5 najbolja VPN na Windows uređajima

Windows je Microsoft-ov osnovni proizvod. To je i najpopularniji operativni sistem (OS) za desktop i laptop računare; pozicija koju drži već 30 godina, uprkos usponima i padovima kvalitete njegovih verzija. Poslednja prinova u porodici, Windows 10, je odličan. Korisnicima Windows 7 ili 8.1, kao što sam i ja, bilo je pravo zadovoljstvo preći na njega.

Ipak, privatnost korisnika i nije Microsoft-ova glavna briga, kao što i sami možete pročitati iz njihove politike o privatnosti, za razliku od ugodnosti rada korisnika. Vaša sigurnost je možda ugrožena sa svim novim mogućnostima koje se sihronizuju automatski sa serverima kompanije.

Zbog toga morate ispravno podesiti svoj OS i pažljivo uključiti nove mogućnosti, kada god je to moguće. Ali ipak postoje neke od mogućnosti nad kojima vi nemate kontrolu. Zato morate instalirati dodatne softvere kako biste zaštitili svoju privatnost.

Vidi ponudu
Probaj najbolji Windows VPN, ExpressVPN sa 30 dana povrat novca

ExpressVPN je najbolji VPN servis za Windows operativni sustav. Iskoristite ekskluzivnu ponudu 49% POPUST + 3 MJESECA BESPLATNO

Ažurirano: 14 lipanj 2024

VPN na PC računaru je, naravno, jedan od njih. I on bi trebao biti na vrhu vaše liste kada dobijete novi uređaj. Zato tp takva usluga nije omogućena u početnim postavkama, i Windows VPN nije unaprijed instaliran. Dakle, vaše online aktivnosti su na otvorenom.

Ali, koji je Windows VPN najbolji? Postoji mnogo njih za izbor. Također, svi oni tvrde da su najbolji VPN za Windows 7,8 ili 10 uređaje. Dozvolite mi da vam pomognem da odaberete. U ovom sam članku obuhvatio rezultate svih naših recenzija o najboljim VPN za PC klijentima.

Kako dobiti besplatan VPN za Windows samo jednim klikom?

Budući da ste ovde došli u potrazi za najboljim besplatnim Windows VPN, možemo odmah objasniti kako to možete postići.

Kao što se i sami primijetili, postoji mnogo Windows VPN koji nude opciju povratka novca u roku od 30 dana korištenja. Međutim, oni to stalno pokušavaju sakriti i čine vraćanje novca komplikovanim. Ipak, najbolji VPN za Windows uređaje na tržištu to ne rade. ExpressVPN vaše brige shvata ozbiljno. Uvijek vam vraća novac odmah bez ikakvih dodatnih pitanja.

Trik funkcioniše kada koristite ovaj link da dobijete softver. Vi potom imate 30 dana roka da isprobate sve njihove premium mogućnosti i koristite ih do mile volje. Onda, da biste dobili povrat novca, jednostavno kontaktirate njihov korisnički servis prije isteka perioda od 30 dana. Lično sam koristio ovaj trik i veoma sam zadovoljan uslugom!

Koji je najbolji Windows VPN?

Zašto uopšte VPN na PC računaru? Virtualna privatna mreža (VPN) je sigurnosni alat koji štiti vašu privatnost. On enkriptuje podatke između vašeg uređaja i servera, u sigurnom tunelu. On takođe vaše online aktivnosti čini anonimnima. Zatim nudi druge pogodnosti, kao što su zaštita vašeg uređaja na javnim WiFi mrežama i mogućnost zaobilaženja geo-ograničenog sadržaja. Za još detaljnije objašnjenje, pogledajte šta je VPN.

vpn na pc

Sada, hajde da se vratimo na našu glavnu temu: Pronalaženje besplatnog Windows VPN. Koristio sam nekoliko kriterija da odredim koji je to najbolji VPN za Windows 10. Ovo su glavni kriteriji:

  • Kvalitet Windows VPN aplikacije
  • Performanse servera i mreže
  • Jaka enkripcija
  • Bez zabilješki o korištenju
  • Opcije privatnosti
  • Zaobilaženje geo-ograničenja

Naravno, aplikacija VPN na PC računaru treba da ima korisničko sučelje koje je lako za korištenje, i tokom samog podešavanja ali i za svakodnevnu upotrebu. I treba da bude intuitivno – da nema potrebe za čitanjem uputstava sa stranice za pomoć- Zato, što je to softver kao i svaki drugi softver. Dakle, ako treba da redovno mijenjate servere, to treba da bude lako i brzo.

Zašto je sve ovo bitno za Windows VPN?

Kada govorimo o performansama, potrebno je razumjeti da Windows VPN kontroliše vašu internet konekciju: sve podatke koje šaljete ili primate. Zbog toga, ako je sporiji od vaše ISP konekcije, vi ćete to i osjetiti. I to vam se neće uopšte svidjeti. Zato, najbolji besplatni Windows VPN treba da ponudi veliku brzinu na većini servera, za najugodnije iskustvo korištenja. VPN na PC ne bi trebao da usporava rad uopšte.

Slijedeća tri kriterija su vezana za zaštitu privatnosti.

Jaka enkripcija je od ključne važnosti. Ona vam garantuje da će vaši enkriptovani podaci sigurno putovati mrežom. Inače, njuškala bi mogla lako da je probiju i da pristupe vašaim online aktivnostima i osjetljivim informacijama, kao što su vaši podaci za prijave na usluge ili vaše poruke na primjer. VPN na PC računaru će to spriječiti.

Bilježenje tragova o pristupu je velika briga svih VPN korisnika. Zaista, vaš VPN za Windows u biti može bilježiti vaše aktivnosti, kao i vaš ISP. Ali onda niko ne bi želio da koristi takvu uslugu. Ja nikada ne bih preporučio takav VPN za Windows uređaje. Vaš Windows VPN mora nuditi strogu politiku nebilježenja pristupa. Dalje, treba biti iskren prema tome šta se bilježi i zašto. Dok potpuno nebilježenje može zvučati kao pusta želja, možete bar očekivati neko minimalno bilježenje. I naravno nebilježenje ičega što bi vas moglo identifikovati. VPN na PC računaru mora prije svega garantovati privatnost.

Ostale važne mogućnosti VPN za Widows

Kao što sam već prije pomenuo, Windows 10 je odličan. Ali postoje i poznate ranjivosti ovog OS-a. Zbog toga vaš VPN na Windows uređajima treba da nudi mogućnosti da se ove ranjivosti otklone. Prva od njih je kill switch ili opcija trenutnog prekida: Ona blokira vaš internet saobraćaj u slučaju vaša veza sa Windows VPN padne. Ona vam osigurava dalje da vaš OS neće automatski ponovo uspostaviti vezu bez aktivnog Windows VPN klijenta. Slijedeća je DNS leak zaštita: Ona tjera sve zahtjeve da putuju kroz zaštićenu Windows VPN konekciju, jer ako je zahtjev pokrenut izvan tunela, ona će pokazati i vašu pravu IP adresu.

Na kraju, VPN na Windows uređaju treba da ima IP adrese koje nisu na crnim listama najpopularnijih muzičkih ili video servisa. Zatim biste trebali moći gledati američki Netflix kao i druge servise za online streaming i to bez zastajanja. Zaštita vaše privatnosti ne bi trebala biti na uštrb vaših omiljenih aktivnosti.

Najbolji VPN na Windows uređaju?

Kada sve to uzmemo u obzir, postoji 6 najbolja VPN na Windows uređajima:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Za više detalja o svakom od ovih servisa, pročitajte njihove recenzije. Možete isprobati njihove besplatne VPN za Windows 7, 8, i 10 aplikacije na 30 dana, zahvaljujući garanciji povrata novca u slučaju da niste zadovoljni. I još jedan trik: Sačuvaćete mnogo novca ako se pretplatite na cijelu godinu. Možete čak dobiti i neke mjesece besplatno!

Besplatan VPN na Windows uređaju, ma stvarno?

Da, možete koristiti sve VPN za Windows 10 sa liste iznad i to besplatno. Prvo, možete uživati u probnom periodu koji oni nude, na ograničeno vrijeme. Poslije toga vam svaki od ovih servisa nudi garanciju od 30 dana roka za povrat novca. To bi trebalo biti dovoljno za vas da ih isprobate svakodnevno. A onda da se odlučite. VPN na PC računaru je velika prednost, i to ćete i sami uočiti.

Sa besplatnim VPN na windows uređajima koje vam ja preporučujem potpuno ste sigurni. Ali biste ipak trebali biti oprezni sa svim besplatnim uslugama. Zato što je tu uglavnom neka kvaka. Ove kompanije moraju nekako zaraditi novac. Dakle, ako ne plaćate, onda ste vi artikal.

Kako može korisnik biti artikal?

Kako može korisnik biti artikal ako ima besplatni VPN na PC računaru? Jedan od najpoznatijih primjera ovoga je Hola, umjesto kojega mi sada preporučujemo bolje alternative. Ovaj servis bandwidth odnosno mrežnu propusnost besplatnih korisnika prodaje korisnicima koji plaćaju. Iako to na prvi pogled možda ne izgleda kao nešto bitno, ipak jeste. Zato što su korisnici koji ne plaćaju onda odgovorni za aktivnosti korisnika koji plaćaju, jer koriste njihove IP adrese. Zamislite samo komplikacije kod skidanja torrenta ili streamovanja materijala sa zaštićenim autorskim pravima. Ili čak i gore. A ovo je samo jedan primjer: Postoje i mnogi drugi. Dakle, besplatni VPN na PC računaru i nije neko riješenje.

Da zaključimo, u redu je tražiti download besplatnog VPN za Winodws 10. Ja razumijem da neki od vas ne mogu priuštiti da potroše nekoliko dolara na zaštitu privatnosti svaki mjesec, Ali biste trebali pročitati naše recenzije i komentare korisnika prije nego što instalirate besplatni VPN na Windows uređaju.

VPN za Windows: Da li je neophodan VPN na PC računaru?

Jednom riječju: Jeste. Zato što uvijek provodite više vremena online. I zato što vas Veliki brat uvijek gleda i prati: Vladine agencije, kompanije, i hakeri. Svi oni imaju svoje vlastite razloge da sakupljaju podatke o vama. I oni vas počinju špijunirati istog trena kada ste online.

A privatnost je vaše pravo. Ali ako se za to ne borite, onda to i gubite. Ovo nisu moje riječi, nego riječi Eric Schmidt-a, predsjednika Google-a. A on zna šta se dešava. On je svjestan svih prijetnji vašoj privatnosti.

  • Masovna nadgledanja i cenzurisanja vlada.
  • Praćenje i profilisanje od strane kompanija (ISP-ova, reklamnih agencija, pretraživača, itd.)
  • Hakovanje 12-ogodišnjaka ali i pravih hakera.

Na svom biste računaru trebali imati antivirus, firewall zaštitu od upada, i VPN za Windows. Tačka.

Da li je to sve?

A ako vam ovo nije dovoljno da vas ubijedi, možda ćete me čuti kada vam ispričam o drugim pogodnostima VPN na Windows uređaju. Sigurnost i privatnost su važni, to je sigurno. Ali šta je sa streamovanjem video sadržaja i sa skidanjem torrenta? Jer baš tada vam VPN na Windows uređaju dobro dođe.

vpn za windows

Već sam prije pomenuo Netflix, ali to isto radi i sa Hulu, Amazon Prime, Dazn i bilo kojim drugim servisima. Osim toga, možete također gledati Ligu šampiona uživo. U osnovi, možete gledati sve geo-ograničene sadržaje bilo gdje sa najboljim VPN za Windows 10 – gdje god da postoji server. A ako gledate besplatne streaming sadržaje na stranicama koje ne biste trebali da posjećujete, VPN na Windows uređaju je odlična ideja. On sakriva vašu IP adresu i štiti vas od zlonamjernih softvera.

P2P i torrenti sa VPN na Windows uređaju?

Na kraju, ali ne manje bitno, ako tražite besplatni VPN za Windows 10, možda ste jedan od čitalaca koji voli da dijeli datoteke putem P2P komunikacije ili torrenta. A ovo su opasne aktivnosti koje vas mogu koštati novca. Zato što su trolovi zaštite autorskih prava uvijek u potrazi da zaštite svoje interese. Zato biste trebali koristiti VPN na Windows uređajima da sakrijete svoje online aktivnosti. Međutim ne dozovljavaju svi VPN na PC uređajima P2P komunikacije ili skidanje torrenta na svojim serverima. Pogledajte naše rangiranje besplatnih VPN za skidanje torrenta kako biste pronašli pravi za vas.

To je sve za sada!

Ako vaš PC pokreće Microsoft-ov OS, definitivno biste trebali nabaviti VPN za Windows. Zato što je vaša privatnost ugrožena i na samom uređaju zbog opcija koje zadiru u privatnost ali i online zbog njuškala. Ali ako koristite VPN na Windows 10 uređaju, vi imate ultimativno rješenje da značajno smanjite rizike.

Iako postoji mnogo raznih VPN na PC računarima na tržištu, samo neki od njih mogu da pretenduju za titulu najboljeg VPN za Windows. A ja sam ih sve naveo. Ovi servisi su pouzdani i nude najbolje mogućnosti zaštite vaše privatnosti kao i optimalno iskustvo korištenja. Da ne spominjemo da imaju besplatne probne periode i garancije povrata novca.

Možete isprobati besplatan VPN na Windows 10 uređaju. Ali to radite na svoju vlastitu odgovornost – riskirajući gubitak privatnosti, i vaše podatke prodane najboljem ponuđaču.

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com