Gledaj Tenis US Open Uživo (Grand Slam) u 2024 godini

Svake godine poslednjih dana avgusta i prvih dana septembra se održava otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih država u tenisu. Ali prijenosi tenis US Open uživo nisu dostupni svim ljubiteljima ovog sporta koji žele gledati poslednji Grand Slam turnir u sezoni. Pa se postavlja pitanje kako gledati jedan od četiri najprestižnija turnira u godini?

Uzmi ponudu
Gledaj US Open sa ExpressVPN - 3 MJESECA BESPLATNO

Gledaj US Open tenis uživo sa ExpressVPN uprkos geo blokadama. Iskoristi ekskluzivni popust od 49% i 30 dana garantovani povraćaj novca.

Ažurirano: 12 travanj 2024

Najbolji streaming sajtovi za gledanje tenis US Open uživo

Praćenje teniskih mečeva četvrtog, i poslednjeg, u godini Grand Slam turnira je dostupno na više načina. Najkvalitetniji i najugodnije je to putem TV kanala i streaming platformi koje nude prenose uz komentar domaćih odnosno regionalnih sportskih stručnjaka. Međutim, na ovaj način tenis US Open uživo je dostupan uz plaćenu pretplatu na te servise.

  • Sport Klub: Sport Klub kanali su regionalna sportska mreža u vlasništvu kompanije United Group. Te je gledanje tenis US Open uživo dostupan pretplatnicima na EON usluge, kablovskih operatera Telemach i SBB koji su ekskluzivni distributeri SK kanala. Jer su u vlasništvu iste kompanije, UG. Ovu uslugu možete koristiti na više načina. Prije svega putem njihove web lokacije možete pratiti na svim vrstama desktop uređaja. A takođe su dostupne i aplikacije za iOS i Android uređaje. Ali to možete činiti samo iz Bosne.
  • Eurosport: Europska sportska mreža, već decenijama donosi uživo prenose najznačajnijih sportskih natjecanja. Tako je slučaj i sa svim teniskim Grand Slam turnirima. Kao i godinama unazad, i ove godine će ljubitelji belog sporta moći da uživaju u vrhunskom tenisu uz najbolje komentatore na našem govornom području uz Eurosport. Njihov program možete pratiti na web lokaciji, koja je ograničena na teritoriju Bosne.
  • Amazon Prime: Osim što je najveća internet prodavnica na svijetu, Amazon ima i Svoju Prime streaming platformu. Kao i već nekoliko prethodnih godina, i 2024. će pretplatnicima na ovaj servis u Velikoj Britaniji biti dostupno gledanje tenis US Open uživo. Ovaj servis možete koristitie putem web pretraživača, ili Android, iPhone, ili Windows aplikacija.

Osim ovih TV kanala i streaming platformi praćenje US Open mečeva uživo je dostupno i putem besplatnih streaming servisa.

tenis us open uzivo

Najbolji besplatni streaming sajtovi za gledanje tenis US Open uživo

Ako ne želite da budete pretplatnici plaćenih servisa putem kojih su dostupni prenosi mečeva Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, postoji jedna alternativa za gledanje odrijeđenih mečeva besplatno. Ono što je problem sa ovim načinom je da nećete biti u mogućnosti da gledate sve mečeve za koje ste zainteresovani.

Tačnije, samo u određenim uslovima je jedan ili dva meča dostupni za besplatno gledanje. I da stvar bude još komplikovanija, ti prenosi su dostupni na samo određenom geografskom području.

  • Channel 4: Najpoznatija privatna televizija u Velikoj Britaniji već nekoliko godina ima običaj da “iznenadi” svoje gledatelje u Engleskoj besplatnim prenosom finalnih mečeva velikih turnira, ako u njima učestvuju britanski takmičari. Tako, da možemo i ove godine da očekujemo isto ovakvo “iznenađenje” ako se u finalu muške ili ženske konkurencije nađe britanski takmičar ili takmičarka.

Ovo je slobodna televizijska stanica, koju je moguće pratiti na taj način samo na teritoriji Engleske. Takođe je dostupna i putem zvanične web lokacije, i putem All 4 aplikacije za sve iOS i Android uređaje. Ali samo posjetiteljima iz Velike Britanije.

Geo restrikcije za tenis US Open uživo

Gledanje tenis US Open uzivo nije zadovoljstvo koje je dostupno svim ljubiteljima ovog sporta podjednako. Prepreka slobodnom uživanju svima koji ne mogu sebi priuštiti ulaznice za USTA Billie Jean King National Tennis Center, gdje se turnir održava, je sustav ekskluzivnih prava prenosa. No, zašto je to tako?

Trenutni vlasnik svih prava prenosa za Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu je Američka televizijska mreža ESPN. Oni prodajom prava na prenose na ograničenim geografskim područjiam drugim lokalnim i regionalnim prihoduju. Pa tako ako od njih kupe prava deset emitera za deset pojedinačnih zemalja, oni prihoduju više nego kada bi samo jedan kupio za svih deset.

tenis us open uživo

Pošto lokalni emiteri imaju prava samo za područje na kom se emituju, oni moraju da uvedu geografsko ograničenje na pristup njihovim live streamovima. Ovo čine putem prepoznavanje IP adrese posjetilaca, koja je geografski odrijeđena. Kada prepoznaju da je IP adresa izvan dozvoljenog područja, tenis US Open uživo stream biva blokiran. Ali, za ovaj problem postoji rješenje, i geo blokade je moguće zaobići.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Kako odblokirati tenis US Open uživo streaming

Problem kod geografski blokiranog sadržaja je što streaming servis prepoznaje IP adresu, a prema njoj i geografsku lokaciju posjetilaca. Ali, to se može zaobići korištenje VPN servisa. VPN ili Virtual Private Network servisi su bezbijednosne alatke koje svojim korisnicima omogućuju da zaštite svoju bezbijednost i privatnost od praćenja tako što maskiraju njihovu IP adresu.

Korisnici ovih servisa se uz pomoć enkriptovane veze povjezuju na udaljeni VPN server, pa onda dalje ka ostatku interneta. Na ovaj način, web lokacija ili platforma kao korisnikovu IP adresu vide adresu tog udaljenog servera. A njegova stvarna IP adresa je onda sakrivena.

Da bi ste gledali mečeve US Open – a, potrebno je da koristite neki kvalitetan VPN servis, a to možete učiniti u tri jednostavna koraka:

  1. Prvo je potrebno da dobavite ovakav servis. Preporučujemo ExpressVPN.
  2. Drugi korak je da pokrijenete aplikaciju za ovaj servis i odaberete odgovarajući udaljeni server u zavisnosti koju streaming platformu želite da koristite. Za Amazon Prime i Channel 4 u UK, a za Eurosport i Sport Klub odnosno EON platformu server u Bosni i Herzegovini.
  3. Poslednji korak je da posjetite web lokacije Eurosport Player, Channel 4 ili EON, ili pokrijenete odgovarajuću aplikaciju za streaming platformu koju želite koristiti.

Isprobajte besplatno ExpressVPN

Pošto je korištenje VPN servisa neophodno za gledanje tenis US Open uživo, postavlja se pitanje koji koristiti. Trenutno najbolji na tržištu je ExpressVPN, koji može zaobići sve geografske blokade koje imaju gore navedene platforme. Ali takođe i posjeduje servere velike brzine, pa je ugođaj gledanja stream na visokom nivou.

ExpressVPN nudi garantovani povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja. I to bez postavljanja bilo kakvih pitanja ili traženja obrazloženja. Sa ovom opcijom, vi možete potpuno besplatno isprobati najbolji VPN servis u trajanju od 30 dana, jer će vam na zahtev biti isplaćen ukupan plaćeni iznos.

Najbolji VPN za streamovanje tenis US Open uživo

Tokom godina testiranja i korištenja raznih VPN servisa, mi smo razvili naročitu metodologiju ocijenjivanja kvaliteta ovih servis. I nju smo primenili na stotine ovakvih servisa kako bi utvrdili koji je objektivno nabolji. Rezultate ovih testova možete vidjeti u ovoj tabeli.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN servisa

VPN servisi su veoma korisne alatke za zaobilaženje geo restrikcija. Na taj način omogućuju da gledate programe koji nisu dostupni na vašem području, kao na primjer tenis US Open uživo. Ali ovi servisi ne služe samo tome.

Oni su prije svega bezbijednosne alatke koje služe da se poveća vaš nivo bezbijednosti i privatnosti. Jer vrše enkripciju svog vašeg internetskog saobraćaja. Ovi servisi su veoma korisni za zaobilaženje i drugih vidova cenzure.

Zaobilaženje geo restrikcija i cenzure

U pojedinim zemljama postoje vrlo strogi propisi o cenzuri, koja uključuje i internetski saobraćaj. Jedan od takvih primjera je Kina, gdje je zabranjeno praćenje programa i posjeta web lokacijama koje su kritički nastrojene prema lokalnim vlastima. Ovo mogu da čine zbog načina funkcionisanja TCP/IP protokola za komunikaciju sa web lokacijama. 

Ono što gledate na internetu vam stiže u obliku “paketa” koji u sebi sadrže i vašu IP adresu, primaoca, ali i IP adresu web lokacije koju posjećujete, pošiljaoca. I ove podatke ISP može lako videti u ovim “paketima”. Saobraćaj koji potiče sa zabranjenih lokacija se onda blokira. VPN servisi vrše enkripciju ovih paketa, pa ISP ne može vidjeti koju web lokaciju posjećujete, i na taj način možete zaobići cenzuru.

tenis us open uživo

Povećanje bezbijednosti i privatnosti

VPN servisi vrše enkripciju vašeg internet saobraćaja kako bi je zaštitili od znatiželjnih očiju onih za koje vi ne želite da imaju uvid u njega. Bilo da su to zlonamjerne vlasti nekih država, ili pak zlonamjerni cyber kriminalci koji mogu imati finansijske koristi od sadržaja vašeg internetskog saobraćaja. Na primjer brojeva platnih kartica, i mnogo što drugo.

Enkripcijom ovog saobraćaja se štitimo od toga. Ali takođe i od mogućnosti da neka osoba ili organizacija vrži bjelježenje vašeg internetskog saobraćaja i ponašanja. Iako se ovakvo bjelježenje uglavnom vršu zarad ciljanog reklamiranja, ono predstavlja privatnosti.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Zaključak

Prenosi tenis US Open uživo su dostupni na više streaming platformi, ali su one geografski blokirane pa je korištenje VPN servisa za sakrivanje vaše IP adrese neophodno. Mi vam preporučujemo da za te potrebe koristite najbolji ovakav servis po našim testovima ExpressVPN. Ako želite da uživate u drugim teniskim natjecanjima, mi imamo detaljne upute kako da gledate Madrid Open i Wimbledon.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com