Davis Cup uživo 2024: gledajte sve mečeve besplatno!

Davis Cup uživo prijenosi su poslastica u kojoj uživaju svi ljubitelji tenisa tijekom veljače i studenog svake godine, pa tako i ove. Ali, prijenosi nisu dostupni svuda podjednako, pa je neophodno pronaći nekakvo rješenje za gledanje mečeva bosanske, hrvatske, i srbijanske reprezentacije.

Provjeri ponudu
Gledaj Davis Cup uživo uz ExpressVPN sa 30 dana povraćaja novca

Otključaj Dejvis Kup prenos sa ExpressVPN ultra brzim serverima i stabilnim konekcijama. Uzmi EKSKLUZIVNI POPUST od 49% plus 3 mjeseca besplatnog korištenja.

Ažurirano: 10 lipanj 2024

Najbolji streaming sajtovi za Davis Cup uživo

Od teniskih reprezentacija iz našeg regiona, srbijanska i hrvatska će se boriti za plasman na završni turnir Svjetske grupe, dok će se bosanska boriti za plasman u doigravanje za Svjetsku grupu. Međutim, mečeve ovih reprezentacija ne možete pratiti svuda. Ako ih želite pratiti uz stručni komentar na nekom od naših regionalnih jezika, u suštini imate samo dvije opcije. Za obje je potrebno platiti pretplatu.

davis cup uživo

Sport Klub

Regionalna mreža sportskih kanala je dostupna samo korisnicima Telemach/SBB usluga i EON paketa. Davis Cup uživo mečeve možete pratiti ako se nalazite na teritoriju Hrvatske i pritom uživati u izvrsnom komentiranju igre. Njihov program je dostupan na Smart TV i drugim Android uređajima, kao i putem web stranica.

Eurosport

Najveća i najstarija europska sportska mreža svake godine donosi najuzbudljivije teniske mečeve i to sa lokaliziranim stručnim komentarima na teritoriji Hrvatske. Ovaj užitak je dostupan pretplatnicima putem Eurosport Player aplikacije za desktop i mobilne uređaje, kao i putem zvanične web lokacije.

Davis Cup uživo paket

Osim ove dvije gore navedene televizijske mreže, mečevi su dostupni i putem zvanične web prezentacije natjecanja. Da bi ste mogli da pratite mečeve u Hrvatskoj, neophodno je pretplatite se na njihov servis Davis Cup uživo, a možete ih pratiti na bilo kom uređaju koji ima web pretraživač.

Ovi kanali su dostupni samo uz pretplatu, međutim ukoliko želite da gledate bez plaćanja posebne pretplate, imate nekoliko opcija.

Najbolji besplatni streaming sajtovi za Davis Cup uživo

Gledanje mečeva Dejvis Kup prenosa uživo ne mora da košta mnogo, jer su vam dostupne određene besplatne opcije. Ono što vam možda može predstavljati problem jesu komentari na jeziku koji možda nećete razumjeti. Ali takođe i činjenica da su dostupni samo prijenosi mečeva određenih reprezentacija. Tako da ne možete gledati baš sve mečeve.

dejvis kup prenos

U slučaju da se neka od tri reprezentacije čiji mečevi vas vjerojatno najviše interesiraju (bosanska, hrvatska, ili srbijanska), susretnu sa nekom od reprezentacija čije mečeve će ovi servisi prenositi, moći ćete da uživate u njima besplatno.

L’Equipe

Kao jedne od najvećih i najpoznatijih sportskih dnevnih novina, Francuski L’Equipe redovito prenosi mečeve francuske Davis Cup reprezentacije. Ako želite gledati Dejvis Kup prenos meča Hrvatske sa Francuskom, to možete učiniti na njihovoj web lokaciji korišćenjem web pregledača.

9Now

9Now je besplatna australijanska internet televizija od koje možete očekivati Davis Cup uživo mečeve njihove reprezentacije. Tako da u slučaju da se Bosna i Australija susretnu u doigravanju Svjetske grupe, možete mečeve pratiti na njihovoj stranici.  Ipak je vjerojatnija situacija da se Australijanci susretnu sa Hrvatima ili Srbijancima, pa taj susret možete pratiti u vašem internet pretraživaču.

Sport Deutschland

Sport Deutschland je njemačka streaming platforma posvećena svom njemačkom sportu, prije svega sportovima koji su manje zastupljeni u medijima, kao što su skvoš, odbojka na pijesku, američki fudbal, i mnogi drugi. Ali, također surađuju sa njemačkim teniskim savezom pa na njihovoj web lokaciji možete besplatno pratiti mečeve ovog tima koristeći pretraživač na bilo kom uređaju koji posjedujete.

Iako je gledanje Dejvis Kup prenosa mečeva na ovim platformama besplatno, ono nije bez ograničenja. Ova tri servisa su dostupna za besplatno gledanje samo u zemljama iz kojih su. Drugim rječima, L’Equipe možete gledati samo u Frnacuskoj, 9Now samo u Australiji, a Sport Deutschland samo u Njemačkoj.

Gdje gledati Davis Cup van zone dostupnosti

Jedna prepreka uživanju u teniskim mečevima na gore navedenim kanalima i streaming platformama je što je gledanje na web stranicama i aplikacijama dostupno samo ako se nalazite na teritoriju gdje je to dozvoljeno. Drugim rječima, samo ako vaš uređaj ima IP adresu karakterističnu za zemlju iz koje su ovi kanali.

Zbog sporazuma o otkupu prava za prijenose mečeva, ovi emiteri imaju pravo emitirati samo na svojim teritorijama. Ograničenje primenjuju jer je po IP adresi posjetilaca moguće prepoznati u kojoj se zemlji oni nalaze. Ako se posjetilac nalazi u nekoj drugoj zemlji, njemu će pristup biti onemogućen.

Da bi ste zaobišli ovo ograničenje neophodan vam je VPN, sustav koji sakriva vašu pravu IP adresu i dodeljuje vam neku koja se nalazi u zemlji koju izaberete.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Kako odblokirati Davis Cup uživo streaming

Da bi ste zaobišli zemljopisna ograničenja koja postoje za Dejvis Kup prenos uživo potrebno je da koristite VPN servis. Mi vam preporučamo ExpressVPN, koji je najkvalitetniji servis ove vrste i bez muke zaobilazi geo blokade. A da bi ste zaobišli njih trebate obaviti tri jednostavna koraka:

  1. Dobavite ExpressVPN aplikaciju sa zvanične web prezentacije, ili sa aplikacijskog marketa za vaš uređaj, i instalirajte je.
  2. Pokrenite aplikaciju i izaberite da se povežete na odgovarajući server. Ako želite gledati putem Sport Klub ili Eurosport kanala izaberite Hrvatsku ili Srbiju, za Davis Cup uživo paket izaberite Bosnu, za L’Equip Francusku, za 9Now izaberite Australiju, a za Sport Deutschland trebate Njemački server.
  3. Poslednji korak je da pokrenete EON aplikaciju ili odete na Eon.tv za gledanje putem Sport Klub kanala, ili da posjetite zvanične web prezentacije za streamovanje putem Eurosport, Davis Cup, L’Equipe, 9Now, ili Sport Deutschland.

Isprobajte ExpressVPN besplatno

ExpressVPN možete probati besplatno u trajanju od 30 dana, iako zvanično ne postoji besplatna probna verzija ovog servisa. Na taj način možete i uživati u Davis Cup uživo mečevima praktički potpuno besplatno u veljači ili studenom. O čemu se radi?

gdje gledati davis cup

Ovaj servis nudi povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja, i to u potpunosti, bez ikakvih pitanja. Na taj način možete ga koristiti 30 dana, a da vas to na kraju krajeva ne košta ništa.

Najbolji VPN za streaming Davis Cup uživo

Da bi ste lagodno uživali u Dejvis Kup mečevima neophodno je da imate kvalitetan VPN servis. Neki koji pruža stabilne i veoma brze konekcije ka svojim serverima kako vam ne bi dolazilo do prekida veze ili štucanja streama. Mi smo testirali veoma veliki broj ovakvih servisa.

I na osnovu brojnih testova i našeg iskustva možemo reći da je ExpressVPN najbolji i najkvalitetniji servis ove vrste. A kako se rangira prema konkurenciji možete vidjeti na tabeli ispod.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN

Osim što vam omogućuju da pratite Dejvis Kup prenose mečeva uživo, ovi servisi imaju još prednosti koje trebate uzeti u obzir.

Zaobilaženje geo blokada i cenzure

Kao što biste ih koristili da pratite Dejvis Kup mečeve koji su zemljopisno blokirani, tako možete odblokirati i drugi sadržaj koji je ograničen na neki teritorij. Netflix serije i filmovi, Hulu, HBO, Amazon Prime, i mnogi drugi programi vam tako mogu postati dostupni.

Ali i mnogi drugi sadržaji koji su predmet stroge cenzure u pojedinim državama. Na primjer, u Kini uz pomoć ovih servisa možete koristiti društvene mreže ili posjećivati web stranice zapadnih medija. Što drugačije ne biste mogli zbog “Velikog Kineskog Vatrozida”.

Povećanje bezbijednosti i privatnosti

VPN servisi takođe vrše enkripciju vašeg saobraćaja, pa zlonamjerni ili drugi akteri koji žele pratiti vaše aktivnosti na internetu će ostati praznih ruku. Čak i ako koristite nebezbjedne internet konekcije, kao što su javne WiFi mreže, vaš internetski saobraćaj će ostati privatan, a vaši osobni podaci bezbijedni.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Zaključak

Dejvis Kup prenos uživo je moguće pratiti ako se nalazite na određenom teritoriju. Ako želite uživati u ovim teniskim mečevima van njega, neophodno je da koristite VPN servise. Mi vam preporučamo ExpressVPN, najbolji i najkvalitetniji servis ove vrste, za koji dobivate i garantovani povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja.

Ako ste ljubitelj tenisa i želite gledati i druge turnire, mi vam preporučamo da pročitate članke o tome kako da uživate u mečevima Madrid Open, US Open, i Wimbledon.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com