Roland Garros uživo: kako besplatno gledati French Open u 2024

Nakon što je Novak Đoković sustigao Rafaela Nadala po broju Grand Slam titula, cijeli svijet očekuje da se historija ispiše na ovogodišnjem French Openu. Čak i oni koji nisu ljubitelji tenisa će ispratiti Roland Garros uživo. Ukoliko ne znate kako ili gdje gledati Roland Garros prenos, pripremili smo vam detaljno uputstvo.

Preuzmi sad!
Gledaj Roland Garros uživo uz ExpressVPN - 49% niža cijena

Svi Roland Garros prenosi pomoću ExpressVPN, koji zaobilazi geolokacijske zabrane i omogućava vam besplatan stream gdje god se nalazili. Posebna akcija: 3 mjeseca besplatno!

Ažurirano: 18 srpanj 2024

Najbolji streaming site za Roland Garros uživo

I ove, kao i prethodnih nekoliko godina, generalni medijski pokrovitelj francuskog Grand Slama je Eurosport, dobro poznato ime diljem svijeta kada su sportski prijenosi u pitanju. Eurosport kanale imaju svi koji su se pretplatili na neki oblik kablovske ili satelitske televizije u svojoj zemlji. To znači da većina ljudi može da prati Roland Garros uživo na bilo kojem uređaju koji posjeduje, jer Eurosport ima izrađenu i aplikaciju za mobitele.

roland garros uživo

Eurosport godinama radi veoma kvalitetne Roland Garros prenose sa emisijama prije i nakon teniskih mečeva u kojima ugošćava velika imena svjetskog tenisa, kako onih u penziji, tako i aktivnih igrača i igračica. Sve to je pokriveno i komentarima na lokalnom jeziku zemlje u kojoj se gledatelj nalazi.

Vjerojatno se pitate postoji li način da se gleda Roland Garros uživo prenos i besplatno, pored plaćenog, kao što nudi Eurosport?

Najbolji besplatni streamovi za gledanje Roland Garros prenosa

Ukoliko ne želite da plaćate za prijenos French Opena, na raspolaganju vam stoji nekoliko besplatnih rješenja. Samo za vas smo izdvojili sljedeća 4 streama, koji su vrhunske kvalitete i omogućuju vam mnoštvo dodatnog sadržaja:

 • FranceTV (za područje Francuske),
 • RTBF (za područje Belgije),
 • RTS (za područje Švicarske),
 • 9Now (za područje Australije)

FranceTV je francuski javni emiter nastao spajanjem pet različitih TV kanala. Jedni su od najvećih zagovornika inicijative za ustanovljavanje novog europskog standarda koji bi podrazumijevao hibridne top boksove preko kojih bi gledatelji, putem jednog sučelja, pristupali svim dostupnim kanalima i multimedijskom sadržaju. Pored prenosa uživo, možete da pratiti i reprize teniskih mečeva.

Belgijski RTBF je lokaliziran za frankofonsku zajednicu koja naseljava tu europsku zemlju. Stoga se sav njihov program emitira na francuskom jeziku. Što se tiče Roland Garros prenosa, pored mečeva uživo, možete najnovije informacije dobiti na njihovom blogu na zvaničnoj stranici ili putem Facebooka.

RTS je televizijski kanal koji postoji skoro 70 godina, što znači da iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u praćenju sportskih događaja. Zbog toga praćenje mečeva sa French Opena putem ove stranice predstavlja zadovoljstvo ljubiteljima tenisa.

Ukoliko želite komentar na engleskom jeziku, možete izabrati stream kanala 9Now. U pitanju je video servis koji posluje po principu video-na-zahtjev. Dobra stvar kod 9Now je što možete izabrati da gledate i mečeve iz prošle sezone.

U zagradi smo naveli iz kojih zemalja možete da pristupite navedenim streamovima. Nažalost, ukoliko se ne nalazite u nekoj od navedenih zemalja, nećete imati pristup ovim besplatnim streamovima.

Srećom po sve nas, postoji rješenje kako zaobići ovo geolokacijsko ograničenje koje ne dozvoljava prijenos Roland Garros uživo van ovih zemalja.

Kako dobiti Roland Garros prenos van zona dostupnosti?

Zakonodavstvo se razlikuje od države do države, ali sva imaju jednu zajedničku značajku, a to je očuvanje intelektualne svojine. Zbog očuvanja TV prava, mnogi streamovi nisu dostupni gledateljima izvan države u kojima se emitiraju.

Ovo zemljopisno ograničenje se veoma lako implementira jer je dovoljno samo očitati IP adresu korisnika koji želi da pristupi nekom sadržaju i da se sazna odakle on dolazi. Ukoliko nije iz zemlje u kojoj je sadržaj slobodan za emitiranje, ispisuje mu se poruka da traženi sadržaj nije dostupan sa njegove trenutačne lokacije.

roland garros prenos

IP adresa je elektronička adresa koju svaki uređaj koji se poveže na internet dobiva i pomoću koje komunicira sa drugim uređajima, pa tako i sa poslužiteljima preko kojih se emitira Roland Garros prenos.

Tijekom godina su razvijeni VPN programi koji mogu da vašem uređaju dodijele neophodnu IP adresu i na taj način “prevare” poslužitelj da on pomisli da se vi fizički nalazite u zemlji koja ne potpada pod geo-restrikcije.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako odblokirati Roland Garros uživo prijenos pomoću VPN-a

Kako smo već naveli, korištenjem VPN-a na nekom od svojih uređaja, dobićete mogućnost da izaberete IP adresu zemlje u kojoj je traženi sadržaj dostupan. Na taj način će vaš uređaj (osobno računalo, mobitel, tablet ili pametni TV) moći da strimuje ono što želite gledati, a inače je bilo nedostupno.

Postupak odblokiranja da biste gledali tenis Roland Garros uživo je sljedeći:

 1. Otiđite na zvaničnu stranicu nekog VPN programa (možete iskoristiti naš link za ExpressVPN kojim ostvarujete specijalne bonuse)
 2. Izaberite pretplatni plan koji vam odgovara, te instalirajte program
 3. Pokrenite program i odaberite neki od sljedećih poslužitelja, u ovisnosti koji stream želite da gledate
  1. poslužitelj “Croatia” ukoliko gledate Eurosport,
  2. poslužitelj “France” za prijenose sa FranceTV,
  3. poslužitelj “Belgium” za RTBF stream,
  4. poslužitelj “Switzerland” ukoliko Roland Garros prenos želite da gledate na RTS-u,
  5. poslužitelj “Australia” za prijenose Roland Garros uživo sa besplatnog sajta 9Now.
 4. Posljednji korak je da unesete neki od sljedećih URL-ova u za to predviđeno polje i otključate stream

Na ovaj način ste sebi obezbijedili gledanje Roland Garros prenosa gdje god se u svijetu nalazili, jer ste zaobišli sve restrikcije koje su bile nametnute na osnovu vaše IP adrese.

Isprobajte ExpressVPN potpuno BESPLATNO

Prethodno smo vam preporučili ExpressVPN kao jedno od rješenja za VPN. To smo učinili iz razloga što je, po našem mišljenju, ovo najkvalitetniji VPN na tržištu. Pored lakoće korištenja i kvalitete streama, ExpressVPN posjeduje jednu značajku koja ga čini idealnim izborom. U pitanju je 30-dnevno jamstvo za povrat novca.

To praktički znači da ExpressVPN možete potpuno besplatno da koristite tijekom 30 dana i bilo kad zatražite povrat svojeg novca unutar tog perioda. Tvorci ovog programa su usvojili “no question asked” politiku koja znači da novac dobivate nazad samim slanjem zahtjeva, bez dodatnih procedura.

Mi smo testirali ovu značajku nakon što smo završili naš usporedni test VPN-ova i nakon popunjavanja forme za povrat novca, sredstva su bila na našem računu nakon 5 radnih dana!

Najbolji VPN-ovi za stream Roland Garros prenosa

Da bismo otkrili koji VPN je najbolji za gledanje Roland Garros prenosa, sproveli smo test među 30 najpopularnijih rješena koja su trenutačno dostupna na tržištu. Uspoređivali smo ih po sljedećim značajkama:

 • brzina i kvaliteta streama
 • lakoća korištenja
 • broj dostupnih poslužitelja i zemalja koje VPN pokriva
 • odziv i kvaliteta korisničke podrške
 • cijena

Parametar cijene smo uzeli u obzir tek kada smo odbacili sva besplatna rješenja. Nažalost, naše iskustvo je pokazalo da ta nazovi besplatna rješenja, pored toga što su nestabilna i komplicirana za korištenje, više služe kao poligon za emitiranje reklama, no za ono za šta su namijeni.

Konačna tablica našeg testa izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN programa

Pored toga što će vam omogućiti da gledate Roland Garros uživo, VPN programi imaju još mnogo dobrih strana koji njihovo korišćenje čine praktički nužnim. Naime, njihovom instalacijom i pokretanjem, zaobilazite sve moguće cenzure koje su nametnute, a pri tome svi vaši osobni podaci su potpuno zaštićeni.

Borba protiv cenzure

Nisu samo kanali i web stranice koje smo pomenuli u svojem prikazu nametnuli geolokacijske blokade. To isto su učinili i veliki streaming servisi (Hulu, Netflix, HBO, Disney, Amazon Prime i drugi), kao i emiteri velikih sportskih ili nekih drugih međunarodnih takmičenja (kao što je pjesma Eurovizije, primjerice). Također, nekim poslužiteljima multiplayer igara ne možete pristupiti iz bilo koje zemlje.

tenis roland garros uživo

Sve ove zabrane lako zaobilazite korištenjem VPN programa, koji modificira vašu IP adresu tako da djeluje da sadržaju pristupate upravo iz države u kojoj takva vrsta zabrane ne postoji.

Zaštita osobnih podataka

Mnogi nisu ni svjesni koliko je opasno surfati internetom nezaštićen. Svi vaši osobni podaci koji se nalaze na uređaju kojim pristupate internetu su izloženi napadima trećih strana dok god ste povezani na svjetsku mrežu. Pored toga što neko može da vidi vašu IP adresu, prateći vaš obrazac ponašanja, može da sazna i mnoge druge stvari o vama.

VPN vam u tom slučaju pomaže na više načina. Prvo, on mijenja vašu IP adresu, čineći na taj način vašu lokaciju tajnom. Dalje, sav saobraćaj sa vašeg uređaja (ili više njih) se enkriptuje vrhunskom šifrom, te su vaši osobni podaci (kao što su lozinke, PIN-ovi i slično) potpuno zaštićeni. I na kraju, ali ne i najmanje bitno, VPN ne bilježi vaše ponašanje, te ne postoje logovi posjeta.

Ovo je posebice bitno ukoliko često koristite javne WiFi mreže čiji sigurnosni protokoli imaju mnogo rupa.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Roland Garros uživo: zaključak

Relativno je lako da sebi obezbijedite kvalitetan Roland Garros prenos. To možete učiniti putem Eurosporta (koji je dostupan u većini paketa kablovskih operatora), ili putem nekog od besplatnih streamova: FranceTV (ukoliko se nalazite u Francuskoj), RTBF (za područje Belgije), RTS (za stanovnike Švicarske) ili 9Now (za stream na teritoriju Australije).

Problem se javlja kada želite da pristupite nekom od ovih streamova iz neke druge zemlje, što nije moguće.

Rješenje je instalacija ExpressVPN, VPN programa koji zaobilazi sva zemljopisna ograničenja promjenom vaše IP adrese. I sve to uz specijalnu promociju sa 3 mjeseca besplatno i 30 dana jamstva za povrat novca.

Pored Roland Garros uživo prenosa, na sličan način možete gledati i druge teniske spektakle uživo, kao što su Australian Open, US Open, Wimbledon, Madrid Open ili Davis Cup.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com