Gledajte MotoGP trke : Grande Prémio de Portugal

Deset minuta prije podneva 6-tog marta počinje prvi slobodni trening Moto3 klase, a time i nova sezona MotoGP uživo. Iz objektivnih razloga, gledanje utrka MotoGP uživo pokraj staze mnogima neće biti moguće. Ali zato Moto GP prijenos utrke uživo svakako možete pratiti iz udobnosti svog doma.

MotoGP utrka danas
Dame i gospodo, vrijeme je za Grande Prémio de Portugal ! Utrka se vozi na Autódromo Internacional do Algarve, Portugal, dana 27 ožujka, 2023. Gledaj uživo sve MotoGP trke bez geografskih ograničenja sa ExpressVPN. Iskoristi ekskluzivan 49% POPUST s 3 MJESECA BESPLATNO i 30 dana garnatovanog povrata.

Ažurirano: 3 veljača 2023

Dostupnost

Moto GP uživo prenos je moguć na kanalima Sport Kluba koji su dostupni jedino korisnicima Telemach-ovih kablovskih usluga. Iako bi ovi kanali trebali biti dostupni i svim korisnicima Telemach EON paketa koji se plaćaju posebno. U praksi to nije baš tako. Ako ste kojim slučajem korisnici internetskih usluga m:tel, MTS, Telenor-a, ili povezanih pružatelja usluga u regionu; suočićete se sa raznim problemima dok gledate Moto GP prijenos. Od čestih prekida i usporenja, pa čak i do povremene potpune nedostupnosti kanala koji imaju Moto GP prenos.

moto gp prijenos

MotoGP uživo je za vas takođe dostupan za gledanje i posredstvom zvanične aplikacije za iOS i Android platforme. Ali ona dolazi sa odrijeđenim geografskim ograničenjima koje utiču na gledanje MotoGP uživo. Još jedna opcija za gledanje Moto GP uživo prenos je da potražite besplatne kanale na kojima je Moto GP prijenos možda dostupan. Ali i tu vas čeka geografsko ograničenje.

Riješenje za oba problema je korištenje VPN-a. Sa jednim ovakvim servisom gledate Moto GP prenos bez ikakvih ograničenja.

Kako da gledate MotoGP uživo u 2023

  1. Da bi ste gledali livescore Moto GP uzivo, prije svega vam je potreban kvalitetan VPN koji neće stvarati probleme i prepreke vašem užitku. Neki koji dolazi od poslužitelja koji ima dovoljno razvijenu infrastrukturu za svoje usluge kako biste Moto GP uživo prenos gledali u punoj HD rezoluciji u kojoj je dostupan preko zvanične aplikacije. Kada se odlučite za opciju gledanje MotoGP sve što trebate učiniti su tri jednostavna koraka.
  2. Pokrenite vaš VPN program na vašem uređaju na kom želite gledati Moto GP prenos. Najbolji VPN servisi su dostupni na velikom broju vrsta uređaja, kako na računaru, tako i na mobitelima i drugim prijenisnicima, ali i na gejming konzolama.
  3. Po startovanju programa doći ćete na glavno sučelje programa gdje trebate odabrati geografsku lokaciju servera koji želite koristiti. Najbolji VPN vam odmah na glavnom sučelju nude ovu opciju. Ako želite gledati Moto GP prijenos neophodno je izabrati državu van naše regije, na primjer Mađarsku ili Nemačku.
  4. Posle podešavanja VPN servisa neophodno je da u vašem pretraživaču posjetite EON usluga, ili pokrenete zvaničnu aplikaciju i da neometano gledate Moto GP prenos.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja veljača 2023

Gledajte MotoGP uživo i besplatno

Moto GP prenos možete gledati i na pojedinim besplatnim kanalima, ali i na njima postoje odrijeđena geografska ograničenja. Besplatni kanali na kojima možete pratiti Moto GP uživo prenos su Tajlandski PPTV, kao i Luksemburžanska RTL. Da bi ste gledali Moto GP prijenos na ovim televizijama, morate izabrati odgovarajuće servere u ovim zemljama prilikom podešavanja VPN servisa.

Najbolji VPN za gledanje MotoGP prijenos uzivo

Moto GP uživo prenos je dostupan u visokoj rezoluciji, pa vam je stoga neophodan VPN koji će vam omogućiti neometanu, stabilnu, i super brzu konekciju. Mi smo do sad testirali stotine i stotine različitih VPN usluga dostupnih na tržištu, i poredili prema svim njihovim odlikama. Koji god da odaberete sa naše liste najboljih, možete biti sigurni da dobijate vrlo kvalitetnu i efikasnu uslugu.

Sve okolo 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2023
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) recenzija 2023
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2023
9.3
5 NordVPN
9.1

Besplatni VPN su opasni

Bilo da gledate Moto GP prijenos, ili obavljate kakve druge poslove na internetu, poput elektronskog bankarstva, bezbijednost vaših ličnih podataka mora biti vaša prvenstvena briga. VPN-ovi su vrsta usluga koja vam može pružiti takvu bezbijednost dok gledate Moto GP prenos ili radite druge stvari. Ali nisu svi oni napravljeni jednakima.

motogp uživo

Na tržištu postoje ovakve usluge vrlo različitih cijenovnih rangova, a neke su čak i besplatne. Ali ovakve besplatne usluge su skoro po pravilu opasne. Čak i ako samo gledate Moto GP prijenos. Svi pružaoci ovih usluga imaju troškove povijezane sa pružanjem istih, ali se međusobno razlikuju po načinu na koji obezbijeđuju sredstva za funkcionisanje. Besplatne usluge često se financiraju prikazivanjem reklama korisnicima.

To može biti samo dosadno, što je manji problem, ali može biti i opasno jer te reklame mogu sadržati ili voditi do web lokacija sa zlonamjernim kodom. Ali također, nerijetko ovakvi pružaoci prate ponašanje svojih korisnika i te podatke prodaju trećim licima.

Pa ipak, najveća mana besplatnih usluga su same performanse. Moto GP uživo prenos jednostavno nije užitak uz vrlo sporu vezu. Ovi pružaoci jednostavno nemaju sredstva niti infrastrukturu kojom bi vam pružili pun i neometan ugođaj recimo gledajte Moto GP uživo prenos. Stoga je bezbijednije probati na primjer neku kvalitetnu uslugu, kao što bi bio ExpressVPN koji nudi garantovanu mogućnost povraćaja novca u prvih 30 dana.

Prednosti korištenja VPN

Osim za gledanje MotoGP uživo, korištenje ovakvih usluga donosi niz prednosti. Prije svega zaobilaženja geo restrikcija mnogih usluga i servisa. Ali tu je i dodatni benefit, zbog prirode enkripcije vašeg saobraćaja podiže bezbijednost vaše veze i ličnih podataka na vrlo visok nivo.

Povećanje pristupa i zaobilaženje cenzure

Mnogi sadržaji, kao na primjer Moto GP prijenos, su vrlo često ograničeni na odrijeđenim geografskim lokacijama. Nerijetko kada su vlasnici televizijskih kanala također i pružatelji internetskih/kablovskih usluga, streamovanje tih kanala može biti vrlo neugodno ili potpuno onemogućeno korisnicima drugih operatera. Vrlo često su u pitanju nekakva kopirajt ograničenja, ali ponekad je u pitanju i praksa nelojalne konkurencije.

Tako na primjer je vrlo neugodno gledati programe srbijanske N1 ili Sport Klub kanala, čak i kada ste pretplaćeni na EON pakete, ako ste korisnici određenih pružatelja internetskih usluga. Za ovakve probleme VPN je pravo riješenje.

moto gp prenos

Povećanje bezbijednosti i privatnosti

Bilo da gledajte Moto GP uživo prenos ili nešto drugo, VPN vrši potpunu enkripciju vašeg saobraćaja. Zbog toga niko ne može da prisluškuje vaš saobraćaj, bez obzira da li MotoGP prenos uzivo, razgovarate sa rodbinom u inozemstvu, ili gledate informativne emisije koje su cenzurirane u vašoj zemlji. Bilo da pokušavate da zaobiđete ograničenja kao što je kineski Veliki Firewall, ili da neometano gledate Moto GP prenos, korištenje VPN vam pruža nivo sigurosti i privatnosti kakav pružatelji internetskih usluga ili ne žele ili nisu u mogućnosti, kao u slučaju raznih besplatnih ili javnih WiFi mreža.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja veljača 2023

MotoGP kalendar za 2022

Gran Pri Staza Datum
Velika nagrada Katara Staza Losail, KATAR 6 mart
Velika nagrada Indonezije Staza Mandalika, INDENEZIJA 20 mart
Velika nagrada Argentine Staza Rio Hondo, ARGENTINA 3 april
Velika nagrada Amerike Staza Amerikas, SJEDINJENE DRŽAVE 10 april
Velika nagrada Portugala Staza Algrave, PORTUGAL 24 april
Velika nagrada Španije Staza Herez, ŠPANIJA 1 maj
Velika nagrada Francuske Staza Le Man, FRANCUSKA 15 maj
Velika nagrada Italije Staza Muđelo, ITALIJA 29 maj
Velika nagrada Katalonije Staza Katalunja, ŠPANIJA 5 jun
Velika nagrada Njemačke Staza Zaksenring, NJEMAČKA 19 jun
Velika nagrada Nizozemske Staza Asen, NIZOZEMSKA 26 jun
Velika nagrada Finske Staza Kimiring, FINSKA 10 jul
Velika nagrada Velike Britanije Staza Silverston, VELIKA BRITANIJA 7 avgust
Velika nagrada Austrije Staza Red Bul Ring, AUSTRIJA 21 avgust
Velika nagrada San Marina Staza Mizano, ITALIJA 4 septembar
Velika nagrada Aragona Staza Aragon, ŠPANIJA 18 septembar
Velika nagrada Japana Staza Motegi, JAPAN 25 septembar
Velika nagrada Tajlanda Staza Čang, TAJLAND 2 oktobar
Velika nagrada Australije Staza Filip Island, AUSTRALIJA 16 oktobar
Velika nagrada Malezije Staza Sepang, MALEZIJA 23 oktobar
Velika nagrada Valensije Staza Valensija, ŠPANIJA 6 novembar

Zaključak

Korištenjem raznih besplatnih streaming servisa kao što je Moto GP uživo prenos nije najugodnije riješenje za zaobilaženje geografskih ograničenja zvanične aplikacije za gledanje MotoGP uživo. Niti će vam omogućiti da zaobiđete prakse nelojalne konkurencije koje vrše vlasnici prava na Moto GP prijenos u regionu i onemogućuju vas da gledate MotoGP uzivo. Ako želite da gledajte Moto GP prenos u udobnosti vašeg doma u punoj HD rezoluciji, jedino pravo riješenje vam je korištenje kvalitetnih VPN servisa.

Svojom ekspetizom o temama vezanim za Internet pokušavam dati istinski doprinos na ovoj stranici kako bih doprinela zajednici. Volim pisati podrobno istražene članke i prikaze o svim internetskim temama, od sigurnih veza do zaštite podataka. Zbog toga, moram se često baviti pravnim pitanjima, i pravilima koja se često mijenjaju i koja uvijek treba ažurirati.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com