Gledajte RTS uživo u 2024 lako, brzo i sigurno

Radio televizija Srbije je već godinama sinonim za kvalitet. Sadržaj koji sami proizvode se kreće od dječijih i obrazovnih emisija, do raznih emisija zabavnog karaktera i sportskih prenosa. Naravno, ne treba zaboraviti ni Dnevnik 2, koji je najgledanija emisija na TV kanalima u Srbiji. Međutim, svi RTS prenosi su dostupni za gledanje samo u Srbiji, dok to ne važi za gledaoce iz drugih zemalja. Ipak, ukoliko želite da imate RTS uživo prenos online, mi imamo rješenje za vas.

Isprobajte sada
Gledaj RTS uživo pomoću ExpressVPN 3 mjeseca BESPLATNO!

ExpressVPN vam donosi nezaboravno iskustvo online RTS prenosa gdje god da se nalazite, sada uz 49% nižu cijenu i 30 dana povrata novca.

Ažurirano: 12 travanj 2024

Gdje može da se gleda RTS Srbija uživo

RTS uživo live je nacionalni kanal Republike Srbije, koji je širom regiona poznat po kvalitetnom programu. Zbog toga je jedna od najgledanijih televizija u zemljama bivše Jugoslavije. Međutim, većina sadržaja je ekskluzivna samo za teritoriju Srbije i nije dostupna za gledanje u drugim zemljama, jer RTS ne dopušta emitovanje.

rts uživo prenos

Loša vijest je da ta zabrana uglavnom važi za onaj gledaniji dio sadržaja, tako da ako želite da gledate RTS Srbija uživo na internetu, to nećete moći da činite u potpunosti.

Postoji razlog zašto je to tako.

Kako gledati RTS uživo van zone dostupnosti?

Ono što je radio televizija Srbije uradila je da su određeni dio svog sadržaja zaključali za emitovanje van granica ove zemlje. To su učinili tako što su uveli geolokacijsko ograničenje koje prepoznaje IP adresu uređaja sa kojeg korisnik pristupa sadržaju. Ukoliko IP adresa ne pripada onima koje su vezane za određenu zemlju (u ovom slučaju, Srbiju), korisnik ne može da pristupi željenom sadržaju, koji je zaključan.

rts srbija uživo

Srećom, postoji rješenje kojim se zaobilazi ovo ograničenje i omogućuje se korisnicima da gledaju radio RTS uživo. U pitanju su VPN programi koji mijenjaju korisničku IP adresu na način da im dodijele neku iz opsega koji je vezan za državu u kojoj je sav sadržaj dostupan. Tako se bilo koje geolokacijsko ograničenje odblokira i korisnik dobije sav sadržaj koji želi.

Dakle, sve što vam je neophodno je da dobavite neki od VPN programa i odblokirate RTS prenos.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Kako odblokirati RTS uživo striming putem VPN programa?

VPN možete instalirati na bilo kojem uređaju koji koristite, neovisno od toga da li je u pitanju računalo, tablet, laptop ili mobilni telefon. Samo obratite pažnju da koristite pouzdan softver, iza kojeg stoji tim sa iskustvom i pedigreom na tržištu, da ne biste instalirali programe sumnjivog porijekla i još sumnjivije korisnosti. Obavezno posjetite zvaničnu internetsku stranicu VPN programa i dobro se informišite o njemu.

Pazite se besplatnih varijanti koje služe samo za plasman reklama i veoma su upitne funkcionalnosti.

Da bismo vam uštedjeli vrijeme napravili smo uporedni test VPN programa koji postoje na tržištu i došli do zaključka da ExpressVPN ima sve ono što je potrebno da gledate RTS TV uživo.

Zato, da biste odblokirali RTS uživo prenos, pratite sljedeće korake:

  1. Otiđite na ExpressVPN zvaničnu stranicu putem ovog linka da biste iskoristili sve dostupne pogodnosti
  2. Izaberite pretplatni plan koji odgovara vašim potrebama (dobro pogledajte, pošto su autori pripremili sjajne popuste za biranje duljih pretplatnih planova, recimo, uz plan od 12 mjeseci, čak 3 mjeseca dobijate besplatno)
  3. Download-ujte program i instalirajte program prateći uputstva sa zaslona (ili Play Store, odnosno App Store, ukoliko želite da ExpressVPN instalirate na mobilnom telefonu)
  4. Pokrenite VPN program i sa početnog ekrana izaberite server preko kojeg želite da se povežete (pošto želite da gledate RTS prenos, birate server pod nazivom “Serbia”)
  5. Otiđite na sajt RTS planete (RTS servisa za strimovanje sadržaja), registrujte se putem mejla da biste mogli da ga koristite besplatno, što će vam otključati mogućnost da gledate sav sadržaj RTS Srbija uživo

Ovaj postupak možete da primijenite na svim uređajima koje posjedujete i da na njima gledate RTS uživo prenos, bez obzira na svoju trenutnu lokaciju, jer VPN programi maskiraju IP adresu u svim zemljama svijeta.

Sjajan trik da isprobate ExpressVPN potpuno besplatno

Pored toga što sa ExpressVPN dobijate kompletnu uslugu i odblokiranje geolokacijskih restrikcija za gledanje RTS Srbije uživo preko interneta, svi novi korisnici imaju mogućnost da isprobaju ovaj softver potpuno besplatno tokom testnog perioda od 30 dana.

Trik je u tome da ExpressVPN preuzmete putem ovog linka ExpressVPN i, ukoliko vam se program iz bilo kojeg razloga tokom 30 dana probnog perioda ne dopadne, možete zatražiti povrat svojeg novca.

Za razliku od većine programa sličnog tipa koji također nude opciju povrata novca unutar određenog perioda, kod ExpressVPN nema sitnih slova na ugovoru i odugovlačenja sa vraćanjem novca. Potrebno je samo da kontaktirate njihovu korisničku podršku putem elektronske pošte, chata uživo ili telefonski i oni će vam vratiti novac najdulje u roku od 5 radnih dana. Bez ikakvih suvišnih pitanja!

Testirali smo ovu opciju navodeći da trenutno nemamo novca za kupovinu softvera, i naš zahtjev je uredno odobren, i to sve bez popunjavanja nebrojenih formi i objašnjavanja zašto želimo svoj novac nazad, što je fantastično!

Najbolji VPN programi na tržištu za gledanje RTS prenosa

Da biste lakše uvidjeli zašto smo ExpressVPN predložili kao najbolji VPN koji smo imali prilike da isprobamo, pripremili smo vam i rang listu svih programa koje smo imali na našem testu. Sve njih smo isprobali puštajući RTS prenos i na osnovu kvaliteta slike i zvuka, odnosno cijelog striminga smo donijeli svoje zaključke.

Također, uključili smo i značajke kao što su lakoća korištenja, korisnička podrška i pomoć koju ona omogućuje, te zauzeće procesorske memorije uređaja (da li možete simultano da koristite druge programe kad je VPN uključen). Na kraju lista izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN programa

Iako biste mogli da pomislite da jedino za šta služe VPN programi je gledanje RTS uživo prenosa ili neke druge televizije online, to je samo dio značajki koje ovaj softver nudi svojim korisnicima. Dvije glavne funkcionalnosti koje vam donosi korištenje VPN programa su:

1. Zaobilaženje cenzure koja vlada na internetu

Korištenje VPN programa spriječava geolokacijske restrikcije koje nameću velike striming platforme, kao što su Netflix, Amazon, Hulu, Disney ili neki drugi vlasnici TV prava koji zaključavaju sadržaj po određenim zemljama ili regijama. VPN uspješno maskira vašu IP adresu simulirajući adresu koja pripada onima iz dozvoljenog opsega.

Tako da ukoliko želite da gledate RTS uživo prenos ili neku drugu srpsku televiziju iz inostranstva, to možete potpuno sigurno da učinite pomoću VPN, sa bilo kojeg uređaja koji koristite za puštanje sadržaja.

rts prenos

2. Zaštita privatnosi u online okruženju

Sigurno znate da se svaki vaš korak na internetu prati, bilo da je u pitanju vaš pružalac usluge (ISP), Google, Bing ili neki drugi servis. Svi oni imaju svoje razloge za to.

ISP prati da ne koristite previše protoka i šta gledate (između ostalog, mogu vidjeti da gledate RTS Srbija uživo), Google prati šta posjećujete da bi te podatke prodali oglašivačima, a postoji još jedan sloj ljudi, a to su oni najzlonamjerniji koji žele da zaraze vaše uređaje virusima da bi vam ukrali podatke.

Od svega ovoga možete da se zaštitite tako što ćete instalirati VPN program. On će zamaskirati IP adresu vašeg uređaja, ali istovremeno i šifrirati vaše podatke, čineći ih nedostupnima svima koji neovlašteno žele da im pristupe. Ovo se odnosi i na javne WiFi mreže koje su veoma podložne hakerskim napadima, ali uz pomoć VPN-a, vi ste zaštićeni.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

RTS Srbija uživo: zaključak

Dakle, najjednostavniji način da biste gledali RTS uživo prenos i svoje omiljene emisije na njihovim kanalima je instalacija VPN programa i pristupanje RTS prenosu putem njega.

Kao što smo iz našeg testa zaključili, najbolji VPN koji možete da koristite je ExpressVPN koji, osim sjajnih značajki i izvanrednih funkcionalnosti, nudi i 30 dana za povrat novca, bez dodatnih pitanja.

U narednom periodu vrijedi i akcija da se tri mjeseca dobiju gratis ukoliko se izabere godišnja pretplata, što je dodatni razlog da poklonite povjerenje ovom programu i iskoristite ga za gledanje RTS Srbija uživo.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com