Gledajte HRT u inozemstvu u 2024 pomoću 1 jednostavnog trika

Hrvatska radiotelevizija, ili skraćeno HRT, već desetljećima svojim gledateljima nudi sadržaj visoke kvalitete, počevši od obrazovnog i dječijeg programa, preko športskog sadržaja, pa sve do igranih serija i filmova. Mali problem predstavlja činjenica da je određeni dio HRT-ovog sadržaja zaključan za emitiranje izvan Hrvatske. Srećom, postoji jednostavno rješenje ovog problema, a mi ćemo vam pokazati šta milijuni ljudi širom svijeta rade da bi gledali HRT u inozemstvu.

Preuzmi odmah
Gledajte HRT u inozemstvu uz ExpressVPN - 49% nižu cijenu

Gledajte HRT prijenos uživo zaobilaženjem geolokacijskih ograničenja bilo gdje na svijetu, uz brzu konekciju, sada uz 3 mjeseca BESPLATNO i 30 dana za povrat novca!

Ažurirano: 18 srpanj 2024

Gdje može da se gleda HRT uživo?

HRT prijenos možete da gledate na sve i jednom uređaju koji posjedujete i to potpuno besplatno. Ovo vrijedi za cijeli teritorij Hrvatske, jer je digitalni signal dovoljno jak da pokriva svaki kutak zemlje.

hrt uživo

Međutim, kako smo već naveli, ukoliko želite da gledate HRT prijenos uživo izvan Hrvatske, određeni dijelovi sadržaja vam neće biti dostupni zbog geolokacijskih zabrana koje su implementirane od strane uprave HRT-a.

Što onda učiniti u tom slučaju, tj. kako gledati HRT u inozemstvu?

Striming HRT-a izvan zone dostupnosti

Geolokacijske zabrane emitiranja sadržaja van određenih zemalja su sve češće, jer se na taj način štite korisnička prava. Uglavnom se ovo odnosi na ugovore koje potpisuju emiteri i kreatori nekog sadržaja (kao što je filmski program) koji žele da zadrže ekskluzivnost dok prava ne prodaju i drugim emiterima, izvan izabrane zemlje.

Ovo znači da će mnogi gledatelji biti uskraćeni za sadržaj i po nekoliko mjeseci ili u potpunosti, ukoliko se prava ne prodaju u zemlji u kojoj se ti gledatelji nalaze.

hrt prijenos uživo

Geolokacijske zabrane funkcioniraju na principu očitovanja IP adrese gledatelja i, ukoliko ona ne pripada dozvoljenom opsegu, tom gledatelju se izbacuje poruka da traženi sadržaj nije dostupan na njegovoj/njezinoj lokaciji. IP adresa je jedinstvena elektronička adresa koja se dodijeljuje uređaju koji se povezuje na internet i pomoću koje on komunicira sa ostalim umreženim uređajima.

S obzirom da IP adrese predstavljaju način na koji se sadržaj blokira, one isto tako mogu da služe i za njegovo odblokiranje. A to ćete moći da uradite pomoću VPN programa koji će vam omogućiti HRT uživo online prijenose.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako gledati HRT u inozemstvu pomoću VPN programa?

VPN programi funkcioniraju na veoma jednostavnom principu promjene vaše elektroničke IP adrese. Naime, oni pristupaju udaljenom serveru koji se nalazi u zemlji u kojoj sadržaj koji želite da gledate nije blokiran i tu adresu dodijeljuju vašem uređaju. U ovom slučaju se koristi server iz Hrvatske, da biste gledali HRT prijenos uživo.

Na taj način, kada upalite HRT uživo na svom uređaju, VPN program vam nalazi hrvatsku IP adresu i distributer sadržaja smatra da se nalazite u Hrvatskoj, a ne negdje izvan zemlje.

Koraci koje treba da pratite da biste gledali HRT u inozemstvu su sljedeći:

 1. Odite na zvaničnu internetsku stranicu VPN-a ExpressVPN, praćenjem linka koji smo vam obezbijedili dobijate specijalne popuste i bonuse na korištenje, tako da što dulji period pretplate izaberete, ostvarićete veću uštedu,
 2. Nakon što ste izabrali pretplatni plan VPN-a, skinite ga na svoj uređaj (osobno računalo, pametni TV, mobitel, laptop ili tablet),
 3. Pokrenite instalaciju i nakon njenog svršetka, pokrenite VPN,
 4. Izaberite server pod nazivom “CROATIA”, da biste dobili hrvatsku IP adresu i da biste mogli da gledate HRT uživo online,
 5. Na središnjem zaslonu u polje za URL unesite,
 6. Ovime ste otključali sve do tada zaključane HRT sadržaje i moći ćete da ih gledate gdje god se u inozemstvu nalazili.

Dobra vijest je da svi kanali HRT-a na ovaj način mogu biti otključani. Dakle, neovisno da li želite HRT1 uživo ili HRT2 uživo, ili neki od ostalih TV kanala iz ponude, te strimove ćete moći da gledate besplatno.

Jedan jednostavan trik pomoću kojeg možete isprobati ExpressVPN besplatno

Pored toga što pomoću njega možete gledati HRT prijenos uživo i što vam donosi još mnogo prednosti, ExpressVPN možete da isprobate potpuno besplatno tijekom 30 dana koliko traje njegov probni period. Tvorci ovog sjajnog programa su omogućili svim svojim korisnicima povraćaj novca uz politiku nepostavljanja pitanja.

To praktički znači da, ukoliko se iz bilo kojega razloga unutar tih 30 dana predomislite u svezi korištenja ExpressVPN, možete dobiti svoj novac nazad samo popunjavanjem jedne forme zahtjeva. Čak nije potrebno ni da navedete zašto ste se odlučili da prestanete koristiti program, novac će vam svakako biti vraćen na račun u roku od nekoliko radnih dana.

Mi smo ovu značajku isprobali navodeći kao razlog da nam program više ne treba (nakon što smo ga koristili dva tjedna za potrebe testiranja za HRT prijenos uživo) i novac nam je na računu bio već nakon istjeka jednog tjedna.

Dodatni plus ide korisničkoj podršci koja je bila pravovremena i susretljiva. Imali smo mogućnost da ih kontaktiramo putem maila, telefonskim putem ili live chat-om. Izabrali smo ovo posljednje. Osoba koja nam se javila je odmah zaprimila zahtjev i rekla nam da je u procesu provjere. Nakon par sati smo dobili obavještenje da je zahtjev odobren i, kao što smo već rekli, povraćaj novca je uslijedio vrlo brzo nakon toga.

Iskreno, voljeli bismo da više proizvođača software-a ovoliko vodi računa o svojim korisnicima.

Najbolji VPN programi za gledanje HRT uživo online

Već ste vidjeli da smo vam preporučili VPN program koji je po našem mišljenju najbolji za gledanje HRT u inozemstvu. Sada ćemo vam pokazati i usporedni pregled preostalih VPN-ova koje smo testirali.

Na kraju naša top lista izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Napominjemo da smo provjeravali značajke kao što su

 • stabilnost i brzina stream-a
 • broj dostupnih servera i zemalja koje pokrivaju
 • preglednost sučelja i lakoća korištenja
 • dodatne opcije koje program pruža
 • cijena

Pošto smo imali veoma loše iskustvo sa besplatnim rješenjima koja su vrlo često odbijala da funkcioniraju na zadatim postavkama ili su prekidali HRT uživo online stream, njih smo u potpunosti isključili iz testa.

Prednosti VPN programa

Pored toga što možete gledati HRT prijenos uživo, VPN donosi još brojne druge mogućnosti. Kao što joj i samo ime kaže, Virtualna (Virtual) Privatna (Private) Mreža (Network) vam daje kontrolu nad osobnom mrežom unutar svjetske mreže (interneta).

Samim tim sav saobraćaj koji odlazi sa vašeg uređaja putem kojega ste povezani na internet vi sami kontrolišete. Između ostalog, to vam donosi dvije glavne prednosti u odnosu na sve one koji ne koriste VPN.

1. Zaobilaženje geolokacijskih ograničenja

Dakle, upotreba VPN-a otključava sav sadržaj koji bi inače bio nedostupan na vašoj trenutačnoj lokaciji. Željeli vi da omogućite sebi HRT 1 uživo besplatno gledanje ili bilo koji HRT uživo online program, oni će biti dostupni na uređaju na kojem imate instaliran VPN.

Naravno, ovo važi i u slučaju da želite gledati sadržaje velikih streaming platformi koje također koriste geolokacijske zabrane, kao što su Netflix, Disney+, HBO, Amazon Prime ili Hulu.

hrt uživo online

2. Zaštita i obezbjeđenje privatnosti na internetu

Svi smo svjesni koliko je danas teško zadržati svoje osobne podatke kada se nalazite na internetu. Facebook, Twitter, Instagram, i ostale društvene mreže često zloupotrebljavaju naše podatke prodajući ih oglašivačima koji ih onda koriste da nam serviraju reklame za proizvode koji bi trebalo da nam se dopadnu.

Korištenjem VPN programa, vi možete da smanjite svoj digitalni otisak jer promjena IP adresa i šifriranje osobnih podataka skoro u potpunosti onemogućava treće strane da otkriju vaš identitet. Ovo je posebice izraženo u slučaju da često koristite otvorene WiFi mreže koje inače imaju slabe sigurnosne protokole, pa je dodatni sloj zaštite neophodan.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Često postavljana pitanja (FAQ)

Kako gledati HRT preko interneta

Da biste gledali HRT prijenos uživo preko interneta neophodno je da odete na njihovu internetsku stranicu i odaberete sadržaj koji želite gledati. Imajte na umu da, ukoliko ne živite u Hrvatskoj, neke emisije vam neće biti dostupne za stream.

Kako gledati HRT u inozemstvu

Da biste gledali HRT u inozemstvu, dovoljno je da dobavite ExpressVPN koji će zamijeniti vašu IP adresu i otključati vam sav HRT sadržaj. Na taj način ćete i pratiti HRT uživo online gdje god se nalazili i na bilo kojem uređaju koji koristite.

HRT u inozemstvu: zaključak

Kao što vidite, ukoliko želite da gledate HRT uživo online ne morate da izdvajate velike svote novca niti da posjedujete nadprosječno tehničko znanje. Dovoljno je samo da instalirate ExpressVPN i izaberete najbrži server iz Hrvatske i pristup cijelom HRT-ovom sadržaju vam je dostupan, jer ExpressVPN zaobilazi sva geolokacijska ograničenja koja su na snazi, a sve to uz super brzu vezu, koja vam omogućuje nesmetan stream.

Na to dobijate i  sjajnih 30 dana za povrat novca, tokom kojih ovaj VPN možete besplatno da isprobate.

Što je još bolje, korištenje VPN programa vam ne omogućuje samo HRT 1 uživo stream, nego vam otključava i ostale kanale koje hrvatska televizija online posjeduje. Na našem linku možete naći spisak kanala i uputstvo kako da gledate sav njihov sadržaj u inozemstvu, bez ikakvih ograničenja.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com