Trik za korištenje Spotify na Balkanu

Spotify je jedan od najpopularnijih servisa za online slušanje tj. streaming glazbe. Meni lično se veoma sviđa. Međutim, sada dolazimo do problema: Spotify nije podržan na Balkanu. Spotify Croatia kao ni Spotify Serbia (Spotify u Srbiji) nisu među podržanim servisima. Isto je i za Spotify Bosnia. Ovaj članak ima za cilj objasniti kako aktivirati Spotify u Hrvatskoj tako da on radi. Postoji način kako skinuti Spotify i učiniti da funkcionira. Objasniću vam trik pomoću kojeg možete aktivirati Spotify Croatia ili bilo koji drugi Spotify na Balkanu. Takođe u isto vrijeme ćete sačuvati vašu privatnost. Pročitajte ispod.

Idite na ExpressVPN
Možda želite da se pretplatite na Spotify za Balkan?

ExpressVPN nudi brzu vezu i deblokira Spotify. Probajte sada, bez rizika!

Što je u stvari Spotify?

Spotify je jedan od najpoznatijih svjetskih servisa za streaming glazbe. Ovaj glazbeni servis uključuje nevjerojatnu mogućnost odabira, tako da možete biti sigurni da ćete pronaći nešto za vas. Tu postoji sve od klasične glazbe do rocka, indie, popa i još mnogo toga. Mnogi od vas već znaju za ovaj servis, tako da opsežan uvod vjerojatno nije ni potreban. Dvije stvari čini Spotify savršenim odabirom kada govorimo u streamingu glazbe. Prije svega, usluga pokriva nekoliko kontinenata, kao Ameriku, Europu, Aziju,  Središnji Istok te dijelove Afrike. Drugo, besplatan je. Pa dobro, gotovo besplatan, ali da bismo odgovorili na pitanje ‘’Da li je Spotify besplatan?’’ moraćemo da malo dublje uronimo u ovu temu.

spotify hrvatska

Servis na žalost službeno nije dostupan za Balkan, tako da Spotify Croatia (Spotify Bosna i Spotify Serbia) službeno još uvijek nije tu, ali kako sam spomenuo, pričekajte i dobićete od nas odgovor kako skinuti Spotify i učiniti da vam funcionira.

Kako skinuti Spotify Croatia i učiniti da on radi sa ExpressVPN

Sa ExpressVPN vi možete povesti Spotify bilo gdje sa sobom. Imate i mogućnost povrata novca u roku od 30 dana ukoliko kojim slučajem ne budete zadovoljni. Bez ikakvih daljnih upita. Ali to se neće desiti je ćete biti zadovoljni kada vam Spotify bude funkcionirao pomoću ove metode.

Besplatni Spotify i ne baš besplatni Spotify

U principu postoje dvije inačice Spotify-a. Obje inačice se mogu koristiti na računalima, pametnim telefonima i tabletima, tako da razlika među njima ne postoji. Inačica koja se plaća se naziva Spotify Premium, i ona dolazi sa nekoliko dodatnih pogodnosti.Na njoj nema oglašavanja, i brzina streaminga je veća nego kod besplatne inačice. Ali, sa današnjom tehnologijom, teško možete primijetiti razliku. Još jedna razlika je da se Spotify Premium može koristiti u inozemstvu bez ograničenja. Ako pak koristitite besplatnu inačicu, ona će iznenada prestati raditi. Aplikacija će vam tada tražiti da se prijavite za Spotify pretplatu koju ćete morati platiti.

Ako ne želite da plaćate za tu uslugu, ili jednostavno želite da saznate kako skinuti Spotify i učiniti da vam Spotify Croatia bez problema radi, došli ste na pravo mjesto.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Slatka glazba u vašim ušima sa Spotify Croatia

Dakle, da li se može koristiti Spotify Srbija? Spotify Bosna? Spotify Hrvatska?

Da i ne. U državama Balkana Spotify nije podržan. Zbog toga i Spotify Hrvatska zvanično ne postoji. Prije nego što objasnimo kako se to može promijeniti, malo ćemo ući u samu srž problema. Dakle, zašto  Spotify Hrvatska službeno ne postoji? Razlog je to što smo mi mala država, a time i malo tržište. Dalje, platežna moć stanovništva nije pretjerano visoka, te ne predstavljamo poželjno tržište za mnoge plaćene servise. Zbog toga imamo nepotpunu inačicu Netflix-a (Iako i za to postoji rješenje što možete pročitati u jednom od naših članaka na tu temu), nemamo Amazon Prime, ili Apple Music i još mnogo toga.

kako skinuti spotify

Još jedan problem su kompleksni, i pomalo zastarjeli zakoni i načini licenciranja, koji stranim online servisima otežavaju ulazak na domaće tržište.

Međutim, kako sam već nekoliko puta naveo, postoji način kako se može bez ikakvih problema zaobići sve ovo, i način pomoću kojega ćete dobiti odgovor kako skinuti Spotify Hrvatska.

Rješenje: Spotify VPN će riješiti problem

Sada napokon dolazimo do glavnog dijela ovoga članka zbog kojeg vi i jeste ovdje, a to je odgovor kako skinuti Spotify Hrvatska i učiniti da funkcionira. Rješenje je jednostavno: Spotify VPN

Spotify VPN (kao što je ExpressVPN ) košta malo novca a dolazi sa velikim mogućnostima. Spotify Premium, primjerice, može koštati i do tri puta više nego li VPN visoke kvalitete.

Zbog toga ja zagovaram ovu metodu kao bolju i od mogućnosti da imate zvanični Spotify Hrvatska. Spotify VPN će vam pružiti svu potrebnu podršku. Razlog  ovoj tvrdnji je to što će VPN Spotify učiniti da vam izgleda kao da uopšte niste u državi gdje Spotify nije podržan, te će vam Spotify Hrvatska funkcionirati kao da je stvarno tu zvanično pokrenut. Ako je vaša IP adresa smještena u državu gdje je Spotify podržan, onda nemate problema. Ovo znači da sada znate kako skinuti Spotify Hrvatska i koristiti servis potpuno besplatno.

Najbolji VPN Spotify

Postoji više kvalitetnih VPN servisa na tržištu. Prema mojem mišljenju, najbolji od njih su:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Više o njima možete pročitati u našem članku.

VPN Spotify vam pruža više nego Premium Spotify.

Ovo je uistinu tako. VPN Hrvatska vam omogućava da nesmetano koristite Spotify Hrvatska i to besplatno, ali ne samo to nego i još mnogo toga. Odlično je imati podržane servise kao što bi bio Spotify, ali na kraju, VPN Hrvatska vam pruža sve to i još mnogo više kao što je veća sigurnost, zaštita privatnosti i slično. VPN skriva vaše online aktivnosti tako da možete googlati što god želite bez da neko to može vidjeti. Budući da možete mijenjati svoju IP adresu, možete pristupiti i drugim inostranim sadržajima. To znači, između ostaloga, da možete postaviti svoju IP adresu na SAD kako biste mogli gledati Američki Netflix. Možda biste željeli gledati britansku TV, surfati njemačkim sajtovima ili želite da zaobiđete cenzurisanje tokom vašeg putovanja po Aziji.

Sa VPN-om ne štedite samo novac na Spotify! Takođe dobijate vrijedan alat koji posjeduje puno više mogućnosti nego što možete pomisliti. Možete ovo slobodno nazvati odličnom paket-ponudom.

Kako koristiti VPN za Spotify

 • Prvo što morate uraditi jeste odabrati Spotify VPN (kao što je ExpressVPN) koji odgovara vašim potrebama
 • Onda ćete pronaći pretplatu koju želite
 • Tada ćete skinuti aplikaciju za Spotify za državu koju želite
 • Pokrenut ćete VPN Spotify koji ste odabrali i prijaviti se na server države za koju je Spotify podržan
 • Sada koristite Spotify isto kao da je zvanični Spotify Croatia

Kako koristiti Spotify besplatno!

Naravno, za ovu svrhu vam preporučam da izaberete najbolji VPN Spotify! Zbog toga trebate imati na umu da ja preporučam VPN Spotify isključivo na osnovu slijedećih uslova:

 • Brzina veze i kvalitet podrške
 • Broj servera širom svijeta kojima možete pristupiti najvećem broju sadržaja
 • Enkriptirana veza koja štiti vas, vašu privatnost i vaše osobne informacije
 • Povijest pregleda
 • Mogućnost uporabe na Android i iOS operativnim sustavima
 • Jednostavnost uporabe kako biste sve lako razumjeli.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Na kraju, možemo reći da vam Spotify VPN pruža najbolje streaming iskustvo na Spotify. Sada nemate zemljopisnih ograničenja jer vaša lokacija više nije problem. Prilično sam siguran da će vam Spotify VPN (kao ExpressVPN) otvariti vrata svijeta koji izlazi izvan okvira glazbe.

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com