Sportski Prenosi Uživo Preko Interneta u 2024

Internet je u mnogome promenio kako gledamo sportske događaje. Danas su sportski prenosi uživo preko interneta dostupni sa samo par klikova. Putem bilo kog uređaja koji je povijezan na internet možete gledati live stream omiljenih sportova gdje god imate signala. To možete prije svega zbog postojanja streaming servisa, ali oni nisu svi jednaki.

Vidi ponudu
Sportski prenosi uživo preko interneta sa ExpressVPN - 49% POPUST

ExpressVPN otključava sportski prenosi uživo preko interneta. Zaobiđi geo blokade uz ultra brze konekcije i 3 MJESECA BESPLATNO sa 30 dana povraćaja novca.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Najbolji streaming servisi sa pretplatom

Mnogi sportski kanali uzivo su dostupni putem svojih ili streaming platformi trećih strana, ali i namjenske streaming platforme za gledanje sporta uzivo preko interneta također postoje. Ono što je njima zajedničko je da je neophodno platiti mjesečnu pretplatu za njih. Ovo je iz prostog razloga jer te platforme plaćaju prava za prijenose sportskih događaja, odnosno da budu uzivo sportski kanali dostupni putem njihove platforme.

 • DAZN

sportski kanali uzivo

DAZN je međunarodna sportska platforma koja nudi preije svega on-demand i uživo streamovanje sportskih događaja, ali su i neki uzivo sportski kanali takođe dostupni za gledanje. Od sportskih natjecanja se mogu gledati prije svega skoro sva UEFA natjecanja u muškoj, ženskoj, ali i omladinskoj konkurenciji. Od fidbala tu su još i sva prvenstva liga petice, kao i kup takmičenja. NFL, NBA, EuroLeague, PGA Tour, UFC, UCI World Tour, F1, i još puno sportova su u ponudi.

 • Fox Sports

gledanje sporta uzivo preko interneta

Američki Fox Sports sportski kanali su dostupni putem sopstvene streaming platforme. Ovi sportski kanali uzivo preko interneta emituju prije svega fudbal, i to sjeverno i južno američke nacionalne šampionate. Ali takođe i Australijanski fudbal, kao i ragbi šampionate Australije i Engleske.

 • ESPN+

uzivo sportski kanali

ESPN je sportska mreža koja gledanje sporta uzivo preko interneta omogućuje putem svoje platforme ESPN+. Gdje mogu gledati utakmice uzivo fudbalskih šampionata Amerike, Španije, Engleske, kao i niže lige? Odgovor je ovdije. Ali su i sportski prenosi uzivo mnogih drugih natjecanja dostupni na ovoj streaming platformi. Tenis, golf, hokej na ledu, atletika, itd.

 • beIN

sportski kanali uzivo preko interneta

beIN sportski kanali uzivo besplatno nisu dostupni, ali jesu dostupni putem njihove streaming platforme. Ova mreža je vjerovatno druga najveća u svijetu a drže ekskluzivna emiterska prava za najveća svjetska fudbalska natjecanja za teritorije Bliskog istoka i Sjeverne Afrike. Za gledanje sporta uzivo preko interneta.

 • Eurosport

sportski prenosi uzivo

Europska sportska mreža čiji sport kanali uzivo su dostupni pretplatnicima na njihov streaming servis EurosportPlayer. Njihovi sportski kanali uzivo vam prikazuju prijenose najvećih takmičenja. Olimpijske igre, Dijamantska liga, Tour de France, Giro d’Italia, ali i još mnogi drugi sportovi. A ono što je najznačajnije, stručne komentare tokom gledanje sporta uzivo preko interneta možete slušati na hrvatskom i srpskom jeziku.

 • Arena Cloud

sport kanali uzivo

Serie A, tu je, Premier League, tu je, Liga Šampiona, Liga Evrope, La Liga, NBA, Ligue 1, sve je tu na jednom mjestu. Čak 18 uzivo sportski kanali samo za vaš užitak u ogromnom broju sportskih događaja. Šest lokalnih kanala, po dva za svaku od Slovenije, Hrvatske, i Bosne; daju vam užitak u praćenju sportski prenosi uživo preko interneta lokalnih nogometnih prvenstava.

 • EON

sportski kanali uzivo besplatno

EON je streaming platforma u vlasništu United Grupe, koja je takođe vlasnik Sport Klub kanala. Ovi sportski kanali uzivo prenose veliki broj natjecanja. Tu gledate sva UEFA takmičenja, F1, NASCAR, sve turnire ATP i WTA, LEN Liga Šampiona, i mnogo drugih. Gledanje sporta uzivo preko interneta je uživanje za sve ljubitelje sporta.

Za sve ove servise se plaća pretplata. Što ne mora biti tako mali izdataka. Ali ako ne želite ili niste u mogućnosti da se pretplatite na ove streaming servisi mi imamo rješenje. To su najbolji besplatni streaming servisi za sportski prenosi uživo.

Najbolji besplatni streaming servisi

Ako ne želite plaćati pretplatu za razne streaming platforme besplatni sportski kanali uzivo su vam dostupni sa par klikova. Možete ih vrlo lako i jednostavno pronaći, ali morate imati neke stvari na umu. Da posjećujete samo provjerene web lokacije. Ima besplatnih puno, ali neki besplatni uzivo sportski kanali nisu bezbijedni za korišćenje, neki su samo dosadni sa bezbroj reklama koje iskaču. A ovo dole su najbolji besplatni servisi za sportski prenosi uživo preko interneta.

 • BBC iPlayer

gdje mogu gledati utakmice uzivo

Uzivo sportski kanali britanskog javnog servisa su dostupni putem njihove iPlayer aplikacije. Dostupan je praktično besplatno svim osobama koje se nalaze na teritoriji Velike Britanije. Iako se za BBC plaća godišnja pretplata u Britaniji od strane svih njenih stanovnika, sama streaming platforma je besplatna. Najbitnije natjecanje koje ovde treba da gledate je Wombeldon.

 • L’Équipe

L'Équipe

Francuski sportski dnevni list L’Équipe je poznat svim ljubiteljima sporta jer su pokretači ovog lista takođe pokretači dva najznačajnija sportska takmičenja, UEFA Lige Šampiona i Tour de France. Svi ljubitelji gledanje sporta uzivo preko interneta, na stranicama ovog magazina mogu besplatno uživati u direktnim prenosima Tura, i drugih UCI biciklističkih trka, Roland Garrosa, i mnogih drugih.

 • RTBF

RTBF

RTBF je belgijanski javni emiter koji svoj program emituje besplatno na teritorije ove države. A to uključuje i veliki broj sportskih takmičenja, prije svega koja se održavaju u Belgiji, s čime prednjači nacionalna fudbalska liga. Uzivo sportski kanali su dostupni putem njihove aplikacije RTBF Auvio, koja je dostupna na Android i Apple uređajima.

 • GOL

GOL

Španska besplatna sportska TV stanica je poznata mnogim ljubiteljima gledanje sporta uzivo preko interneta po redovnim prenosima španjolkih fudbalskih prvenstva prva dva ranga takmičenja. Pošto su ovi uzivo sportski kanali prije svega koncentrisani na fudbal, ovde gledate takođe i skoro sva UEFA i FIFA organizovana takmičenja, ali i mnoge druge sportove.

Zašto koristiti VPN za sportski prenosi uživo preko interneta

Sportski prenosi uživo preko interneta su najbolje gledati uz korištenje VPN servisa iz dva razloga. Prvi je jer mnogi sportski kanali uzivo su dostupni samo na određenim teritorijama jer emiteri kupuju prava za prijenose samo za njih. Gledanje sporta uzivo preko interneta je vrlo lako onemogućeno van njih, jer se preko vaše IP adrese može prepoznati gdje se nalazite.

Ali još jedan je problem, bezbijednost. Gledanje sporta uzivo preko interneta nije uvijek bezbijedno, ali uz enkripciju koju VPN pruža, blokiranje reklama, i sakrivanje IP adrese vas čine bezbijednim. I to je rješenje za oba ova problema, VPN. Ovaj servis vam menja IP adresu, i to u onu sa područja gdje su prijenosi dostupni, pa tako odblokirate geo restrikcije.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako odblokirati streamove za sportski prenosi uživo preko interneta

Da biste odblokirali streamove za uzivo sportski kanali, trebate pratiti ovo jednostavno uputstvo. Prvo što trebate da uradite je da dobavite aplikaciju za ExpressVPN na vaš uređaj i pokrijenete je. A sledeće je da izaberete odgovarajući server u zemlji gdje su ti sportski kanali uzivo dostupni i posjetite odgovarajuću web lokaciju. Ovo su zemlje za odgovarajuće servise:

1. DAZN

2. Fox Sports

3. ESPN

4. beIN

5. Eurosport

6. Arena Cloud

7. EON

8. BBC iPlayer

9. L’équipe

10. RTBF

11. GOL

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Isprobajte ExpressVPN besplatno

Za gledanje sportski kanali uzivo najbolji VPN servis je ExpressVPN, a da gledate uzivo sportski kanali ne možete ga koristiti besplatno jer ne postoji besplatna verzija. Ali možete ga isprobati a da vas to ne košta jer u prvih 30 dana korištenja možete tražiti potpuni povraćaj novca. Potpuno garantovani povraćaj, bez rizika ili ikakvih pitanja.

Najbolji VPN za streamovanje sportski prenosi uživo preko interneta

Tokom godina smo testirali stotine različitih VPN servisa. Ne samo kako oni funkcionišu za gledanje sporta uzivo preko interneta, nego i za gledanje drugih streaming platformi. Ali i kakve su njihove performanse spram vaše bezbijednosti. Na osnovu naše metodologije ovo su vam najbolji VPN servisi trenutno na tržištu.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Zaključak

Sportski prenosi uživo preko interneta su dostupni na mnogim streaming platformama. Neke imaju geografska ograničenja a neke mogu biti ne preterano bezbijedne. Rješenje je da koristite kvalitetan VPN, a mi vam preporučujemo da to bude ExpressVPN, koji je najbolji na našim testovima i bezbijednosti i brzine, ali i po drugim značajkama.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com