Gledajte Wimbledon uživo: gdje i kako besplatno gledati u 2024

Prije skoro vek i pol je na terenima All England Lawn Tennis and Croquet Club – a održan prvi The Championship, Wimbledon. Ali danas ima puno više ljubitelja tenisa koji bi gledali Wimbledon uživo nego vlati trave na centralnom terenu, pa će to činiti kraj malih ekrana.

Vidi ponudu
Gledajte Wimbledon uživo sa ExpressVPN - 49% POPUSTA

ExpressVPN je VPN servis koji vam pruža najbrže servere, otključava sve geo restrikcije za streaming Wimbledon prenosa, i nudi 30 dana povraćaj novca + 3 MJESECA BESPLATNO!

Ažurirano: 14 srpanj 2024

Najbolji streaming servisi za gledanje Wimbledon uživo

Wimbeldon prenos je sportski spektakl koji se rijetko propušta. Jednostavno, najstariji Grand Slam turnir koji se održava svake godine već skoro vek i pol ljubiteljima ovog sporta donosi najuzbudljivije duele. Kao najstariji, on je i najprestižniji turnir i tko voli tenis uživo Wimbledon mora posmatrati.

wimbledon uživo

Ako vas pak interesuje gdje gledati Wimbledon, a to već ranije niste znali, od streaming servisa koji se plaćaju postoje samo tri opcije za stanovnike Bosne i Hercegovine. A to su regionalni Sport Klub kanali, srbijanski RTS, kao i kontinentalni Eurosport kanali.

Sport Klub

Da bi ste mogli da gledate tenis uživo Wimbledon prenos na kanalima Sport Klub – a, neophodno je da budete korisnici EON streaming servisa. Ova regionalna mreža sportski kanala već godinama ekskluzivan sportski sadržaja, među kojima su i svi Grand Slam turniri.

RTS

Srbijanska državna televizija RTS već godinama redovito emituje tenis uživo Wimbledon prenos na svojim kanalima od kad je srbijanski teniser Novak Đoković u samom vrhu svjetske rang liste. A praćenje njihovih programa je dostupno u većoj ili manjoj mjeri korisnicima svih streaming platformi kablovskih operatera u BiH.

Eurosport

Evropska mreža sportskih kanala je nešto što se ne mora posijebno predstavljati ljubiteljima sporta. Tenis uživo Wimbledon i drugi Grand Slam turniri su uvijek dostupni na njihovim kanalima. A poslijednjih godina možete pratiti prijenose uz lokalizirani komentar.

Gdje gledati Wimbledon ako ne želite da se pretplatite na neki streaming servis ili ne želite da budete pretplatnik baš nekog odrijeđenog kablovskog operatera? To je pitanje koje muči mnoge ljubitelje tenisa jer Wimbledon prenos uživo su veoma rijetko dostupni na besplatnim servisima. Ako želite gledati tenis uživo Wimbledon će vas sigurno zanimati.

Najbolji besplatni streaming servisi za gledanje Wimbledon uživo

Gledanje na besplatnim servisima vam dolazi sa vrlo malim brojem mogućnosti. A i te dostupne su po pravilu piratski streaming vrlo lošeg kvaliteta i potpuno nepouzdani. Ali gdje gledati Wimbledon besplatno je pitanje koje ima odgovor na Britanskoj BBC mreži.

BBC iPlayer

Live prenos Wimbledon Grand Slam turnira je dostupan putem BBC iPlayer aplikacije. Britanska nacionalna TV mreža se uvijek osigurava da su prijenosi najvažnijih sportskih događaja koji se odigravaju na tlu ove zemlje dostupni besplatno gledaocima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Geografska ograničenja za gledanje Wibledon uživo

Wimbledon uživo prenos nije dostupan svim ljubiteljima tenisa podjednako. Kao i sa mnogim drugim sportskim natjecanjima, prava za Wimbledon prenos su stvar natjecanja ponuđača ali i predmet kupovine koji je ograničen na odrijeđeno geografsko područje. Emiteri koji otkupe prava za prenos tenis uživo Wimbledon se moraju strogo pridržavati svojih ugovora.

wimbledon prenos

Odnosno moraju zabraniti pristup svim gledateljima koji se ne nalaze na teritoriji za koju imaju prava da vrše prenos. I oni to čine na vrlo jednostavan način kada pristupate njihovim streaming platformama, putem vaše IP adrese, preko koje se lako prepoznaje u kojoj se državi nalazite. Ali, za ovaj problem postoji rešenje pa možete gledati tenis uzivo Wimbledon.

Da bi ste gledali tenis Wimbledon uživo, neophodno je znati kako odblokirati geografska ograničenja koja postoje za razne emitere i gdje gledati Wimbledon je moguće. Jedan način, i u praksi dokazan kao najsigurniji i najpouzdaniji, je korištenje VPN servisa.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako odblokirati Wimbledon uživo streamove

VPN servisa su nastali iz potrebe kompanija da njihovim zatvorenim mrežama pristupe udaljeni kompjuteri na bezbijedan način. Oni to čine tako što udaljeni računar pristup posebnom serveru, koji onda vrši maskiranje IP adrese tog računara. A to je ono što vam treba da gledate Wimbledon prenos.

Tokom godina, ovi servisi su postali komercijalni mnogo napredniji. Pa osim maskiranja IP adrese vrše i enkripciju korisničke internet konekcije, pa takođe pružaju i veliki nivo zaštite od drugih opasnosti.

Kada znate gdje gledati Wimbledon, trebate znati i kako to da učinite u tri koraka:

  1. Prije nogo što možete gledati tenis uživo Wimbledon, potrebno je da dobavite i pokrenete ExpressVPN
  2. Kada ste je pokrenuli trebate se povezati na odgovarajući server. Ako želite koristiti neku od streaming platformi kablovskih provajdera za gledanje na Sport Klub, RTS, ili Eurosport kanalima, potrebno je da izaberete srbijanski server, gdje su ovi kanali dostupni. Za korištenje BBC iPlayer aplikacije potrebno je da izaberete server u Velikoj Britaniji.
  3. Poslednji korak je da pokrenete željenu streaming aplikaciju i gledate Wimbledon prenos.

Isprobajte VPN servise besplatno sa ExpressVPN probnim periodom

Ako volite gledati tenis uživo Wimbledon je natjecanje koje ne smijete propustiti. Ali gdje gledati Wimbledon kada nije dostupan za streaming na teritoriji Bosne i Hercegovine? Odgovor je, kao što smo rekli gore, na streaming platformama. Ali one dolaze sa geografskim ograničenjima pa je korištenje VPN servisa neophodno.

tenis uživo wimbledon

Ako već plaćate pretplatu da streamujete Wimbledon prenos, sigurno ćete poželeti da je plaćate za VPN servis. Ali ne smete potrčati i uzeti bilo koji besplatan servis. Takvi dolaze sa opasnostima. Pošto se moraju nekako finansirati, oni to uvijek čine na načine koji vam mogu stvoriti probleme i glavobolju.

Neki servisi belježe vaše aktivnosti, pa te podatke prodaju trećim stranama, neki čak i prikuplaju osjetljive korisničke podatke poput brojeva platnih kartica, ili u najmanju ruku prodaju trećim licima kapacitete vaše internetske veze.

Za rad besplatne probe VPN servisa da gledate tenis uživo Wimbledon, mi vam preporučujemeo da se opredelite za ExpressVPN besplatni probni period. Ovaj servis nudi 30 dana povraćaj novca, pa kad znate gdje gledati Wimbledon ovo je rješenje za uz pomoć čega da gledate.

Najbolji VPN za streaming Wimbledon uživo u 2024

Tokom godina testiranja velikog broja VPN servisa, mi smo razvili metod testiranja koji se koncentriše baš na način korištenja kako bi ste ga i vi, gdje gledati Wimbledon je razlog za ovakve servise. Testiranjem veoma velikog broja ovih servisa, u prilici smo da kažemo koji su tačno i koliko dobri za Wimbledon uživo. A rezultate možete videti u ovoj tabeli.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN servisa

VPN servisi imaju svoju svrhu korištenja i pored omogućavanja da gledate Wimbledon prenos uživo. Oni su prije svega bezbijednosne alatke koje povjećavaju bezbijednost vaše internetske konekcije ali i nivo privatnosti iste. Sakrivanje vaše IP adrese dok gledate Wimbledon uživo je ono što će vas najviše zanimati, ali postoje još neke prednosti njihovog korištenja.

Zaobilaženje geo restrikcija

Cenzura je veoma veliki problem današnjice, ne samo da gledate Wimbledon prenos i druge popularne sadržaje, nego iz drugih razloga. Zaobilaženje geo restrikcija će vam svakako omogućiti da gledate sav sadržaj streaming platformi kao što su Netflix, Hulu, Disney+, i dr. koje imaju ograničenja i velika količina sadržaja im je dstupna samo u nekim zemljama.

gdje gledati wimbledon

Ali korištenje VPN servisa vam pomaže i tamo gdje gdje gledati Wimbledon nije vaš prioritet, nego pristup tačnim i pravovremenim informacijama. Tamo gdje postoji politička cenzura interneta, kao što je to primjer u Kini i Rusiji.

Povećanje nivoa bezbijednosti i privatnosti

Kada gledate Wimbledon prenos, možete se mirne glave osjećati bezbijedno na internetu. Osim ako ste svjesni da kad ne gledate tenis uživo Wimbledon onda radite i neke druge stvari. Recimo plaćate račune, kupujete u online prodavnicama, i na druge načine šaljete svoje privatne podatke putem internetske konekcije.

Enkripcija koju VPN servisi posjeduju omogućuje da tokom transporta ti vaši podaci budu bezbijedni zaštićeni od bilo čijih rafoznalih očiju. Od ISP – a, kao i drugih aktera koji vam žele poturiti personalizovane reklame, ili još gore, osim privatnosti narušiti i vašu bezbijednost i ukrasti vam podatke od platnih kartica ili bankovnih računa.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Zaključak

Gdje gledati Wimbledon streamove može biti veliki problijem za mnoge ljubitelje tenisa u Bosni i Hercegovini zbog geografskih ograničenja koja postoje na regionalnim i kontinentalnim televizijskim kanalima koji ih nude svojim korisnicima. Ali, uz pomoć VPN servisa, Wimbledon uživo streamove možete gledati na vrlo jednostavan načim

Mi vam preporučujemo da koristite ExpressVPN, VPN servis koji je ubedljivo najbolji na našim testovima. I koji nudi 30 dana garantovanog povraćaja novca, pa ga tokom tok perioda možete u suštini besplatno koristiti. A ako vas interesuje kako da gledate druge teniske turnire, kao što je Madrid Open, možete se informisati na drugim našim stranisama.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com