La Liga uživo: kako i gdje najjednostavnije gledati u 2024

Španjolska La Liga je po svim parametrima među tri najbolje europske nogometne lige, a gledano po broju osvojenih trofeja u Europi prethodnih godina, i najbolja. Real Madrid, Barcelona, Sevilla su godinama u završnicama klupske Lige prvaka, te UEFA lige, a nerijetko i osvajači. Stoga, tko ne bi želio da gleda La liga uživo prijenose i kako te momčadi igraju na domaćem tlu? Zato smo za sve ljubitelje nogometa istražili najbolje načine za gledanje prijenosa mečeva španjolskog nogometnog prvenstva.

Preuzmi danas
Gledajte La Liga uživo uz ExpressVPN nudi 3 mjeseca besplatno

Svi La Liga prijenosi uživo pomoću ExpressVPN. Zaobilazi sve geoblokade, pruža brz i kvalitetan stream i donosi specijalnu promociju. 30 dana probnog perioda i 49% nižu cijenu.

Ažurirano: 8 travanj 2024

Gdje gledati La Liga uživo?

Gledatelji na ovim prostorima (posebice na teritoriju Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine) zadnjih nekoliko godina mogu da uživaju u kvalitetnim TV prijenosima La Lige na kanalima Arena Sporta. U svakoj od navedenih zemalja, komentatori, sažeci, te emisije prije i poslije utakmica su lokalizirani. S obzirom na broj dostupnih kanala, često se desi da Arena Sport prijenosima pokrije cijelo kolo La Lige.

la liga prijenos

Dodatna prednost Arene Sport je njena dostupnost. Naime, ovi kanali se nalaze u ponudi većine kablovskih provajdera u ovom regionu. Pri tome, Arena Sport može da se gleda preko mobilne aplikacije za Android i iOS, te nesmetano može da se instalira na mobitele, tablete, pametne televizore i druge elektroničke uređaje.

Međutim, kao što vjerojatno već znate, gledanje preko Arena Sporta nije besplatno. Postoji li La Liga prijenos uživo koji može da se gleda besplatno? Nastavite čitati i saznajte.

Najbolji besplatan stream za La Liga prijenos uživo

Nakon što smo testirali nekoliko besplatnih sajtova na kojima mogu da se gledaju Laliga santander uživo prijenosi, naš zaključak je da je španjolski website GOL najbolje rješenje. Pored toga što nudi prijenos svih mečeva tekućeg kola, uz svaki dobivate i stručne komentatore koji su upućeni u povijest španjolske La Lige, te vam prijenosi nikada neće biti naporni. Pored toga, GOL se može streamati u visokoj rezoluciji, te uživati u zvuku vrhunske kvalitete, ukoliko posjedujete odgovarajući hardware.

la liga prijenos uživo

Za korisnike koji se nalaze na teritoriju balkanskih zemalja, te imaju pristup Arena Sportu, te onima iz Španjolske, koji mogu da gledaju La Liga prijenos uživo na GOL-u, to je dovoljno. Međutim, šta sa svima onima koji žele da gledaju jedan od tih streamova, a ne nalaze se u navedenim zemljama? Nažalost, oni neće moći da gledaju uživo mečeve La Lige.

Streaming La Liga uživo van zone dostupnosti

Španjolski nogometni savez je, prilikom sklapanja ugovora o prijenosima mečeva španjolskih momčadi, u ugovor ubacio klauzulu koja se tiče zaštite TV prava na određenom teritoriju. Stoga neki kablovski operateri, te streaming servisi svoje usluge mogu da nude samo u određenim državama ili regijama.

Svaki put kada pokušate pristupiti sadržaju koji je ekskluzivan samo za određeni geoprostor, a ne nalazite se tamo, ispisaće vam se poruka da to nije mogućno. Prilikom pokušaja pristupa, povezujete se na poslužitelj na kojem se La Liga stream nalazi, te taj poslužitelj očituje vašu IP adresu, koja u sebi sadrži podatak o vašoj trenutačnoj lokaciji. Na osnovu nje, poslužitelj odlučuje da li će vam odobriti pristup ili vas onemogućiti da pristupite sadržaju.

IP adresu dobiva svaki elektronički uređaj koji se povezuje na internet. Pošto ona u sebi nosi informaciju o vašoj aktualnoj lokaciji, potrebno je da zavarate poslužitelj tako što ćete preuzeti IP adresu zemlje koja se nalazi na listi dozvoljenih. U tu svrhu je najbolje koristiti VPN program.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Kako odblokirati La Liga prijenos uživo pomoću VPN-a

VPN je program koji u sebi sadrži listu poslužitelja iz većeg broja svjetskih zemalja i kojima možete pristupiti po želji. Kada se povežete na neki od tih poslužitelja, automatski dobivate IP adresu te zemlje. Zvuči lako, a i u praksi je isto tako jednostavno. Prateći naše uputstvo, u samo par minuta možete otključati Primera División uživo prijenose:

 1. Dobavite sebi kvalitetan VPN – ovom prilikom vam preporučamo ExpressVPN, koji ćemo vam kasnije detaljnije prezentirati
 2. Izaberite pretplatni plan odabranog VPN-a (ukoliko iskoristite gore navedeni link, dobićete do 49% popusta),
 3. Preuzmite VPN na svoj uređaj i pokrenite instalaciju,
 4. Nakon dovršetka instalacije, otvorite program i izaberite neki od sljedećih poslužitelja:
  1. Croatia, ukoliko želite da gledate La Liga prijenos uživo na Arena Sportu
  2. Spain, ukoliko su vam draži prijenosi putem website-a GOL
 5. Nakon što ste izabrali odgovarajući poslužitelj, te pribavili odgovarajuću IP adresu, preostaje vam samo da posjetite sljedeći URL:
  1. Arena Sport za prijenose na hrvatskom, ili
  2. GOL za prijenose na španjolskom.

Isprobajte ExpressVPN sasvim besplatno

Već smo preporučili ExpressVPN kao najbolje rješenje za odblokiranje La Liga uživo prijenosa mečeva. Pored značajki koje se tiču kvalitete i brzine streama, ovaj VPN posjeduje nešto što ga izdvaja od drugih programa iz klase.

Naime, putem ovog LINKA pristupate njegovoj probnoj verziji koju, bez ikakvih ograničenja, potpuno besplatno možete da koristite trideset dana. Tijekom cijelog trajanja tog perioda, sve funkcionalnosti ovog programa su vam na raspolaganju, te ih možete testirati dokle god želite.

Ukoliko, iz nekog razloga, ne budete zadovoljni programom ili uslugom, u svakom trenutku možete zatražiti svoj novac nazad. Dodatna pogodnost za svakog korisnika je što ExpressVPN proizvođač ne zahtijeva da navedete razlog za povraćaj, nego isti odobrava u najkraćem mogućem roku.

Najbolji VPN za La Liga uživo stream u 2024

Kao što smo testirali streamove za La Liga prijenos uživo, tako smo provjerili i koji VPN-ovi nude najbolje korisničko iskustvo. Naša konačna lista izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Najbitnije značajke koje smo razmatrali prilikom rangiranja smo podijelili u sljedećih pet grupa:

 1. Broj zemalja koje VPN pokriva i broj poslužitelja koje posjeduje: da bi se uopće rangirao, VPN je morao da sadrži poslužitelje iz Hrvatske i Španjolske, da bi se preko njega mogao gledati La Liga prijenos uživo;
 2. Brzina i kvaliteta streama: na listi se nalaze samo VPN-ovi koji su omogućavali prijenos slike i zvuka u visokoj rezoluciji, čime smo dobivali vrhunski doživljaj prijenosa španjolskog nogometnog prvenstva;
 3. Lakoća upotrebe: svi VPN-ovi sa liste su “user-friendly” i potpuno jednostavni za korišćenje;
 4. Korisnička podrška: samo oni VPN programi kod kojih smo dobivali povratne informacije unutar okvira od 48 sati su zaslužili da se smatraju najboljim VPN-ovima;
 5. Cijena: iako je cijena većina VPN-ova veoma niska, odlučili smo se da je uključimo u razmatranje jer su nas besplatna rješenja veoma razočarala. Kod svih je dolazilo do velikih problema, čineći ih praktično neupotrebljivima za gledanje streamova.

Prednosti korištenja VPN programa

Ako ste mislili da je VPN program koji se koristi samo da biste otključali La Liga prijenos uživo, varate se. Ovi programi su mnogo moćniji od toga. Među najbitnijim funkcionalnostima VPN-ova se ističu zaobilaženje zemljopisnih blokada i obezbjeđenje sigurnosti korisnicima interneta.

Zaobilaženje cenzure

Poput TV kanala i streaming stranica za La Liga uživo, svi veliki streaming servisi (kao što su, Hulu, Netflix, Disney+, HBO, Amazon Prime Video) razvrstavaju svoj sadržaj po zemljama. Instalacija VPN-a otključava sav ovaj sadržaj i on će vam biti dostupan gdje god se nalazili i koji god uređaj koristite.

laliga santander uživo

Isto važi i za pristup internetskim stranicama koje je zaključao ISP ili vladino regulatorno tijelo. Tako, ukoliko se zadesite u, primjerice, Kini ili Iranu, korištenjem VPN-a možete da surfate bez ograničenja.

Obezbjeđenje anonimnosti i sigurnosti online

VPN ne samo da skriva vašu IP adresu i sve podatke koje ona u sebi sadrži, nego i enkriptira sav vaš internetski saobraćaj. To znači da niko ne može da pristupi vašim osobnim podacima dok god koristite VPN, čime se čuva vaša privatnost i obezbjeđuje anonimnost.

Ovo je posebice bitno ukoliko često koristite javne Wi-Fi mreže koje su veoma podložne hakerskim napadima. Njihova sigurnosna struktura je porozna, te vam je neophodan dodatni stupanj zaštite koji će vam obezbijediti VPN.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Zaključak

Gledanje La Liga prijenos uživo je danas lakše nego ikada. Dva sjajna rješenja su Arena Sport za gledatelje iz Hrvatske i okolnih zemalja, kao i streaming website GOL na kojem možete gledati sadržaj na španjolskom. Jedini nedostatak je što, da biste gledali taj sadržaj, morate biti locirani u nekoj od tih zemalja.

Zbog toga je neophodno da imate instaliran VPN da biste La Liga uživo gledali gdje god da se nalazite. Program koji se u praksi najbolje pokazao je ExpressVPN, koji vam nudi vrhunski stream, bez neprijatnih usporenja. Na to sve, dobivate i 30 dana jamstva za povrat novca ukoliko ne budete zadovoljni.

Pored toga što sada znate kako gledati prijenose španjolske nogometne lige uživo, pripremili smo vam vodiče i za gledanje Lige prvaka, italijanske Serie A, engleske Premier lige (EPL), te njemačke Bundeslige. Na ovim linkovima ćete dobiti sve potrebne informacije za vrhunski nogometni doživljaj.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com