Najbolji Dodaci Za Kodi u 2024

Kada god postoji kakav veliki ekosistem softverskih rješenja sa rastom njegove popularnosti rastu i rizici. Takav je slučaj i sa Kodi dodacima. Najbolji dodaci za Kodi su vrlo često zatrpani ispod hrpe ne testiranih i neprovjerenih dodataka. Običnom čovjeku može biti vrlo teško da razabere žito od kukolji.

Idite na ExpressVPN
Budite bezbijedni s ExpressVPN kad koristite Kodi dodatke

Koristite ExpressVPN, kako bi vam korištenje Kodi dodataka bilo bezbijednije i bez cenzure. Ograničenu ponudu uz 30 dana garantovanog povrata novca.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Kodi dodaci mogu biti nebezbjedni

Kodi dodaci su jedna od stvari sa kojima treba biti obazriv. Nije neuobičajeno da zlonamjerni akteri koriste imena najbolji dodaci za Kodi kako bi prevarili svoje žrtve i instalirali ih. Ali takođe i da ih predstavljaju kao zvanične dodatke. Rizici kojima se izlažete su praćenje vaših aktivnosti, ali i instalacija drugog nekog zlonamjernog koda.

Zbog toga je uvijek pametno koristiti ih uz korištenje VPN servisa, kao što je ExpressVPN i nekog dobrog anti-virus programa. Čak i najbolji Kodi addons, koji ne sadrže zlonamjerni kod, često bjeleže informacije o svojim korisnicima. Pa je dobro biti zaštićen.

Najbolji Kodi dodaci

Kada se govori koji su najbolji dodaci za Kodi uvijek treba voditi računa da nisu svi najbolji baš za svakog. Nekim korisnicima su potrebni Kodi dodaci za gledanje filmova i TV serija, nekima za sport, a nekima za nešto treće ili četvrto. Pa krenimo rijedom o nekima od najboljih Kodi dodaci, u kojima ćete garantirano uživati i koje smo detaljno testirali što se tiče funkcionalnosti i ugođaja korištenja.

kodi dodaci

Najbolji Kodi addon za gledanje filmova i serija

Kodi je od svog začetka prije dve decenije narastao na ozbiljan multimedijalni softverski paket. Naročito trudom zajednice korisnia koji kreiraju dodatke za proširenje njegovih mogućnosti. Najbolji Kodi addons je danas veliki broj ovih dodataka koji se mogu pronaći na zvaničnim i nezvaničnim repozitorijumima. A najpopularniji su oni Kodi dodaci koji proširuju mogućnosti gledanja TV serija i filmova putem raznih streaming servisa. A ovo su najbolji dodaci za Kodi baš za ovu namjenu koje jednostavno morate isprobati.

Netflix

Za Netflix ne postoji zvanični dodatak, ali najbolji dodaci za Kodi koji omogućuje streaming Netflix sadržaja je CastagnaIT. Korištenje VPN je neophodno, a koje su najbolje serije možete videti u ovom članku.

netflix kodi dodaci

Ime repozitorija CastagnaIT
Izvorni URL https://fusion.tvaddons.co/
Dostupne zemlje Širom svijeta

Disney+

SlyGuy Disney+ dodatak nije zvanični, ali je izuzetno bogat funkcijama.

disney plus dodaci za kodi

Ime repozitorija SlyGuy
Izvorni URL https://k.slyguy.xyz/
Dostupne zemlje Australija, Austrija, Francuska, Indija, Irska, Italija, Kanada, Kanalski otoci, Nizozemska, Novi Zeland, Njemačka, Otok Man, Portoriko, SAD, Španjolska, Švicarska i UK.

Tubi

Tubi je streaming servis u vlasništvu Fox korporacije. Nezvanični dodatak možete koristiti bez ikakvog naloga, osim ako želite gledati “Mature” i “R-rated” sadržaje.

tubi najbolji dodaci za kodi

Ime repozitorija Diamond Wizard
Izvorni URL https://repo.rubyjewelwizard.com/
Dostupne zemlje SAD

Exodus Redux

Exodus Redux spada u grupu najbolji dodaci za Kodi koji omogućuju streaming sa raznih platformi. Zbog autorskih prava, dobro je koristiti VPN.

exodus najbolji kodi addons

Ime repozitorija Exodus Redux
Izvorni URL https://i-a-c.github.io/
Dostupne zemlje Širom svijeta

Venom

Venom je takođe dodatak za streaming sa raznih lokacija, i dolazi sa vrlo dobrom funkcijom pretrage. Zbog autorskih prava, dobro je koristiti VPN.

venom kodi dodaci

Ime repozitorija Venom Repository
Izvorni URL https://123venom.github.io
Dostupne zemlje Širom svijeta

Magic Dragon

Ovo je najbolji Kodi addons ako želite gledati dokumentarne filmove i emisije. Zbog autorskih prava, dobro je koristiti VPN.

magic dragon dodaci za kodi

Ime repozitorija Ezzer Macs Wizard
Izvorni URL https://ezzer-mac.com/repo
Dostupne zemlje Širom svijeta

Covenant

Još jedan dodatak koji nudi veliku zbirku dokumentarnih filmova i emisija, ali i neke koji se ne mogu naći na Magic Dragon. Zbog autorskih prava, dobro je koristiti VPN.

covenant najbolji dodaci za Kodi

Ime repozitorija Covenant Repository
Izvorni URL https://covenant01.github.io/zip
Dostupne zemlje Širom svijeta

Gaia

Vjerovatno najbolji Kodi addons na našem popisu. Pruža ogromnu količinu informacija o sadržaju, a ako ste pretplatnik na debrid uslugu možete uživati i u 4K sadržaju.

Gaia najbolji Kodi addons

Ime repozitorija GAIA Repository
Izvorni URL https://repo.gaiakodi.com
Dostupne zemlje Širom svijeta

Crackle

Crackle je besplatni streaming servis sa reklamama za sadržaj koji producira Sony. Dostupan samo u SAD, pa je VPN neophodan.

crackle Kodi dodaci

Ime repozitorija Zvanični Kodi dodaci repozitorij
Izvorni URL Nema
Dostupne zemlje SAD

Popcornflix

Još jedan dodatak sa geo restrikcijama, ali koji nudi gledanje originalnih filmskih i TV sadržaja. VPN je neophodan.

Popcornflix dodaci za Kodi

Ime repozitorija Zvanični Kodi dodaci repozitorij
Izvorni URL Nema
Dostupne zemlje SAD i Kanada

BBC iPlayer

Program Britanskog javnog servisa putem ovog dodatka je dostupan samo uz korištenje VPN-a.

Ime repozitorija Zvanični Kodi dodaci repozitorij
Izvorni URL Nema
Dostupne zemlje UK

Kodi najbolji addon za gledanje sportova

Gledanje sportskih natjecanja je veoma popularna razbibriga među mnogim ljudima, a najbolji Kodi addons za to su:

The Crew

Ako znate šta su UCL, UEL, NBA, MLB, NFL, UFC, i sl. The Crew je najbolji dodaci za Kodi za vas.

the crew najbolji dodaci za Kodi

Ime repozitorija The Crew Repository
Izvorni URL https://team-crew.github.io/
Dostupne zemlje Širom svijeta

DAZN

DAZN sportska mreža na kojoj možete pratiti praktično sva značajnija sportska takmičenja ima zvanični Kodi dodatak. ALi uz geo ograničenja, pa je VPN neophodan.

Dazn najbolji Kodi addons

Ime repozitorija Zvanični Kodi dodaci repozitorij
Izvorni URL Nema
Dostupne zemlje Austrija, Brazil, Italija, Japan, Kanada, Njemačka, SAD, Španjolska i Švicarska

Najbolji Kodi addons Balkan za gledanje anime

Japanski animirani filmovi, anime su sve više i više popularni i kod nas. Prije svega jer je u pitanju umjetnička forma koja je dosta ozbiljnija od Toma i Džerija. Najbolji Kodi addons za njihovo gledanje su:

Crunchyroll

Vjerovatno najveća zbirka anima sa engleskim podnapisima. Ali, biblioteka naslova nije u potpunosti dostupna svuda, već ima nekih geo ograničenja. VPN je preporučljiv.

crunchy roll Kodi dodaci

Ime repozitorija Zvanični Kodi dodaci repozitorij
Izvorni URL https://github.com/MrKrabat/plugin.video.crunchyroll
Dostupne zemlje Širom svijeta

FunimationNOW

FunimationNOW je pretplatnički streaming servis za ljubitelje anime i mange koji je dostupan samo u Americi. Nudi samo program sinhronizovan na engleski jezik, a VPN je neophodan.

funimation dodaci za Kodi

Ime repozitorija Zvanični Kodi dodaci repozitorij
Izvorni URL Nema
Dostupne zemlje Australija, Irska, Kanada, Novi Zeland, SAD i UK

Dodaci za Kodi i repozitorije koje treba izbegavati

Kao što smo već rekli, najbolji dodaci za Kodi se mogu desiti da vrše praćenje aktivnosti svojih korisnika. Ali, često se dešava da iz raznih razloga popularni dodaci ili repozitorijumi postanu nedostupni ili ugašeni. Mi smo testirali mnoge, a ovo su popularni Kodi dodaci koji se uglavnom mogu instalirati ali nisu više funkcionalni: Amazon VOD, Einthusan, Elementum, Genesis i Genesis Reborn, Mobdro, Planet MMA, SnagFilms i UKTurk.

Osim ovih dodataka, nema potrebe da gubite vrijeme ni sa slijedećim repozitorijima: KodilRepo, Maverick TV, SuperRepo i XLordKC Repository.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Instaliranje Kodi addona

Kada se koriste i instaliraju najbolji dodaci za Kodi dobro je koristiti kvalitetan VPN. Jedan od problema na koji mnogi korisnici nailaze je praćenje njihovih aktivnosti od trećih strana. Da bi ste zaštitili svoju privatnost i bezbijednost, dobar VPN je svakako preporučen. No, na to kako se najbolji Kodi addons instaliraju. A to možete učiniti na dva načina, putem zvanične ili nezvaničnih repozitorija.

najbolji dodaci za kodi

Sa zvanične Kodi Add-On repositorije

Kodi dodaci koje možete naći na zvaničnoj repozitoriji možete biti sigurni da su provjereni i zvanični. Što se tiče praćenja vaših aktivnosti se morate osloniti na reputaciju autora dodatka. Pa je ipak pametno koristiti VPN servis.

Instaliranje dodataka teče u nekoliko koraka:

 1. Posle pokretanja VPN servisa, kao i Kodi aplikacije, potrebno je da kliknete na dugme “Add-ons”, u meniju sa lijeve strane kako bi otišli na ekran sa popisom i opcijama za dodatke.
 2. Na sledećem prozoru trebate kliknuti na ikonu u obliku otvorenog kartonskog paketa.
 3. To će vas odvesti na ekran gde trebate kliknuti na opciju “Install from repository”.
 4. Na novom ekranu onda trebate kliknuti na opciju “Kodi Add-on repository” gdje se nalaze najbolji dodaci za Kodi.
 5. Na slijedećem ekranu trebate odabrati koju vrstu dodatka želite da instalirate. Najčešće će to biti opcija “Video add-ons”.
 6. Ova opcija će vas odvesti na popis dodataka, na kome trebate izabrati željeni.
 7. Kada izaberete željeni dodatak, klikom na njegovo ime ćete otići na njegovu stranicu gde u desnom donjem uglu trebate kliknuti na dugme “Install”
 8. Pošto kliknete, moguće je da dobijete dodatni pop-up prozor na kom možete vidjeti da li su tom dodatku za funkcioniranje neophodni i još neki. Te je potrebno da kliknete na “OK” da bi i oni bili instalirani.
 9. Poinstaliranju, u gornjem desnom uglu ćete vidjeti obaveštenje o uspehu, a dodatak možete pronaći u popisu i odatle ga pokrenuti.

Sa “third-party” nezvaničnih repozitorija

Da bi ste mogli da instalirate najbolji Kodi addons, “third-party” repozitorije je prvo potrebno instalirati. Što se čini na sličan način kao i Kodi dodaci.

 1. Na glavnom sučelju odaberite ikonu zupčanika koja će vas odvesti na ekran za postavke.
 2. Ovdje je potrebno da izaberete ikonu “System” u donjem desnom uglu.
 3. Na desnom meniju trebate izabrati opciju “Add-ons”, a na novom ekranu uključiti opciju “Unknwn sources”, ako već nije uključena.
 4. Tada se trebate vratiti na ekran za postavke i izabrati opciju “File manager”.
 5. Na sledećem ekranu trebate dva puta kliknuti na opciju “Add source”.
 6. U popisu trebate kliknuti na opciju “<None>”, kako bi dodali nov.
 7. Biće vam prikazano polje u koje trebate upisati ili prekopirati URL repozitorija koji želite koristiti, a onda kliknuti na OK.
 8. Sledeće je da dodate ime za ovaj repozitorij pokom ćete ga lako prepoznati. Polje za unos se nalazi ispod popisa repozitorija, i trebate kliknuti na nega dva puta.
 9. Na novom prozoru trebate upisati željeno ime i kliknuti na OK.
 10.  I onda ponovo trebate kliknuti na OK kako bi dodali repozitorij.
 11. Naki od najbolji addon za Kodi se mogu pronaći na “third-party” repozitorijumima, a vi ih možete sada instalirati na isti način kao iz zvaničnog, sa razlikom što u koraku broj četiri trebate izabrati sa popisa repozitorija ime koje ste kreirali u koraku broj osam.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Rješavanje problema sa Kodi dodacima

Najbolji dodaci za Kodi, kao i mnogi drugi veoma popularni programi koje izrađuju članovi zajednica korisnika, mogu imati razne greške ili se retko updejtovati sa ispravkama. Pa iako su najbolji Kodi addons, problemi se mogu javiti sa njima tokom korištenja. Pa evo nekih od najčešćih problema i kako ih rješiti.

Kako spriječiti da se dodatak zakoči ili stalno učitava

Konflikti između dodataka mogu dovesti do zakočenja ili da izgleda kao da se stalno učitava. Od ovoga mogu patiti i najbolji dodaci za Kodi. Ako ste skoro instalirali neki novi dodatak on je najverovatniji uzrok.

U suprotnom najbolji Kodi addons će vam skoro sigurno ponovo proraditi ako isključite hardversku akceleraciju. Potrebno je da odete na ekran postavki a onda birate opcije “Player Settings”->”Basic”->”Video” i onda isklučite opciju “Allow hardware acceleration VTBDecoder”.

Kako izbeći “Failed to Install a Dependency” poruku o grešci

Ovo je greška koja se kod najbolji dodaci za Kodi javlja zbog grešaka na privremenim datotekama skladištenim u cash memoriji. Očekivano, nju je potrebno očistiti. Najbolji Kodi addons za to je Indigo, koji možete dovući sa Fusiuon repozitorije. Ako je nemate instaliranu, pogledajte naše uputstvo za instaliranje najbolji dodaci za Kodi sa “third-party” repozitorija.

najbolji kodi addons

Kako popraviti “Unable to Connect” grešku prilikom dodavanja izvora

Do ove greške dolazi iz nekoliko razloga. Prvi je postojanje nekakvog problema sa vašom internet konekcijom. Moguće je da vaš ISP blokira pristup nekim lokacijama, pa je korištenje VPN servisa preporučljivo. Još jedan razlog je jednostavno ukidanje tog repozitorija, ili moguće da ste prilikom dodavanja upisali pogrešan URL. U slučaju da je ugašen, najbolji Kodi addons možete potražiti na nekom drugom repozitoriju.

Kako izaći na kraj sa “Check Log for More Information” porukom o grešci

Ponekad poruka o nekoj grešci će vam jedino dati uput “Check Log for More Information”. Najbolji dodaci za Kodi za pregled logova je “Log Viewer for Kodi” potrebno potražiti ga u zvaničnoj repozitoriji, te instalirati. Uz pomoć njega jednostavno možete videti šta piše u logovima.

Koristite VPN uz Kodi dodatke

Pored rizika koje smo naveli u prethodnom dijelu ovog članka, streaming servisi koje možete koristiti kroz Kodi veoma često imaju geo restrikcije. To ograničavanje se vrši prepoznavanjem IP adrese vašeg uređaja, a način da promjenite je korištenje VPN servisa. VPN dodatno vrše enkripciju vašeg saobraćaja, pa sve u svemu su alatka koja vam i štiti privatnost, jer niko ne može da “sluša” vašu konekciju.

O tome koji su najbolji VPN servisi možete pročitati detaljnije u ovom članku, a u tabeli ispod možete vidjeti koji su VPN servisi najkvalitetniji.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Uputstvo kako da koristite VPN uz Kodi dodatke

Korištenje VPN uz Kodi dodatke je vrlo jednostavno. Prvo je potrebno da znate u kojoj zemlji je dostupan sadržaj koji želite da gledate. Zatim je potrebno je da pratite par jednostavnih koraka:

 1. Pokrenite aplikaciju VPN servisa i odaberite da se konektujete na poslužitelja koji se nalazi u zemlji gde je dostupan sadržaj koji želite gledati.
 2. Pokrenite Kodi, te pokrenite najbolji Kodi addons za željeni streaming servis, ili ga instalirajte ako to već niste uradili. 

Zaključak

Najbolji Kodi addons su po pravilu oni namjenjeni za najpopularnije streaming servise. Mi smo vam predstavili neke od njih koji sa sigurnošću rade i funkcioniraju. U zavisnosti za koje servise su namjenjeni, odrijeđene geo restrikcije od tih servisa mogu postojati. Njih ni najbolji Kodi addons ne mogu zaobiće, jer nemaju takvu funkciju. Za to vam je neophodan kvalitetan VPN servis, a naša preporuka ide za ExpressVPN, koji još i nudi garantirani povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com