Sportska televizija uživo: Gledajte SPTV odakle god poželite u 2024

Sportska televizija uživo ili SPTV uživo je za manje od desetljeća postala jedna od najutjecajnijih televizija u Hrvatskoj. Njihova misija promicanja sporta na lokalnoj razini joj je donijela veliki broj vjernih gledatelja. Međutim, ovi prijenosi su vam dostupni samo u Hrvatskoj, dok isto ne važi za inozemstvo. Šta onda uraditi ukoliko želite da gledate Sportska TV live stream, a ne nalazite se u Hrvatskoj? U daljnjem tekstu ćemo vam objasniti što vam je činiti.

Isprobaj odmah
Gledajte Sportska televizija uživo uz ExpressVPN i 49% nižu cijenu

Gledajte iz inozemstva sve SPTV uživo prijenose uz ExpressVPN (brza veza i zaobilaženje geolokacijskih ograničenja). Sada 3 mjeseca besplatno i 30 dana jamstva za povrat novca!

Ažurirano: 16 svibanj 2024

Sportska TV uživo dostupnost streama

Kao što već rekosmo, dostupnost Sportska TV prijenosa je ograničena samo za teritorij Hrvatske, što je velika šteta. Posebice jer Sportska TV prijenosi uživo obuhvaćaju i paraolimpijske sportove, školska i akademska natjecanja, kao i ostale neprofitabilne segmente, koje velike televizije izbjegavaju, zbog potencijalno manjeg broja gledatelja.

sportska tv uživo

Sa druge strane, ukoliko se nalazite u Hrvatskoj, Sportska televizija uživo može besplatno da se prati na bilo kojem uređaju, neovisno da li je u pitanju pametni TV, mobitel (Android/iOS) ili osobno računalo.

Gledateljima izvan Hrvatske će se na zaslonu njihovog uređaja ispisati poruka da “video nije dostupan u vašoj regiji” kada puste Sportska TV uživo prijenos putem njihove zvanične stranice.

Srećom, i za gledatelje iz inozemstva postoji mogućnost da ipak pristupe sadržaju Sportska TV prijenosi uživo.

Kako gledati Sportska televizija uživo van zone dostupnosti?

Sportska televizija online je zaključana za gledanje u drugim zemljama zbog zaštite TV prava. Njeni vlasnici na ovaj način žele da zarade dodatno na prodaji tih TV prava u drugim zemljama, međutim očito je da je zainteresiranost veoma mala, te su mnogi uskraćeni za gledanje njihovog programa, što je velika šteta, zbog raznovrsnosti sadržaja koje pružaju Sportska TV prijenosi uživo.

sportska tv prijenosi uživo

Da bi zaključali svoj sadržaj u drugim zemljama, posjedovatelji TV prava pribjegavaju geolokacijskim restrikcijama koje podrazumijevaju identificiranje zemlje gledatelja po IP adresi uređaja koji koriste.

Svaki elektronički uređaj kojim se povezujete na internet dobija jedinstvenu IP adresu iz opsega karakterističnog za neku zemlju. Dakle, ukoliko SPTV uživo server “otkrije” da vaša IP adresa nije iz Hrvatske, vi nećete moći da gledate njihove emisije.

Tu na scenu stupaju takozvani VPN programi koji za cilj imaju promjenu IP adrese, izborom odgovarajućeg poslužitelja, čime se zaobilaze nametnute zemljopisne restrikcije i otključava sav sadržaj. Na taj način i mi možemo da gledamo Sportska TV uživo program.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Sportska televizija uživo i VPN programi

Da biste odblokirali sadržaje koje nudi Sportska TV uživo, dovoljno je da ispratite naše kratko uputstvo:

  1. Otiđite na zvaničnu internetsku stranicu nekog od boljih VPN programa. Naša preporuka ide ExpressVPN zbog njegove raznovrsnosti (kasnije ćemo vam detaljnije prikazati naš test).
  2. Izaberite duljinu pretplatnog plana koja vam najviše odgovara (imajte na umu da korištenjem našeg linka dobijate pristup ekskluzivnim promocijama)
  3. Download-ujte program na svoj uređaj i pokrenite instalaciju koja će biti završena za nekoliko minuta i uz samo par klikova mišem ili tapova prstom po zaslonu.
  4. Nakon njenog dovršetka, pokrenite VPN i u glavnom sučelju izaberite željeni poslužitelj (pošto nam je cilj da se gledaju Sportska TV prijenosi uživo, biramo poslužitelj naslovljen kao “Croatia“, koji će vam dodijeliti hrvatsku IP adresu).
  5. Preostaje još samo da u polje za URL unesemo web adresu SPTV-a.

Na ovaj način ste otključali sportski i drugi sadržaj koji Sportska televizija uživo nudi svojim gledateljima. I to bez obzira na državu, regiju ili kontinent na kojem se trenutačno nalazite (ili uređaj koji koristite).

Isprobajte ExpressVPN besplatno tijekom 30 dana

Pored brzine i pouzdanosti koju dobijate dok gledate SPTV uživo, ExpressVPN posjeduje još jednu značajku koja ga izdvaja od ostalih programa iz klase. Naime, njegovi tvorci su omogućili 30-dnevno jamstvo za povrat novca, što znači da ExpressVPN možete potpuno besplatno da koristite tijekom tog perioda i, ukoliko odustanete od daljnjeg korištenja, dobijete svoj novac nazad (uz politiku “bez suvišnih pitanja”).

Tijekom dvotjednog trajanja našeg testa, mi smo imali na raspolaganju sve tvorničke opcije programa i mogli smo se igrati sa postavkama i poslužiteljima po volji. Nakon što smo dovršili test, kontaktirali smo njihovu korisničku podršku koja je uredno zaprimila naš zahtjev (napisali samo da je test gotov i da želimo povrat svojih sredstava) i novac je bio na našemu računu u roku od nekoliko radnih dana.

Kada smo već kod korisničke podrške, moramo da napomenemo njihovu brzinu odziva i stručnost koja nas je prijatno iznenadila. Posebice jer smo imali pitanja o podešavanju malo korištenih opcija, za šta smo mislili da ćemo morati da pišemo mejlove, a dobili smo pomoć putem live chat-a, što nam je značajno skratilo vrijeme potrebno za provođenje testa.

Inače, pored ova dva navedena načina, kontaktirati ih možete i telefonskim putem, što je i više nego dostatno za dobijanje bilo koje informacije koja vam je potrebna da biste koristili ovaj VPN.

Najbolji VPN programi za Sportska TV prijenosi uživo stream

Već smo naveli da ExpressVPN smatramo za najbolji program u klasi, pomoću kojega možete gledati SPTV uživo. Na taj zaključak smo došli nakon testiranja nekoliko desetaka VPN programa koji mogu da se nađu na tržištu.

Ono što smo provjeravali kod njih se odnosilo na kvalitetu, stabilnost i brzinu streama, zatim lakoću podešavanja i preglednost korisničkog sučelja, odnosno pokrivenost dostupnim poslužiteljima (broj poslužitelja i zemalja u kojima se nalaze).

Na posljetku, posljednja značajka koja je odigrala ulogu pri rangiranju je bila cijena (osnovna cijena programa i akcijski popusti koji se nude), jer skoro sva besplatna rješenja su dovodila da problema sa streamovima.

Naša rang-lista za gledanje SPTV uživo streama izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN

Pored toga što Sportska TV prijenosi uživo mogu da se gledaju na uređajima na kojima imate instaliran VPN, ovi programi imaju još mnogostruke prednosti. Neke od njih su prosto neophodne u suvremenom cyber svijetu gdje su osobni podaci sve više ugroženi i sve više su predmet krađe.

Ako bismo morali da izdvojimo dvije najbitnije značajke, to bi bile borba protiv cenzure diljem svijeta i šifrirano surfanje uz zaštitu anonimnosti korisnika.

Zaobilaženje zemljopisnih ograničenja

Već smo naveli da Sportska TV uživo nije dostupna izvan Hrvatske, zbog geolokacijskog ograničenja koje se nameće preko IP adrese. Međutim, Sportska TV uživo nije jedina koja blokira dijelove ili cjelokupan svoj sadržaj. I veliki streaming servisi kao što su Disney+, Netflix, Hulu, Amazon Prime, HBO i mnogi drugi također određeni dio sadržaja zaključavaju za gledanje izvan određenih teritorija.

Stoga, ukoliko nemate VPN instaliran na svom uređaju, nećete moći da gledate svoje omiljene serije, filmove ili zabavne emisije. Međutim, ukoliko ste dobavili svoj VPN, sve cenzure koje su vlasnici TV prava nametnuli padaju u vodu i sav sadržaj možete da otključate za gledanje.

sptv uzivo

Zaštita osobnih podataka

Značajka koju će svaki korisnik interneta znati da cijeni, neovisno da li streamuje sadržaj, skida torente, igra igre na udaljenim serverima (uglavnom, dalekoistočnim), ili samo surfa je šifriranje (enkripcija) njegovih ili njezinih podataka. Dakle, pored toga što VPN maskira IP adresu, on također sav online saobraćaj enkriptuje vrhunskim sigurnosnim protokolima (ExpressVPN čak koristi NASA-in sustav enkripcije) i na taj način osigurava maksimalnu anonimnost svojim korisnicima.

Pored toga što nećete biti žrtva krađe identiteta ili povjerljivih podataka kao što su zaporke, PIN-ovi i slično, niko neće moći da vidi vaše aktivnosti na internetu. Ovo je posebice bitno ukoliko češće koristite javne Wi-Fi mreže čiji je sigurnosni sustav veoma slab, te su česta meta hakerskih napadaja.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Sportska TV prijenosi uživo: Zaključak

Sportska TV uživo u Hrvatskoj donosi veliki broj sportskih prenosa koje inače ne biste imali gdje da pratite. Pošto je u pitanju nekomercijalan sportski program, većina njihova sadržaja je ekskluzivna samo za njihove kanale i streamove i ne možete ih gledati nigdje drugdje.

Zato je jedini način za gledanje Sportska televizija uživo prenosa instalacija nekog od VPN programa, od kojih je, po našem mišljenju, ExpressVPN najbolji, jer dolazi sa predefiniranim podešavanjima koja ne zahtijevaju dodatni upliv sa vaše strane, a također vam donosi fluidan i stream vrhunske kvalitete.

Pored toga što smo istražili za vas kako da gledate SPTV uživo, na našim stranicama možete da vidite i kako da gledate ostale hrvatske televizije online iz inozemstva. Samo pratite link koji smo vam dali i dobićete odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice.

Uživajte u gledanju!

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com