Uživate u Popcorn Time? Pogledajte koji VPN vam treba

Proteklih godina, Popcorn Time je bio blockbuster zbog svog digitalnog menija filmova i TV serija na kojima se korisnici mogu besplatno prepustiti. Ovaj multi-platformski, open source streaming servis je jedini softver koji izbjegava spamovanje i jeftino oglašavanje, a to mu je omogućilo da stekne povjerenje korisnika širom svijeta.

Također, stanovništvo našeg govornog područja, u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji nisu ostali imuni na čari Popcorn Time. Štaviše, 15-godišnji Milan Kragujević, programer iz Kostolca (Srbija) i učenik Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, uspješno je inkorporirao tehnologiju iza koje stoji Popcorntime u svoj web projekat. Pod imenom browserpopcorn.xyz, on je na Product Hunt-u predstavio web servis koji korisnicima širom svijeta omogućava gledanje njihovih omiljenih serija i filmova direktno iz browser-a.

Idite na ExpressVPN
Popcorn Time za Balkan: Najbolji VPN

ExpressVPN nudi brzu vezu i deblokira Popcorn Time. Probajte sada, bez rizika!

Šta je PopCorn Time?

Popcorn Time je poznat kao besplatan multiplatformski BitTorrent klijent sa funkcijom media playera. U februaru 2014. godine, tim developera iz Argentine, Popcorn Time, je stekao popularnost širokim spektrom torrent fajlova. Katalog filmova na cijelom ekranu čini PopcornTime ne samo atraktivnim za potrošače, već i lako u pretraživanju. Reprodukcija filma počinje odmah nakon klika na virtualno dugme. Korisnici Popcorn Time ne moraju čekati da se datoteka učita, što itekako povećava užitak korištenja platforme.

Popcorn time srbija

Međutim, većina aspekata softvera ostaje misterija. Iako je sam softver savršeno legalan, skladištenje ili preuzimanje digitalnog sadržaja na uređaju i dalje vas može dovesti u problem kršenja autorskih prava. Niko ne želi da se suoči sa pravnim problemima samo zato što gleda poslednju epizodu svoje omiljene TV emisije.

Ipak, nemojte se brinuti i biti u potrazi za drugim izvorima! I dalje možete gledati svoje omiljene filmove i TV emisije na Pop corn Time bez da vas vlasti prate. Sve što vam treba je dobar Popcorn Time VPN. Popcorn Time VPN može da sakrije vaš identitet i aktivnost na mreži tako što vas poveže sa udaljenim serverom i promijeni vašu IP adresu u odnosu na server. Na taj način, možete biti sigurni da treće strane ne mogu njuškati vaše aktivnosti pregledavanja.

Iako vas ne ohrabrujemo da dijelite ili preuzimate sadržaj zaštićen autorskim pravima, vjerujemo u digitalnu slobodu i privatnost. Čitajte dalje ovaj tekst da biste naučili kako koristiti Popcorn Time sigurno i anonimno.

Brzi vodič: Kako koristiti Popcorn Time VPN

Danas postoje stotine torrent trackera. Ipak, Popcorn Time je jedan od najpopularnijih i najčešće korišćenih.

I to nije iznenađujuće, jer Popcorn Time:

  1. pruža svojim korisnicima nove epizode i najnovije filmove.
  2. omogućava gledanje videa bez ograničenja.
  3. je kompatibilan sa Android, Linux, Mac i Windows.
  4. služi za uštedu vremena na bioskopima.
  5. prenosi video zapise najvišeg kvaliteta.
  6. je potpuno besplatno.

Upotreba Popcorn Time VPN-a je veoma jednostavna – nije potrebno tehničko znanje. Da biste garantirali sigurnije iskustvo gledanja, samo slijedite ove jednostavne korake:

  1. Izaberite dobar VPN sa planom pretplate koji radi za vas. (ExpressVPN je naša glavna preporuka.)
  2. Preuzmite VPN softver ili aplikaciju i instalirajte ga na svoj uređaj.
  3. Povežite se sa serverom po izboru na VPN-ovoj listi dostupnih servera.
  4. Gledaj sadržaj na Popcorn Time sigurno!

Popcorn Time dolazi u Balkan

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Zašto trebate VPN da ostanete sigurni na Popcorn Time

Korišćenje Popcorn Time čini život mnogo lakšim u mnogim aspektima, ali samo zato što je preuzimanje na BitTorrent lakše ne znači da je sigurno. Popcorn Time je samo aplikacija koja olakšava preuzimanje, ali je i dalje lako pratiti vašu IP adresu ako preuzmete bez VPN-a.

Posjedovanje zapisivača vaših aktivnosti predstavlja ozbiljnu opasnost, bez obzira na zakonitost preuzimanja bilo čega sa BitTorrent-a u vašoj zemlji. Postoje dva nivoa zaštite koje biste trebali tražiti prilikom odabira VPN-a:

Sigurnost na nivou IP-a: Uz VPN uslugu, najveća korist je da trackeri ne mogu da vide vašu IP adresu. Kada se povežete sa svojim VPN-om po izboru, jedina stvar koju će pratioci videti je VPN lokacije na koju ste povezani. Ako se vaš VPN nalazi u nekoj drugoj zemlji, onda je izuzetno teško za one koji vas prate da saznaju gde je vaše preuzimanje zaista nastalo.

No Logging: Osim tuneliranja vašeg Popcorn Time preuzimanja preko druge IP adrese, druga briga koju trebate imati je da li postoji dnevnik vaših aktivnosti preuzimanja sa vašom VPN uslugom. Nikada ne vodimo evidenciju o bilo kakvim zahtjevima upućenim putem naše usluge. Također, ne vodimo evidenciju o bilo kojem prometu koji prolazi kroz naše poslužitelje. To znači da ne postoji mogućnost da se prati kroz uslugu. Iako to ne čine sve VPN usluge, to je usluga koju morate pratiti da biste ostali potpuno zaštićeni.

Upotreba bez adekvatnog VPN-a je rizična

Dok je Popcorn Time nevjerovatno jednostavan za pretragu, upotreba bez VPN-a je rizična. Čak i ako živite u zemlji sa popustljivim politikama prema torentima, i dalje se možete suočiti sa ispitivanjem za gledanje neovlašćenog sadržaja.

Korisnici Pop corn Time-a su to iskusili u prošlosti, posebno sada kada su vlade preuzele strožije mjere protiv sličnih web stranica, i otkad provode strožije zakone protiv piraterije. Osim toga, poznato je da filmski producenti tuže one koji na taj način rade podjelu datoteka i nadgledaju mreže ravnopravnih korisnika.

U 2015. godini, 11 korisnika Popcorn Time-a u Oregonu bili su tuženi od strane filmaša komedije-drame The Cobbler. Tužba je podnesena protiv neimenovanih korisnika zbog jednostavnog preuzimanja filma. U žalbi se navode IP adrese korisnika zajedno sa njihovim ISP-ovima. Također, priloženi su i datum i vrijeme kada su pristupili filmu, a tužitelji traže 150.000 dolara odštete i pravne naknade. Isto tako, 16 pretplatnika Comcast-a je tužila ista advokatska firma za striming filma Survivor iz 2015. godine. Anonimnim korisnicima se naplaćuje zakonski minimum od 750 dolara. Iako to nije onoliko koliko je bio u prethodnom slučaju, služi kao znak upozorenja za korisnike Popcorn Time-a.

Ne biste željeli da upadnete u nevolje samo zbog strimovanja filma. Za bezbjedno iskustvo gledanja, potreban vam je dobar VPN za maskiranje vaše aktivnosti na mreži. VPN usmjerava vašu vezu preko jednog od sopstvenih servera, zamenjujući vašu pravu IP adresu da biste ostali anonimni. Sva vaša online aktivnost je šifrovana, što znači da niko – čak ni vaš ISP – ne može pratiti vašu aktivnost na mreži. Kada koristite VPN, možete da odahnete sa olakšanjem, i budite sigurni da je vaš online identitet zaštićen od masovnog nadzora i da nećete imati problema kada uživate u Pop corn Time-u.

Šta tražiti u VPN-u koji koristimo za Popcorn Time

Kada kupujete VPN koji će se koristiti za Pop corn Time, želite da budete sigurni da ćete dobiti onaj koji omogućava P2P promet. Takođe će vam trebati veće brzine za streaming i preuzimanje. Da biste bili sigurni da su svi vaši privatni podaci potpuno privatni, dobra je ideja da dobijete VPN sa čvrstom sigurnošću i čvrstim šifrovanjem, i strogu politiku bez logova.

Iako su besplatni VPN-ovi lako dostupni, savetujemo vam da se držite podalje od njih: oni ne samo da obično dolaze sa ograničenjima propusnosti i brzine. To će uništiti vaše iskustvo gledanja, a također na neki će čak ugroziti vašu privatnost uz nisku klasifikaciju.

Provjerite naše najbolje preporuke za najbolje VPN-ove koje ćete koristiti sa Popcorn Time-om, i ne propustite našu listu najboljih VPN-ova za Torrenting.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Šta još može VPN učiniti za vas?

Osim zaštite vaše privatnosti na mreži, VPN vam može dati pristup ograničenom sadržaju. Lako se možete povezati na server na lokaciji po vašem izboru i zaobići geoblokove i pristupiti streaming uslugama. Naprimjer, možete se povezati Netflix i BBC iPlayer sa bilo kog mjesta na svijetu.

VPN takođe može da zaobiđe ograničenja koja nameće vaša kancelarija, vaš koledž ili čak vaša vlada. Jednostavno se povežite na server na nekom drugom mestu, a necenzurisano pretraživanje je samo vaše! VPN takođe osiguravaju da ste zaštićeni od hakera, data minera i drugih internetskih pretnji, čak i kada koristite javni Wi-Fi.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Sigurno streamujte na Popcorn Time

VPN može značajno poboljšati vašu online sigurnost i naoružati vas protiv trećih strana koje žele da prate vaše online aktivnosti. Skriva vašu IP adresu i šifrira vaše podatke, čuvajući vas na sigurnom i anonimnom na Popcorn Time.

Međutim, VPN nije namjenjen samo korisnicima koji žele da emituju svoje omiljene filmove, a da ne nalete na problem sa pravnim aspektom. To je za svakoga tko želi da se osjeća sigurnim prilikom surfanja webom, dok dobiva neograničen pristup online sadržajima.

Ako tražite više razloga za pretplatu na VPN uslugu, pročitajte više o tome zašto je to važno za svakog korisnika interneta.

tarik

Tarik je strateg za kibernetičku sigurnost s diplomom iz računalstva Sveučilište u Rijeci. S obiljem znanja i iskustva, piše o raznim pitanjima povezanim s internetom. Njegova strast leži u pružanju ljudima osnovnih informacija i pomoći. Odlučan u pružanju vrhunskih tema o kibernetičkoj sigurnosti, Tarik je posvećen osnaživanju svojih čitatelja. Za sve upite, slobodno ga kontaktirajte na tarik@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com