ExpressVPN ono što bi svaki korisnik želio imati. Brojne karakteristike ovog VPN-a potvrđuju naš izbor ali ovaj put ćemo navesti kao prvu onu koja se tče vaših financija. Naš izbor najboljih VPN aplikacija garantira da vam streaming neće štucati i prekidati, da se brzina vašeg računala neće smanivati.

Jedna od bitnih karakteristika kvalitetnog VPN-a je i brzina, a druga, takođe iznimno bitna, je pouzdanost. Kada želite uživati u nogometnoj utakmici Super liga Srbije uživo ne želite da vas bilo što u tome ometa, a ponajmanje tehnički problemi. Na našoj tabeli možete pronaći samo VPN servise vrhunske kvalitete, s tim što smo malu prednost dali prvom na listi.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN

Korištenje VPN-a će vam donijeti puno više koristi od gledanja Super liga uživo. Prvo vaša lokacija i originalna IP adresa nisu vidljive, prikazuje se isključivo ona lokacija koju vi izaberete. Dalje, postoje sajtovi koji su blokirani za korisnike sa pojedinih geografskih područja. Sve što trebate uraditi kod korištenuja VPN-a je da odaberete lokaciju koja nije pod restrikcijom. I možete je neprekidno mijenjati. Evo još razloga zašto trebate koristiti VPN a ne samo za gledanje Super liga Srbije uživo.

Povećani pristup i borba protiv cenzure

Prije svega imate povećan pristup sadržajima. Za vas kao korisnika ne bi važila cenzura. Na žalost, i danas kada je svijet globalno selo moramo govoriti o cenzuri jer realno postoji. Sa VPN aplikacijom instaliranom na bilo kom od vaših uređaja, cenzure nema. Vi prilagođavate geo lokaciju shodno dostupnosti Super liga live.

Geografska blokada sadržaja se uvijek vrši od strane pružaoca nekog sadržaja putem prepoznavanja geografske lokacije posjetilaca na osnovu njihove IP adrese. Pošto VPN servisi sakrivaju vašu pravu IP adresu i dodeljuju vam drugu neku, koja se nalazi u zemlji koju izaberete, vi na ovaj način zaobilazite cenzuru. Ali, ovi servisi su dobri za još jedan vid cenzure, a ne samo gledanje Super liga live.

super liga live

U nekim zemljama se cenzurišu različite web lokacije, uglavnom one koje se nalaze van nje. Takav je primjer Kina, gdje Veliki Kineski Vatrozid provjerava sav internetski saobraćaj koji ide ili dolazi van granica ove zemlje. Internetski saobraćaj u sebi sadrži informacije sa kog servera i ka kom klijentu, odnosno pesjetiocu ide. Na osnovu toga, Kineski Vatrozid može lako da blokira saobraćaj zapadnih medija ili korištenje zapadnih društvenih mreža.

Kao što VPN servisi sakrivaju vašu IP adresu, na isti način sakrivaju i web lokaciju koju posjećujete. U TCP paketima saobraćaja koji vam dostavlja VPN server se ne nalazi IP adresa krajnje web lokacije koju posjećujete, nego IP adresa tog servera. Te zato Veliki Kineski Vatrozid ne blokira ovakav saobraćaj.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Već smo napomenuli koliko je zaštita na internetu u današnje vrijeme važna. Tehnološki napredak ima dvije strane medalje. Koliko god nam služio u svrhu poboljšanja kvalitete života, bolje komunikacije, unaprijeđenju znanja, pristupu informacijama, toliko nas može učiniti i ranjivima. Naša bezbijednost može biti grubo narušena na internetu, a privatnost izložena zlonamjernim činiocima. Raznorazni prevaranti i mutivode, također su i vrhunski tehnički edukovani ili koriste usluge takvih kadrova.

Niko ne kroisti svoj kompjuter samo da bi gledao Super liga live. Plaćamo račune, poručujemo hranu, kupujemo garderobu, obuću. I ostavljamo svoje podatke sa kreditne kartice. Tu možete najbolje sagledati ulogu VPN servisa. Kvalitetan VPN u ponudi ima i iznimno jaku enkripciju internetskog saobraćaja. To znači da ste zaštićeni neprobojnim zidom bilo šta da radite na internetu, a ne samo dok gledate Super liga uživo.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Zaključak

Za prave ljubitelje nogometa neometano gledanje Super liga live je ono što mora imati. I nije bitno radite li to iz svoje zemlje ili ste otišli u inozemstvo baš kad trebate taj jedan rezultat i morate gledati Super liga uživo. Može se desiti i da niste ponijeli svoj laptop. Tu vam nabolje može pomoći VPN jer najkvlaitetniji u ponudi imaju mogućnost instaliranja aplikacije na više uređaja.

Malo uloženog novca u kvalitetan VPN donosi vam brojne pogodnosti, a prije svega bezbijednost. Sve što je ostalo je da sada uživate u Super liga Srbije uživo. A na našim testovima najbolji VPN servis ExpressVPN će voditi računa o vašoj bezbijednosti i privatnosti. Ako ste ljubitelj i drugih fudbalskih natjecanja, uputstva kako njih da gledate možete pronaći i posebnom članku.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com