Zaštitite svoju privatnost sa najboljim VPN za iPhone uređaje

Je li zaista potrebno govoriti o iPhone-u? Ako ste propustili informaciju od 2007. godine, radi se o liniji pametnih telefona koju prodaje Apple Inc. Iako je iOS operativni sustav koji ih pokreće vrlo siguran, postoje neka pitanja sigurnosti na ovoj platformi. Čak i uz najnovije nadogradnje, hakeri mogu provaliti u iPhone. Uvijek postoji prijetnja kada se povežete na bilo koju mrežu, koja se odnosi na sigurnost i privatnost. Zato se sve više korisnika okreće iPhone VPN uslugama. No, koji je najbolji VPN za iPhone pametne telefone?
Croatian Translation:
Je li zaista potrebno govoriti o iPhone-u? Ako ste propustili informaciju od 2007. godine, radi se o liniji pametnih telefona koju prodaje Apple Inc. Iako je iOS operativni sustav koji ih pokreće vrlo siguran, postoje neka pitanja sigurnosti na ovoj platformi. Čak i uz najnovije nadogradnje, hakeri mogu provaliti u iPhone. Uvijek postoji prijetnja kada se povežete na bilo koju mrežu, koja se odnosi na sigurnost i privatnost. Zato se sve više korisnika okreće iPhone VPN uslugama. No, koji je najbolji VPN za iPhone pametne telefone?

Vidi ponudu
Probaj najbolji VPN za iPhone, ExpressVPN + 3 MJESECA BESPLATNO

ExpressVPN je najbolji VPN za iPhone uređaje. Osigurajte vašu bezbijednost i privatnost uz 49% EKSKLUZIVNOG POPUSTA i 30 dana garantovani povraćaj novca

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Zašto biste trebali koristiti VPN na iOS operativnom sistemu?

Izgleda da se stalno ponavljam. Ali to je za dobrobit svih! Dakle, moje prvo pravilo je: Koristite VPN na svim uređajima kojima se povezujete na Internet. Dakle, to se odnosi i na VPN na mobitelu. Vjerujte mi, ionako već dijelite i previše informacija i to dobrovoljno –  na socijalnim mrežama. Ne želite da ostavljate još više tragova na svakoj web stranici koju posjetite.

Bez imalo dvojbe ljudi instaliraju antivirusne programe na svoj novi uređaj. I koriste anonimni mod na pregledniku kako bi pregledali stranice anonimno. Ali, malo njih koristi VPN na mobitelu. I ja se pitam zašto. Moja pretpostavka je da je razlog neznanje. Jer ste sa antivirusnim programom zaštićeni samo lokalno. Zbog toga ste vi potpuno izloženi na Internetu.

Kompanije su napravile VPN na mobitelu da kompenzuju nedostatak sigurnosti na vašem uređaju. Pročitajte moj članak na temu šta je VPN da biste saznali više informacija. Ali da pojednostavimo: VPN je privatna mreža koja služi kao posrednik između vašeg uređaja i Interneta.

Zaštitite svoju privatnost sa najboljim VPN za iPhone uređaje

Poštovanje vaše privatnosti

Siguran sam da se sjećate slogana iPhone-a od prije nekoliko godina: Za to postoji aplikacija. I to je tačno. Danas iPhone skoro da može zamijeniti vaš računar. Naravno, možete i pozivati i slati poruke, jer to je telefon, zar ne? Također, možete surfati Internetom, kupovati online, ili plaćati račune. Programeri svakodnevno objavljuju nove aplikacije kako bi vam ponudili više opcija. U kakvom mi vremenu živimo!

Ipak, loša strana je to što se s time i povećava rizik od otkrivanja osjetljivih podataka. Tu dolazimo do koristi iPhone VPN aplikacija. I stvarno, VPN na mobitelu štiti vašu komunikaciju i spriječava mogućnost presretanja podataka. Najbolji VPN na mobitelu će enkriptovati sve vaše podatke o saobraćaju. Zato vi možete anonimno pregledati svaku stranicu, te sigurno unositi svoje šifre i čitati mailove.

Ako neko njuškalo (vaša vlada, vaš ISP ili bilo koji haker) pokušava da vas špijunira, neće moći pristupiti vašim podacima. Dakle, nemoguće je da pronađu vašu pravu IP adresu i vašu lokaciju.

Sigurno spajanje na besplatne WiFi mreže

O čemu se radi? Ako se još pitate, onda niste redovno čitali ovaj blog. A ja trebam napisati članak o opasnostima besplatnog WiFi-ja. Jer besplatne WiFi mreže jesu opasne! Stvarno, vi niste sigurni na javnim mrežama. Zato što je nemoguće znati sa sigurnošću od koga ta mreža dolazi. Možda se povezujete na mrežu 12-ogodišnjaka sa besplatnim Trojanski konjem, softverom za špijuniranje.

vpn na mobitelu

Zbog toga se ne biste trebali povezivati na besplatne WiFi mreže. I nikada ne biste trebali unositi osjetljive podatke. Jer su ti podaci na otvorenom i lako su dostupni svakom njuškalu.

Jedina zaštita koja za ovo postoji je VPN na mobitelu. Skoro sve VPN firme nude i vlastitu VPN na iOS aplikaciju. Pogledajte ove VPN recenzije da saznate koje su najbolje. VPN na mobitelu će vam omogućiti da se sigurno spajate na besplatne WiFi mreže.

Pristup geo-ograničenim sadržajima

Većina korisnika koji se pretplaćuju na VPN na mobitelu to rade upravo zbog ove mogućnosti a ne sigurnosti… Jer VPN simulira vašu lokaciju na bilo kojem serveru na mreži. To je savršen način da sakrijete IP adresu, kao što sam već pomenuo. Također, VPN zamjenjuje vašu IP adresu sa IP adresom servera. Zbog toga sajtovi vjeruju da ste vi taj server.

I zaista, VPN na iOS telefonu pravi vezu između vašeg uređaja i servera. Ovaj server, koji se nalazi u državi u kojoj vi želite da se pretvarate da se nalazite, služi kao posrednik. On se povezuje na web stranicu i dobija sadržaj koji onda šalje vama.

Možete koristiti ovu mogućnost da gledate Američki Netflix ili da gledate filmove u stvarnom vremenu na AMC, na primjer. Ovo funkcioniše za sve države i za cijeli ograničeni sadržaj – pod uslovom da VPN servis posjeduje servere u tim državama.

Smanjenje potrošnje mobilnih podataka sa VPN na iPhone uređajima

Na kraju, postoji i mogućnost koja se odnosi upravo na VPN na mobitelu. Međutim, samo nekoliko pružalaca usluge VPN na iOS uređajima to omogućava, među njima je i CyberGhost. Ova opcija ima mogućnost da produži vaš limit mobilnih podataka i do pet puta. Ovo je odlično ako koristite svoj mobilni telefon kao pokretnu WiFi stanicu za laptop ili za druge uređaje.

Kompresija podataka (ili kompresija- sabijanje datoteka) je opcija koja utiče na težinu podataka koje skidate.

 1. Ovo radi tako što smanjuje uticaj slika. Smanjuje ih i ponovo enkodira u nižoj kvaliteti. Iako ova opcija drastično smanjuje njihovu veličinu, vi ne možete vidjeti razliku u kvaliteti. To je zato što je ekran iPhone telefona puno manji od ekrana računara.
 2. Ovo dobijamo uklanjanjanjem i smanjivanjem HTML, CSS i Javascript sadržaja. Zbog toga se web stranice brže učitavaju. A vi mnogo brže pristupate sadržajima.

Izaberite najbolji VPN na iPhone uređajima

Postoje vjerovatno desetine VPN servisa koji nude VPN na iOS uređajima, i svi tvrde da su najbolji! Lista koju sam za vas pripremio sadrži samo najbolje VPN na iOS uređajima. Svi ovi servisi su pouzdani u pružanju usluga, koje možete izabrati za svoj VPN na iPhone telefonu, ali i za druge uređaje.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1
BUDITE OPREZNI SA BESPLATNIM IPHONE VPN APLIKACIJAMA! Ništa na svijetu nije zaista besplatno… Ako me razumijete. Oni možda prikupljaju vaše podatke i navike surfanja u marketinške svrhe, ili čak i gore. Možda i mnogo gore… Sa besplatnim VPN na iPhone uređaju, vi sebi činite više štete nego koristi.

Podesite svoj VPN na iPhone uređaju

Sa VPN na iOS aplikacijom sa iOS trgovine

Ako vaš iPhone VPN pruža mogućnost vlastite VPN na iOS aplikacije, veoma je lako da ga podesite. Osim toga, aplikacija možda nudi i OpenVPN protokol (koji nije moguć pri ručnom podešavanju). Iako su sve aplikacije različite, sam proces je veoma sličan:

 • Pretplatite se na stranici za iPhone VPN
 • Idite na iOS Trgovinu aplikacija
 • Potražite iPhone VPN na koji ste se pretplatili
 • Skinite i instalirajte iPhone VPN aplikaciju
 • Povežite se sa svojim korisničkim imenom i šifrom.
 • Izaberite server u državi u kojoj želite
 • Kliknite spajanje, i to je to!

Ručno podešavanje iPhone VPN na iOS uređaju

Ovaj vodič je napravljan sa iPhone uređajem koji pokreće iOS10, i korištenjem VyprVPN. Ali većina iPhone uređaja imaju slično podešavanje za iPhone VPN.

 1. Idite na Podešavanja, kliknite Opšta podešavanja
  Kako postaviti VPN na iPhone 1
 2. I onda kliknite VPN
  Kako postaviti VPN na iPhone 2
 3. Zatim kliknite Dodaj VPN konfiguraciju
  Kako postaviti VPN na iPhone 3
 4. Kliknite L2TP i unesite slijedeće informacije.
  • Opis: VyprVPN
  • Server: Izaberite ime hosta servera iz liste ovde.
  • Nalog: Vaše VyprVPN korisničko ime
  • Šifra: Vaša VyprVPN šifra
  • Tajno pitanje: thisisourkey
 5. Klikinite Sačuvaj
 6. U meniju Podešavanja, pomaknite VPN klizač na poziciju UKLJUČENO.

Ovo je bio moj vodič: 5 najboljih VPN na iPhone telefonima: Zaštitite svoju privatnost sa VPN na iPhone uređaju. Pratite nas i dalje za više članaka.

 

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com