HBO uživo stream: Kako gledati sav sadržaj bez ograničenja u 2024

HBO je jedan od vodećih striming servisa na svijetu i kao takav ima veliki broj gledalaca. Međutim, mnogi korisnici HBO-a su na svojoj koži iskusili ograničenja koja im provajder postavlja na osnovu geolokacije. To u praksi znači da, iako ste platili za neki sadržaj, njega ne možete gledati u zemlji u kojoj se nalazite, nego samo u nekoj drugoj zemlji, gdje je taj sadržaj otključan. Srećom, najlakši način za zaobilaženje ovih ograničenja se nalazi na samo nekoliko minuta čitanja od vas.

Vidi ponudu
Gledaj HBO bez ograničenja pomoću ExpressVPN (uz 49% nižu cijenu)

ExpressVPN može da odblokira blokade za HBO u inostranstvu. Specijalna ponuda: 3 mjeseca besplatno! Garantovani povraćaj novca unutar 30 dana ukoliko niste zadovoljni uslugom!

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Gdje može da se gleda HBO uživo stream u zemljama okruženja

Kada posmatramo gdje može da se gleda HBO uživo stream u okruženju, situacija je sljedeća:

hbo uživo

 1. BiH sadržaji – Telemach je omogućio svim svojim korisnicima na teritoriji BiH gledanje HBO kanala putem HBO Max aplikacije. Nakon toga ćete moći da gledate HBO uživo na 3 uređaja istovremeno (računar, mobilni telefon ili tablet). Ovo ne važi za druge zemlje iz okruženja, nego samo za BiH.
 2. Hrvatska – Pretplatu na HBO možete da ostvarite direktno. HBO uživo stream može da se gleda na iPhone-u, iPad-u, Android mobilnim telefonima, tabletima, Apple TV-u, Android TV-u, Chromecastu, Chrome OS-u, MacOS-u, ili Windows operativnim sistemima. Međutim, plaćeni sadržaj je ekskluzivan samo za Hrvatsku, tako da su mnoge emisije i filmovi, odnosno serije nedostupni u BiH i Srbiji.
 3. Srbija – HBO uživo u Srbiji može da se prati na isti način kao i u Hrvatskoj. Kao i slučaju druge dve zemlje, određeni sadržaj je dostupan samo u Srbiji, dok gledaoci iz drugih zemalja nisu u prilici da mu pristupe.

Dakle, jasno je da svaka država (BiH, Srbija, Hrvatska) ima određeni dio sadržaja koji nije dostupan u druge dvije zemlje. Stoga se mnogi korisnici nalaze pred problemom kako pristupiti sadržajima iz drugih biblioteka.

Zašto neki HBO uživo stream sadržaji nisu dostupni u mojoj zemlji

Sigurno ćete primijetiti da su određeni sadržaji zaključani za gledanje u pojedinim zemljama. Ovo je iz razloga što HBO uživo stream podliježe zakonu o TV pravima koji se razlikuje između zemalja.

Takođe, emiter striming sadržaja je obavezan da uvede geolokacijske restrikcije da bi se ispoštovale sve odredbe ugovora između pružaoca usluge (u ovom slučaju HBO-a i njegovog emitera u jednoj zemlji i republičkih regulatornih tijela).

Geolokacijske restrikcije počivaju na identifikovanju IP adresa sa kojih korisnici pristupaju svom nalogu i nakon što se vidi da neko od njih ne dolazi iz opsega koji je dozvoljen za određeni sadržaj, ta IP adresa se stavlja u listu onih koje nemaju mogućnost pristupa.

To dalje znači da ukoliko želite da gledate sadržaj koji se emituje u Srbiji, Hrvatskoj ili BiH i strogo je vezan za ta područja, ukoliko se ne nalazite u nekoj od tih zemalja, taj sadržaj će da vam bude zaključan, odnosno blokiran na vašem uređaju.

Međutim, i za to postoji rješenje. Dovoljno je samo da instalirate VPN program, koji vam omogućava da promijenite svoju IP adresu i zaobiđete geolokacijske limite, koji su postavljeni od strane HBO-a.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako gledati HBO uživo stream pomoću VPN?

Kako rekosmo, da biste zaobišli ograničenja koja su postavljena od strane provajdera i gledali HBO uživo, potrebno je da instalirate nekih od VPN programa koje možete da nađete online. Naš izbor je ExpressVPN koji vam na jednom mjestu nudi sve neophodne funkcionalnosti.

Postupak je potpuno jednostavan:

 1. Skinite i instalirajte ExpressVPN. To možete da učinite sa internet stranice proizvođača ili, u slučaju mobilnih telefona sa Androidom, sa Google store-a, odnosno sa Apple store-a, ukoliko posjedujete uređaj sa iOS.
 2. Izaberite pretplatu. Najduži plan pretplate vam donosi najveće pogodnosti, ali i značajnu uštedu. Nakon što izvršite uplatu, registrirajte se.
 3. Otvorite aplikaciju i izaberite željeni server (Hrvatska ili Srbija, recimo) sa kojeg područja želite da gledate HBO uživo stream.
 4. Posljednji korak je da pokrenete EON aplikaciju ukoliko želite sadržaj iz Bosne, odnosno odete na HBO stranicu za sadržaje iz Hrvatske i Srbije.

Isprobajte ExpressVPN besplatno

Nakon što smo isprobali nekoliko VPN programa za gledanje HBO sadržaja, došli smo do zaključka da ExpressVPN pruža najveći nivo sigurnosti i udobnosti za korisnika, zbog svoje jednostavnosti i pouzdanosti.

Ono što je posebno došlo do izražaja kod uživo striminga je da nije dolazilo do sjeckanja slike i neprijatnih usporenja i kočenja, bez obzira da li birate BiH, Srbiju ili Hrvatsku kao odredišne zemlje. To praktično znači da koji god kvalitet slike izaberete, nećete imati problema da gledate video sadržaj.

Kako gledati HBO uživo stream pomoću VPN

Bitno je istaći da ExpressVPN omogućuje svojim korisnicima besplatan probni period od trajanju od 30 dana, tokom kojih u svakom trenutku možete da zatražite povrat novca, koji će vam biti vraćen, bez dodatnih pitanja ili odugovlačenja.

Takođe, na raspolaganju vam je korisnička podrška koja 24 sata dnevno odgovara na vaše upite i otklanja eventualne poteškoće.

Koji su najbolji VPN za korištenje HBO-a

Rangirali smo VPN servise po nekoliko faktora, gdje su nam najbitniji bili sigurnost korisnika, pouzdanost servisa, brzina i stabilnost striminga, te cijena.

Nakon što smo isprobali nekoliko desetina programa koji su dostupni na tržištu, sveli smo našu listu na 5 najboljih VPN servisa pomoću kojih možete da gledate HBO u svojoj zemlji, bez regionalnih ograničenja.

Konačni sud je da je najbolji VPN servis ExpressVPN koji u svakoj od navedenih kategorija ostvaruje izvanredne rezultate, te kao takav zaslužuje našu potpunu preporuku.

U nastavku možete da pročitate recenziju svakog VPN programa da biste vidjeli njihove glavne karakteristike koje mogu da vam pomognu pri odabiru.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti VPN

Iako vam se na prvi pogled može učiniti da je VPN dobar samo za HBO uživo stream, ovi programi vam pružaju mnogo više funkcionalnosti.

Prednosti koje vam donosi VPN su brojne, a neke od njih su:

HBO uživo stream

 1. već navedeno zaobilaženje cenzure uzrokovane geolokacijskim ograničenjima, ali pored HBO, možete da ga koristite i u slučaju sličnih platformi, kao što su Netflix, Hulu, Disney+, Apple TV+ i slične, u zavisnosti od vaših potreba i afiniteta;
 2. VPN možete da koristite i u svakodnevnom surfanju, jer skriva vaš IP, te ne dozvoljava eventualne zloupotrebe;
 3. korištenje prilikom skidanja torenata, pri čemu štitite svoju anonimnost;
 4. obezbjeđenje zaštite podataka kada koristite javne WiFi mreže koje su ranjive na napade hakera (ovo je posebno bitno kod mobilnih uređaja koji se najčešće automatski povezuju na otvorene mreže, prije nego što zatraže dozvolu od korisnika).

Često postavljena pitanja (FAQ)

Šta je HBO Go?

HBO Go je usluga striminga koju je nudila američka kablovska mreža HBO za sve korisnike van SAD. Omogućavala je strimovanje cjelokupnog HBO sadržaja na svim korisničkim uređajima 24 sata dnevno. Takođe, pored striminga uživo, korisnici su mogli da gledaju i prošle događaje, te premotaju svoje omiljene filmove i serije. Ova usluga je zamijenjena novom verzijom nazvanom HBO Max, koja je već dostupna u Srbiji i Hrvatskoj.

Kako gledati HBO uživo stream?

Da biste gledali HBO uživo, dovoljno je da posjetite Telemach-ovu stranicu ako dolazite iz BiH ako ste korisnik iz Srbije, odnosno Hrvatske. Ukoliko želite da otključate sav sadržaj, bez obzira na zemlju iz koje gledate HBO sadržaj, koristite VPN servis, kao što je ExpressVPN.

Zaključak

Kao što ste već vidjeli, HBO nije besplatan, ali ipak cenzuriše određeni sadržaj. Čak, po našem mišljenju, neke zabrane nemaju smisla. To dalje dovodi do situacije da, i pored toga što ste platili za uslugu, ono što vas interesuje morate da potražite na drugom mjestu. što sigurno utiče na zadovoljstvo korisnika.

Zbog toga postoje VPN servisi, koji vam omogućuju da ipak dođete do potpune usluge kada je u pitanju gledanje HBO sadržaja. I ne samo to, pored pristupa svom HBO sadržaju, bez obzira na lokaciju sa koje pristupate, dobijate i vrhunsku zaštitu prilikom surfanja.

Nikako nemojte da potcijenite opasnosti koje vrebaju na internetu i ko sve može da vam ukrade podatke.

Stoga naša preporuka ide ExpressVPN koji vam prezentuje sav HBO uživo stream sadržaj iz svih video biblioteka na jednom mjestu, pri tome pružajući najveći mogući stepen sajber zaštite.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com