Gledaj Australian open prijenos BESPLATNO u 2023

Dobre vijesti su konačno stigle iz Australije. Novak Đoković će moći da se takmiči za svoju 22. Grend slem titulu! Gdje ćete vi gledati Australian open prijenos? Znate li da je moguće gledati tenis uživo Australija open potpuno besplatno? S obzirom da postoje određene restrikcije vezano za prenose, mi ćemo vam dati detaljno uputstvo za gledanje.

Skini odmah
Gledaj Australian open prijenos: 30 dana BESPLATNO

ExpressVPN - najbolji program za gledanje Australija open uživo, sada 49% niža cijena i 3 mjeseca besplatno. Superbrza konekcija i zaobilaženje geolokacijske blokade.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Najbolji striming sajtovi za Australian open prijenos

Kao što su mnogi već navikli, Eurosport je i ove godine pripremio punu pokrivenost Grend slema kojim teniska sezona praktično i počinje. Pored mečeva, moći ćete da gledate i njihove specijalizovane emisije, kao i intervjue sa najboljim teniserima i teniserkama.

australian open uživo prenos

Bitno je napomenuti da oni prenose sve mečeve, kako muškog i ženskog singla, tako i dublove u obe konkurencije. Dobra vijest je i da se Eurosport nalazi u ponudi svih kablovskih operatera, tako da je Australian open uživo prenos dostupan velikom broju gledalaca, pa tako i onima u BiH.

Međutim, s obzirom da se za gledanje Eurosporta plaća mjesečna pretplata, skrećemo pažnju da postoje i određena besplatna rješenja za Australija open uživo prenose.

Besplatni striming sajtovi za gledanje Australija open uživo

Postoji veći broj besplatnih sajtova za gledanje striminga preko interneta. Među njima su i ServusTV (koji se koristi u Austriji), RTS (Švicarska) ili 9Now (ukoliko se nalazite u Australiji). Ove striming sajtove možete koristiti sa bilo kojeg uređaja da biste gledali tenis uživo Australija open.

Međutim, postoji i loša vijest, a ona je da svi ovi striming sajtovi nisu dostupni van zemalja koje smo vam naveli. Dakle, ukoliko se nalazite bilo gdje u Evropi, a da to nije Austrija, nećete moći gledati Australian open prijenos putem ServusTV strima. Isto važi i za ostale besplatne strimove koje smo vam pomenuli.

Šta onda uraditi da bi se dobio prijenos Australija open uživo izvan zemlje na koju je taj sadržaj ograničen?

Australian open prijenos uživo izvan zone ograničenja

Mnogi prijenosi su ograničeni samo za određene geolokacije, pa tako i Australija open uživo ne možete gledati odakle god to poželite. Ovo se dešava iz razloga što TV kuće koje posjeduju prava prijenosa žele da zarade dodatno od pretplate nerezidenata države u kojoj emitiraju program. Dakle, ukoliko živite van Australije, a želite da gledate tenis uživo Australija open, morate da platite lokalnoj televiziji ili pretplatu australijskoj televiziji koja emituje turnir.

rts geo block

TV kuće blokiraju pristup sadržaju putem IP adrese korisnika. Naime, oni gledanje Australian open uživo prenosa dozvole samo IP adresama zemlje u kojoj posluju, dok sve ostale dospijevaju na crnu listu. Stoga, ukoliko korisnik pokuša da pristupi Australian open uživo prenosu, a njegova IP adresa nije na listi dozvoljenih, dočekaće ga poruka da traženi sadržaj nije dostupan na njegovoj trenutnoj lokaciji.

Ipak, dobra vijest je da postoje specijalizirani VPN programi koji mogu da izmijene IP adresu korisnika i omoguće mu pristup tenis uživo Australija open mečevima.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako odblokirati Australian open uživo prenos pomoću VPN-a

Da biste gledali Australija open uživo neophodno je da dobavite neki od VPN programa pomoću kojeg ćete zaobići sve geolokacijske zabrane koje su vam nametnuli vlasnici TV prava.

To ćete učiniti veoma lako prateći naš kratak tutorijal u nekoliko koraka:

  1. Prvo, otiđite na ExpressVPN da biste mogli da preuzmete VPN.
  2. Izaberite pretplatni plan koji vam najviše odgovara (skrećemo vam pažnju da time što pratite naš link i ostvarite specijalne popuste, koji su veći ukoliko izaberete dulji period korištenja).
  3. Skinite VPN na svoj uređaj i pokrenite instalaciju prateći korake sa ekrana.
  4. Nakon završetka instalacije, pokrenite program i sa glavnog zaslona izaberite server zemlje iz koje želite striming (Bosna za Eurosport, Austrija za ServusTV, Švicarska za RTS ili Australija za 9Now).
  5. U polje za URL unesite neki od sljedećih linkova, sukladno sa serverom koji ste izabrali:

Ovim riješavate problem zvan Australian open gdje gledati. Odlična vijest je da VPN radi na bilo kojem uređaju koji posjedujete, tako da Australian open uživo prenos možete pratiti gdje god se nalazili i to putem računara, tableta, pametnog TV-a ili mobilnog uređaja.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Pored toga što je najbolji u svojoj klasi, ExpressVPN može da se isproba potpuno besplatno. Sigurno se pitate na koji način? Jednostavno slijedite link koji smo vam dali i, nakon što se registrujete, pretplatite i instalirate program, dobijate 30 dana probnog perioda, tijekom kojega vam sve njegove značajke stoje na raspolaganju.

Ukoliko tijekom tog perioda, iz nekog razloga, odlučite da ExpressVPN nije za vas, možete zatražiti povrat novca, koji će vam biti vraćen na račun u roku od nekoliko radnih dana. I sve to bez dodatnih pitanja i suvišnog popunjavanja obrazaca i formulara. Dovoljno je da pošaljete zahtjev korisničkoj podršci i oni će vam ga odobriti. Bez obzira koji je vaš razlog za zahtijevanje povrata, što je fantastičan poslovni model.

Mi smo ovu funkcionalnost istestirali na primjeru “program nam se ne sviđa, te želimo svoj novac nazad”, i naš zahtjev je bio odobren unutar pet radnih dana. Međutim, značajke ExpressVPN su fantastične, stoga će rijetko ko posegnuti za opcijom povrata, ali je dobro znati da proizvođači ovog softvera brinu o svojim korisnicima.

Najbolji VPN programi za Australian open prijenos

Nakon što smo uradili test najboljih dostupnih aplikacija na tržištu, sastavili smo listu na osnovu dobivenih rezultata. Sve VPN programe smo uspoređivali po sljedećim značajkama: sigurnost koju pruža korisniku, kvaliteta streminga (audio i video), lakoća podešavanja, kvaliteta korisničke podrške i cijena.

Naša konačna lista izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti VPN programa

Pored toga što će vam poslužiti da gledate tenis uživo Australija open, VPN vam donosi još nekoliko prednosti koje ćete znati da cijenite.

Naime, VPN programi zaobilaze geolokacijske blokade koje nameću vlasnici određenog sadržaja (kao što su veliki striming servisi Netflix, Disney+, Hulu, HBO i ostali). Međutim, to nije sve. VPN vam omogućava pristup i svom drugom blokiranom sadržaju, u koji spadaju i sportski prenosi (kao što je Australian open uživo prenos), rijaliti emisije, video igre zaključane samo za određene regije i slično. Na taj način se VPN bori protiv cenzure koja je sve prisutnija u 21. stoljeću.

tenis uživo australija open

Druga veoma bitna značajka VPN programa je zaštita vaše privatnosti i obezbjeđenje sigurnosti prilikom surfanja. Naime, VPN šifrira (enkriptuje) sve vaše podatke i na taj način vas obezbjeđuje od krađe podataka. U isto vrijeme se vaš IP maskira i zlonamjerni alati ne mogu da otkriju vašu lokaciju, niti neke druge bitne osobne podatke. Ovo je naročito izraženo ukoliko koristite javne WiFi mreže koje nemaju adekvatan stupanj zaštite. Instalacijom i korištenjem VPN-a otklanjate ovaj nedostatak i obezbjeđujete sebi neophodnu online protekciju.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Australian open prijenos: zaključak

Kao što smo vam pokazali, Australija open uživo je moguće pratiti i ako se ne nalazite u zemlji koja nema prava prenosa ovog sadržaja. Dovoljno je samo da instalirate VPN program i on će za vas zaobići sve geolokacijske blokade.

Naš test je pokazao da je najkompletniji VPN program, koji će vam omogućiti nesmetan tenis uživo Australija open strim – ExpressVPN. Kvalitet slike i zvuka koje smo dobili tokom testa je bio na vrhunskom nivou, bez ikakvih prekida. Također, enkripcija vaših podataka je zaštićena 256-bitnom šifrom, koja je praktički neprobojna.

Na sve to, korisnička podrška je pravovremena i uvijek od pomoći, a dobijate i 30 dana jamstva za povrat novca ukoliko ne želite više da koristite program, što je odlična stvar.

Ukoliko ste ljubitelj tenisa, a ne znate gdje gledati ostale turnire iz serije Masters 1000 i Grend slemove, pogledajte naše ostale tekstove, kao što su US Open, WimbledonMadrid Open, Davis Cup.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com