Umag uživo: 5 jednostavnih koraka da besplatno gledate Croatia Open

ATP turnir koji se održava u Umagu od 2009. važi za jedan od najomiljenijih među tenisačima. Ljepota krajolika, gostoprimstvo domaćina i idilične vremenske prilike pružaju spektakl gledateljima. Pored nekoliko tisuća sretnika koji će biti na tribinama ove godine, prijenos Umag uživo će biti moguće pratiti i online. Ako još ne znate na koji način je to mogućno, pripremili smo tutorijal koji će svim pravim ljubiteljima tenisa kazati kako da gledaju ATP turnir Umag uživo u 2024.

Isprobaj sada
Gledajte ATP turnir Umag uživo uz ExpressVPN - 3 mjeseca besplatno!

ExpressVPN vam pruža brzu i stabilnu konekciju i zaobilaženje geolokacijske blokade za gledanje Umag uživo turnira. Sve to uz 30 dana jamstva za povraćaj novca i 49% popusta.

Ažurirano: 16 svibanj 2024

Najbolji sajtovi za gledanje ATP Umag prijenosa

Tijekom prethodnih nekoliko godina, sa porastom popularnosti tenisa diljem svijeta, pojavili su se deseci specijaliziranih sajtova za prijenos teniskih mečeva.

Među njima ima svakojakih, od onih koji pokrivaju samo određene turnire i nedostaju im pokrivenost bitnih događaja tijekom sezone, do vrhunskih kanala koji pokrivaju cijeli ATP tour uz pregršt dodatnih sadržaja.

Na kraju, naš izbor za najbolje sajtove na kojima možete gledati Umag tenis uživo se sveo na dva izbora:

 1. Tennis TV
 2. Tennis Channel

Tennis TV je izvrstan izbor za gledanje ATP turnir Umag uživo prijenosa jer je dostupan i u Hrvatskoj. Pri tome pruža mogućnosti gledanja najzanimljivijih dijelova mečeva i sažetaka susreta vaših omiljenih tenisača.

Pored toga, imate mogućnost da vidite kompletan raspored svih turnira tijekom sezone, statistike svih aktivnih tenisača, kao i da kreirate personalizirane liste za gledanje. A sve to je optimizirano za gledanje na svim uređajima koje posjedujete.

atp turnir umag uživo

Slično prethodnom sajtu, i Tennis Channel je izvrstan način za gledanje Croatia Open Umag prijenosa. Na jednom mjestu dobivate kompletne statistike sa prijenosima svih mečeva sa svih terena uz vrhunski komentar stručnih konzultanata.

Također, ovi prijenosi su vam dostupni na bilo kojem uređaju, od osobnog računala, do mobitela, tableta ili pametnog televizora. Prijenosi koje omogućava Tennis Channel su dostupni na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke, Švicarske, Austrije i Njemačke.

Primijetili ste da smo naveli zemlje u kojima su ovi sajtovi dostupni, što znači da van navedenih zemalja niste u mogućnosti da gledate ATP Umag prijenos. Primjerice, ukoliko želite da iz Hrvatske pristupite Tennis Channel-u dok traje Umag uživo, biti će vam ispisana poruka da navedeni prijenos nije dostupan sa vaše trenutačne lokacije. Međutim, postoji rješenje i za takvu vrstu ograničenja.

Gledanje ATP Umag prijenosa izvan zone dostupnosti

Vjerojatno se pitate zašto određeni prijenosi nisu dostupni izvan određenih zemalja. Odgovor leži u otkupu TV prava koja podliježu različitim zakonskim ograničenjima, te važe samo za određena područja. Zbog toga su emiteri prinuđeni da svoje prijenose ograniče samo za određene države.

atp umag prijenos

To geolokacijsko ograničenje se uspostavlja na osnovu IP adrese korisnika koji pristupa limitiranom sadržaju. Naime, svaki elektronički uređaj koji se povezuje na internet dobiva jedinstvenu IP adresu koja služi za komunikaciju sa ostalim umreženim uređajima.

Kada vaš uređaj započne komunikaciju sa poslužiteljem emitera putem kojeg se emitira traženi sadržaj (u našem slučaju Umag tenis uživo), poslužitelj prepozna da vaša IP adresa ne pripada dozvoljenom opsegu i onemogućava gledanje prijenosa.

Jedino što vam onda preostaje je da modificirate svoju IP adresu tako da izgleda kao da se nalazite u zemlji u kojoj je dozvoljen prijenos. To je danas veoma lako ostvariti korištenjem VPN programa koji će vam dodijeliti IP adresu po izboru.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako odblokirati ATP turnir Umag uživo prijenos pomoću VPN-a

Već rekosmo, za gledanje Umag tenis uživo sa bilo koje točke na planeti i sa bilo kojeg uređaja je dovoljno samo da instalirate i pokrenete VPN program. Pošto postoji pregršt programa koje možete koristiti, mi ćemo vam ovom prilikom preporučiti samo jedan (a kasnije ćemo objasniti zašto je on naš izbor).

Da biste gledali Umag tenis prijenos, pratite ovo kratko uputstvo:

 1. Otiđite na zvaničnu internetsku prezentaciju ExpressVPN (VPN koji je trenutačno naš #1 za gledanje ATP Umag prijenosa),
 2. Izaberite pretplatni plan koji vam najviše odgovara (ostvarujete značajan popust prateći naš link) i preuzmite program na svoj uređaj,
 3. Instalirajte program prateći uputstvo sa zaslona i pokrenite ga,
 4. U ovisnosti koji kanal za gledanje ATP turnir Umag uživo želite, birajte poslužitelj:
  1. Croatia za Tennis TV
  2. a za Tennis Channel možete izabrati neki od sljedećih – UK, Greece, Austria, Germany, Switzerland (u ovisnosti na kojemu jeziku želite komentar),
 5. Još vam preostaje da odete na jedan od izabranih sajtova:
  1. Tennis TV
  2. Tennis Channel

Ovim ste zaobišli geolokacijsku zabranu koju se emiteri postavili i otključali ste sve prijenose Umag tenis uživo.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Pored toga što vam ExpressVPN pruža savršeno iskustvo za gledanje ATP Umag prijenosa, ovaj program ima jednu značajku koja ga izdvaja od većine sličnog software-a na tržištu. Naime, imate mogućnost da ga isprobate tijekom 30 dana potpuno besplatno, jer nudi specijalno jamstvo za povraćaj novca.

Da biste iskoristili ovu sjajnu ponudu, potrebno je samo da pratite ovaj link – ExpressVPN. Nakon što preuzmete i instalirate program, imate 30 dana da koristite sve njegove značajke i da odlučite da li i dalje želite da ga imate instaliranog na nekom od svojih uređaja.

umag tenis uživo

Naše iskustvo govori da proizvođači ovog software-a stvarno poštuju svoje korisnike. Nakon što smo dovršili testiranje ExpressVPN, putem njihove korisničke podrške smo zatražili povraćaj novca i isti je bio na našem računu u roku od nekoliko radnih dana.

Najbolji VPN-ovi za ATP turnir Umag uživo stream u 2024

Nakon što smo testirali veći broj VPN-ova koji mogu da se nađu online, naš zaključak je da su ovo najbolji VPN programi za gledanje Umag tenis uživo:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Značajke koje smo uzimali u obzir prilikom rangiranja VPN-ova za gledanje ATP Umag prijenosa su sljedeće:

 1. Broj poslužitelja i u kojim zemljama se nalaze: morali su da sadrže poslužitelje iz Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke, Austrije, Njemačke i Švicarske
 2. Brzina i kvaliteta streama: da li dolazi do prekida u vezi ili neprijatnih usporenja
 3. Sigurnost konekcije i zaštita vaših osobnih podataka
 4. Kvaliteta korisničke podrške: na koji način možete da ju kontaktirate i brzina odziva
 5. Ukupna vrijednost koju dobivate za vaš novac: koliko je lako koristiti program, šta sve nudi u paketu (pored zamjene IP adrese) i cjenovni planovi

Ovdje je bitno napomenuti da na našoj listi nećete naći besplatna rješenja. Postoji više razloga za to, ali dva najbitnija su velika nestabilnost koju su pokazivali u radu, kao i serviranje ogromnog broja reklama koje je često dovodilo do problema sa snalaženjem tijekom korištenja.

U svakom slučaju, naša preporuka je da izbjegavate besplatne VPN programe jer za samo par desetina kuna mjesečno dobivate zaokružen proizvod koji je potpuno stabilan u radu.

Prednosti korištenja VPN-a

Pored toga što će vam omogućiti gledanje ATP turnir Umag uživo prijenosa, VPN pruža još mnogo koristi svojim korisnicima. U prvom redu tu mislimo na zaobilaženje geolokacijskih blokada i razbijanje internet cenzure, odnosno zaštitu osobnih podataka i online privatnosti.

Zaobilaženje geolokacijskih blokada

Zbog već pomenutih TV prava, svi veliki streaming servisi diljem svijeta (HBO, Hulu, Netflix, Amazon, Disney) razdvajaju knjižnice sadržaja po zemljama i limitiraju im pristup. Dalje, određeni međunarodni sadržaji kao što su pjesma Eurovizije ili izbor za Miss World nisu dostupni u svim zemljama.

Određene multiplayer igre se ne mogu igrati na poslužiteljima koji se nalaze na dalekom Istoku, a svjedoci smo i da neke zemlje blokiraju pristup određenim stranicama na internetu. Sve ove geolokacijske blokade koje se nameću preko IP adrese možete zaobići jednostavnom instalacijom VPN programa.

Zaštita osobnih podataka korisnika

Svaki puta kada se povežete na internet u opasnosti ste da se neko dočepa vaših podataka i da ih zloupotrijebi. Instalacija VPN programa vam pruža trostruku zaštitu.

Prvi stupanj zaštite je izmjena vaše IP adrese čime, između ostalog, skrivate svoju lokaciju. Zatim, VPN enkriptira svu vašu komunikaciju u cyber prostoru vrhunskom i praktički neprobojnom šifrom. I za kraj, najbolji VPN programi (kao što su ovi što možete da nađete na našoj listi) imaju ugrađenu no-log opciju što znači da ne bilježe vaše online ponašanje, te ne postoje tragovi koje bi neko mogao da iskoristi u pogrešne svrhe.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

ATP turnir Umag uživo: zaključak

Umag tenis uživo je među najboljim turnirima iz serije ATP 250. Svake godine na njemu učestvuje veliki broj tenisača iz prvih 100, te stoga gledatelji mogu gledati vrhunski tenis tijekom trajanja turnira.

Za gledanje ATP Umag prijenosa online možete da koristite sajtove Tennis TV i Tennis Channel. Međutim, manjkavost je što ove stranice nisu dostupne sa bilo koje lokacije, te podliježu geolokacijskim zabranama.

Da biste uspješno zaobišli ovu blokadu, neophodno je instalirati VPN program koji će vam promijeniti IP adresu i načiniti kao da se nalazite u zemlji gdje te zabrane ne važe.

Nakon što smo izvršili poređenje VPN-ova, došli smo do zaključka da je najbolji izbor za gledanje Umag tenis uživo ExpressVPN koji nudi brz i kvalitetan stream, kao i 30 dana jamstva za povrat novca!

Ukoliko ste strastveni ljubitelj tenisa, skrećemo vam pažnju da smo za vas pripremili i načine kako da gledate najveće svjetske turnire, kao što su Australian Open, US Open, Wimbledon, Madrid Open, Davis Cup i French Open.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com