5 najbolje Google Chrome VPN ekstenzije

Tokom godina, web preglednici su prešli veliki put. Od svojih osnovnih korijena stigli su do mogućnosti dodavanja naprednih ekstenzija i plugina koji ih uveliko čine boljima i naprednijima. Chrome, na primjer, ima veliki broj izvanrednih ekstenzija koje mogu biti dodane te ga učiniti mnogo boljim preglednikom.

Proveri ponudu
Koristi ExpressVPN za Chrome sa 30 povraćaja novca

ExpressVPN je najkvalitetniji VPN servis za Chrome. Iskoristi dok traje EKSKLUZIVNU PONUDU za 49% popusta uz 3 MJESECA BESPLATNOG KORIŠTENJA.

Ažurirano: 14 svibanj 2024
Problem je u tome, što na svaku dobru i legitimnu Google Chrome VPN ekstenziju postoji i jedna koja je ništa drugo nego sumnjiva i nepouzdana. Srećom, mi smo tu da vam osiguramo da koristite samo najbolje VPN za Chrome ekstenzije tako što ćemo vas uputiti na pet onih koje bez problema možemo preporučiti. Koristili smo kriterije kao što su brzina, sigurnost, broj dostupnih servera, kao i dodatne mogućnosti i osiguranja. Uzimajući sve ovo u obzir ispitali smo sve dostupne Google Chrome VPN ekstenzije kako bismo vam sastavili listu od četiri najbolje.

3 razloga zbog kojih biste trebali koristiti VPN Chrome extension

Prije nego što počnemo da govorimo na naše 4 najbolje VPN Chrome extension, naše je mišljenje da biste prvo trebali da razumijete prednosti njihovog korištenja. Postoje tri najvažnije prednosti a to su:

  • Svi oni vam omogućavaju sigurno i anonimno surfanje.
  • Izlaganje radoznalim očima koje su svugdje na Internetu će biti drastično smanjeno.
  • Moći ćete uživati u gledanju sadržaja koji su geografski ograničeni za određene regije.

Možda mislite da su VPN add-on Chrome servisi spori i da znače povećanu potrošnju vaših resursa. Međutim, današnji VPN servisi su bolji nego ikada. U stvari, zastajkivanje dok gledate sadržaje preko VPN za Chrome proširenja je veoma rijetko. Vi ne biste trebali nikada imati probleme sa brzinom ako koristite neku od najboljih VPN Chrome extension.

Četiri najbolja VPN za Chrome dodatka koje mi predlažemo da razmotrite se nalaze u nastavku.

NordVPN

NordVPN je na samom vrhu liste naših najboljih VPN Chrome extension dodataka iz mnogo razloga. Prije svega, jedan je od najlakših za korištenje. Dalje, veoma je štedljiva ekstenzija koja vam neće potrošiti previše sistemskih resursa.

Ovo je veoma moćno VPN Chrome extension proširenje koja vam omogućava da se povežete sa i do 3000 servera širom svijeta. Također vam omogućava da iskoristite izvrsne sigurnosne opcije kao što je CyberSec funkcionalnost. Ona vam omogućava da riješite reklama i štetnih softvera.

NordVPN Google Chrome VPN ekstenzija je također veoma brza. Sa svojih 30 dana roka za povrat novca garantuje da je možete besplatno isprobati prvi mjesec i dobiti svoj novac nazad ukoliko niste zadovoljni.

ExpressVPN

Google Chrome VPN ekstenzija koja diše za vratom NordVPN-u, te koja prijeti da ona postane najbolji VPN add-on Chrome je ExpressVPN. To je ekstremno brza Chrome VPN ekstenzija potpuno opremljena izvrsnim mogućnostima. Ovaj popularni VPN za Chrome add-on pruža fantastičnu privatnost i sigurnost. Sa svojom mrežom od 1500 servera širom svijeta i svojim dopadljivim i intuitivnim korisničkim interfejsom sigurno će biti koristan dodatak vašem pregledniku.

Ako želite da i sami iskusite snagu ove Google Chrome VPN ekstenzije ona također ima opciju povrata novca u prvih 30 dana koja vam to i omogućava. Možete uživati u jednom cijelom mjesecu dana gledanja geo-blokiranih sadržaja bez zastajkivanja na sajtovima kao što su Netflix i BBC iPlayer. Sve to dobijate znajući da jednostavno možete zatražiti povrat novca ukoliko ne budete zadovoljni sa uslugom koju pruža.

Surfshark VPN

Još jedan izvrstan VPN add-on Chrome dodatak je i Surfshark VPN. Napakovan je korisnim opcijama te će unaprijediti vaš Chrome preglednik. Isto tako će vam pružiti zavidan nivo sigurnosti na Internetu. Posjeduje preko 800 dostupnih servera širom svijeta, kao i sa striktnu politiku nebilježenja pristupa korisnika. Time će vaše online aktivnosti biti skrivene od očiju znatiželjnika. Uz dodatne pogodnosti kao što je P2P optimizacija i uz rok od 30 dana za povrat novca u slučaju da niste zadovoljni, on predstavlja još jednu od Chrome VPN ekstenzija koje mogu mogu dobiti titulu najbolje Google Chrome VPN ekstenzije.

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN za Chrome ekstenzija je interesentna i zbog toga što je besplatna. Kao takva ona i dalje nudi mnogo korisnih opcija kao što su 8 dostupnih servera u 4 države. Osim toga vam je na raspolaganju neograničen bandwidth, te nezadržavanje zapisa o pristupima korisnika. To jeste mnogo za besplatnu ekstenziju ali je i dalje daleko od mogućnosti premium usluge zbog koje je ova VPN add-on Chrome ekstenzija i dospjela na ovu listu.

S druge strane, premium usluga pruža cjelokupnu zaštitu i nije ograničena samo na preglednik. Također, premium usluga se proteže na podršku od 3800 servera na 85 lokacija u 61 državi. Ona nije ograničena samo na Chrome i Firefox kao besplatna nego je moguća na 7 uređaja na svim OS. Još jedno ograničenje besplatne usluge u odnosu na premium uslugu je to što ne pruža zaštitu kod pregledavanja flash sadržaja u pregledniku. Premium opcija to nudi i još mnogo više.

Sve u svemu, i kao besplatna je veoma korisna kao VPN za Chrome dodatak, ali uz malo novca ipak možete dobiti sve ono zbog čega se i nalazi na ovoj listi.

VPN Chrome proširenje može poboljšati Chrome

Mi u praksi savjetujemo korisnike da izbjegavaju VPN add-on Chrome ekstenzije. One obično nisu efikasne kao za tu namjenu predviđeni VPN softveri. Ipak, u slučaju ovih četiri iznad, smatramo da će one biti poboljšanja vašeg Chrome preglednika. One će unaprijediti i samo surfanje,  tako da ćete bez sumnje uživati u njima.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1
fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com